Αναφορά Bloomberg: Στο GTA 6 θα συμπρωταγωνιστεί μια γυναίκα – Θα είναι πιο ”ευαίσθητο” στο πολιτισμικό πλαίσιο του

296

Το Grand Theft Auto 6, είναι το πιο αναμενόμενο παιχνίδι σε παγκόσμια κλίμακα. Η Rockstar έχει κλειστά τα χαρτιά της για πάνω από μία δεκαετία αλλά μέσω μίας αναφοράς του Bloomberg μαθαίνουμε κάποιες νέες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του ότι το παιχνίδι θα περιλαμβάνει την πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια της σειράς, που θα είναι Playable χαρακτήρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στο GTA VI θα πρωταγωνιστήσουν ένα ζευγάρι χαρακτήρων, εμπνευσμένο από το διαβόητο δίδυμο ληστών Bonnie και Clyde. Ο γυναικείος χαρακτήρας θα είναι μία Λατίνα και η ιστορία του παιχνιδιού θα διαδραματίζεται σε μια φανταστική εκδοχή του Μαϊάμι της Φλόριντα και των γύρω περιοχών. Σε όλα τα παραπάνω η Rockstar αρνήθηκε να σχολιάσει το οτιδήποτε. Γιατί άραγε;

O τίτλος αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή πριν από τον Μάρτιο του 2024 αν και ορισμένοι προγραμματιστές της Rockstar, είπαν στο Bloomberg πως εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι για αυτό το χρονικό παράθυρο κυκλοφορίας. Το Bloomberg αναφέρει ότι ο χάρτης του παιχνιδιού σχεδιαζόταν αρχικά να περιλαμβάνει τεράστιες περιοχές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, αλλά η Rockstar απέσυρε αυτές τις φιλοδοξίες και αντ’ αυτού σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες περιοχές και πόλεις μετά την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα αυτά συμβαδίζουν με μια προσπάθεια αλλαγής κουλτούρας στην εταιρεία. Λίγο πριν την κυκλοφορία του Red Dead Redemption 2 το 2018, το Kotaku προέβη σε μία αναφορά για βάναυσες υπερωρίες στο εσωτερικό του διάσημου στούντιο. Υπήρξαν επίσης ισχυρισμοί για καταχρηστική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπρόεδρου ανάπτυξης, Jeronimo Barrera.

Το Bloomberg αναφέρει επίσης, ότι εκτός από την προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας στο εσωτερικό, το στούντιο προσπαθεί επίσης να είναι πιο ευαίσθητο πολιτιστικά, ειδικά επειδή η αμερικανική κουλτούρα έχει γίνει, μια παρωδία του εαυτού της στη σύγχρονη εποχή.

Τα παιχνίδια GTA, παρωδίες στην ουσία της αμερικανικής κουλτούρας, έχουν επικριθεί στο παρελθόν για την προώθηση του μισογυνισμού και τα προσβλητικά αστεία που στοχεύουν περιθωριοποιημένες κοινότητες. Ένας θηλυκός πρωταγωνιστής με δυνατότητα μάλιστα να μπορείς να παίξεις μαζί του, είναι προφανώς μέρος της προσπάθειας αντιμετώπισης αυτού.

Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι μία αναφορά του Bloomberg αλλά μάλλον έχουν μία ισχυρή βάση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.