Κατηγορία ΣΟΚ της Microsoft έναντι της Sony: ”Πληρώνουν εταιρίες, για να αποκλείσουν τίτλους από το Game Pass”!

461

Μέσω ενός εγγράφου που παρέδωσε η Microsoft στην κυβέρνηση της Βραζιλίας (πιο συγκεκριμένα στο CADE, Διοικητικό Συμβούλιο Οικονομικής Άμυνας) που αφορά την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard, προέκυψαν κάποια άκρως ενδιαφέρουσα νέα.

Πιο συγκεκριμένα η Microsoft κάνει στα ίδια επίθεση, έναντι της Sony, αναφέροντας πως πληρώνει εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης ώστε τα παιχνίδια των εκάστοτε δημιουργών να μην εισέρχονται στο XBOX Game Pass!!!

Πρόκειται για μία κατηγορία η οποία απλώνεται σε 27 ολόκληρες σελίδες. Πιο αναλυτικά τα επίμαχα λόγια της Microsoft:

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αποκλειστικότητες αποτέλεσαν τον πυρήνα της στρατηγικής της Sony για την ενίσχυση της θέσης της στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών και το γεγονός ότι η Sony κατέχει ηγετική θέση στη διανομή ψηφιακών τίτλων, η ανησυχία της για την ενδεχόμενη αποκλειστική διάθεση του περιεχομένου της Activision στο Xbox είναι τουλάχιστον άτοπη.

Το μόνο που αποκαλύπτει για άλλη μια φορά είναι ο φόβος της Sony σχετικά με ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που προσφέρει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, σε μικρό κόστος στους παίκτες, απειλώντας μια ηγετική θέση που έχει ανθίσει όλα αυτά τα χρόνια από μια στρατηγική που έχει ως επίκεντρο τις συσκευές και τις αποκλειστικότητες.

Αλήθεια, η δυνατότητα της Microsoft να συνεχίσει να επεκτείνει το Game Pass μπαίνει εμπόδιο από τη Sony που θέλει να σταματήσει την περεταίρω ανάπτυξή του. Η Sony πληρώνει για “δικαιώματα αποκλεισμού”, για να εμποδίσει τους developers να προσθέσουν το περιεχόμενό τους στο Game Pass και σε άλλες παρόμοιες ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Για να δούμε πως θα αντιδράσει και η Sony, έπειτα από τις ομολογουμένως απίστευτες κατηγορίες της Microsoft.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.