Tales of Vesperia Review

929

Το Tales of Vesperia Definitive Edition είναι το remaster του ομώνυμου τίτλου από το 2008. Η Definitive έκδοση της σειράς Tales, η οποία κυκλοφορεί για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch, έρχεται με ευκαιρία τα δεκάχρονα του τίτλου. Όπως και οι υπόλοιποι τίτλοι της σειράς πρόκειται για μία open-world RPG εμπειρία. Έχει να προσφέρει κάτι δέκα χρόνια αργότερα όμως ή καλύτερα να παρέμενε μία γλυκιά ανάμνηση; Διαβάστε παρακάτω και κρίνετε …

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία μας ακολουθεί τον Yuri, έναν πρώην ιππότη της αυτοκρατορίας, ο οποίος ενώ ξεκινάει την περιπέτειά του με μία απλή αποστολή, καταλήγει μπλεγμένος σε μία συνωμοσία. Μαζί με το πολύχρωμο τσούρμο τρελών και περίεργων συντρόφων του θα πρέπει να ανακαλύψει χαμένα αντικείμενα και γνώση από τον χαμένο πολιτισμό της Terca Lumireis και να αποτρέψει την καταστροφή του κόσμου.

Εκτός από την ιστορία που απολαύσαμε στην πρώτη έκδοση, το remaster προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε νέους χαρακτήρες και ακόμη περισσότερη εμβάθυνση στην ιστορίας μας. Cutscenes, διάλογοι και γενικά εμπλουτισμένο υλικό έρχονται να ενισχύσουν την ιστορία και τη περιπέτειά μας.

GAMEPLAY

Ακολουθώντας την παράδοση των JRPGs, το Tales of Vesperia κρατάει πολλά από τα γνωστά μοτίβα. Ενώ οι χαρακτήρες μας κινούνται σε τρισδιάστατες ανοιχτές πίστες, εν ώρα μάχης, η δράση μεταφέρεται σε μία περιορισμένη τρισδιάστατη περιοχή με παρασκήνιο βέβαια την τοποθεσία που εξερευνάτε. Αυτό σημαίνει ότι πάντοτε οι παίκτες έχουν μία ευχέρεια ως προς το που να κινηθούν και κανένα ξαφνικό εμπόδιο δε θα χαλάσει τη δράση.

Με το πέρας κάθε μάχης, όπως σε κάθε RPG, οι πρωταγωνιστές μας λαμβάνουν βαθμούς εμπειρίας και με τη συλλογή αρκετών ανεβαίνουν επίπεδο. Μεγαλύτερα επίπεδα ξέρουμε τι σημαίνει. Καλύτερα στατιστικά, ξεκλείδωμα νέων κόμπος και ικανοτήτων και γενικά περισσότερη δύναμη.

Εξερευνώντας τον κόσμο ανακαλύπτετε διάφορα side quests και τοποθεσίες οι οποίες σας προσφέρουν αντικείμενα και οπλισμό, εργαλεία σημαντικά για την βελτίωση των ατόμων του party σας και φυσικά ενίσχυση της μαχητικότητας σας.

Μεγάλο μέρος όμως του τίτλου αποτελούν οι χαρακτήρες που τον κοσμούν. Μικρο-συζητήσεις μεταξύ των χαρακτήρων της παρέας μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε για λίγο τι σκέφτονται, από που προέρχονται διάφορες πτυχές του χαρακτήρας τους και τι είναι αυτό που τους ωθεί.

Μέσα από τις μάχες και τις αποστολές μαθαίνετε περισσότερα τόσο για τον κόσμο όσο και για τους ήρωες μας, προκαλώντας μία όμορφη σύνδεση και κατανόηση μεταξύ παικτών και ψηφιακών ηρώων.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Χάρη στη δύναμη που μας προσφέρει η τεχνολογία σήμερα, μπορούμε να απολαύσουμε τον τίτλο με ανανεωμένα γραφικά υψηλής ευκρίνειας και 60 FPS. Τα διάφορα cutscenes όπου σπρώχνουν την πλοκή παρουσιάζονται σαν σκηνές από σειρά anime και είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος για τους παίκτες να παρακολουθήσουν τα γεγονότα που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια των περιπετειών του Yuri.

Το ταξίδι των χαρακτήρων μας, τους ταξιδεύει σε εξωτικές τοποθεσίες. Έχουμε ανοικτές ηλιόλουστες πεδιάδες, δάση με πυκνή βλάστηση μέχρι κι απέραντους ωκεανούς. Πανέμορφα τοπία, σχεδιασμένα με αγάπη και λεπτομέρεια.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Της μουσικής επένδυσης του τίτλου επιμελήθηκε ο συνθέτης που χρόνια τώρα γράφει τη μουσική της σειράς, Motoi Sakuraba. Η πανέμορφη ορχηστρική μουσική στολίζει κάθε στιγμή και τοποθεσία του κόσμου ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του. Η λαμπρή πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας χαρακτηρίζεται από κομμάτια συνυφασμένη με την Βικτωριανή Αγγλία, ενώ η περιδιάβαση της απέραντης πεδιάδας που περιτριγυρίζει την πόλη συνοδεύεται από ανέμελα φλάουτα και βιολιά.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ενδιαφέρων πλοκή με στιγμές όπου αμφισβητείται η ηθική των πρωταγωνιστών. Ξεχωριστοί ήρωες, ο καθένας με τις δικές του πεποιθήσεις, προβληματισμούς και προϊστορία. Απολαυστικές αναμετρήσεις τόσο με χαρακτήρες αλλά και σε μάχες. Πανέμορφη συλλογή από εξωτικές τοποθεσίες. Όλα αυτά μαζί αποτελούν τη συνταγή για μία πραγματικά απολαυστική περιπέτεια. Χρειάζεται να συνηθίσετε λίγο το σύστημα μάχης, το οποίο δείχνει τα χρονάκια του, αλλά με λίγη υπομονή μπορεί να γίνει απολαυστικό. Η ιστορία δεν πρόκειται να σας αλλάξει την κοσμοθεωρία σας αλλά το ταξίδι με τον Yuri και την παρέα του θα σας χαρίσουν πανέμορφες αναμνήσεις.

 

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Διασκεδαστική ιστορία την οποία ενισχύει η παλέτα από όμορφους και ξεχωριστούς χαρακτήρες.
  • Όμορφες και εξωτικές τοποθεσίες.
  • Πανέμορφα ορχηστρικά κομμάτια.
  • Απλό σύστημα μάχης με αρκετές ικανότητες για να το κρατήσουν ενδιαφέρων.

ΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Οι πόλεις και η διάφορες τοποθεσίες δεν σφύζουν ακριβώς από δραστηριότητες.
  • Το σύστημα μάχης για κάποιους μπορεί να φανεί υπερβολικά απλό.
  • Μικρή γκάμα δευτερευόντων αποστολών.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Αν και δέκα χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του πρώτου τίτλου, το remaster επιτυγχάνει στο να προσφέρει ακόμη κάτι περισσότερο στους παίκτες του. Ανανεωμένα γραφικά και περισσότερη ιστορία και χαρακτήρες δίνουν νέα πνοή στον τίτλο. Το σύστημα μάχης θα μπορούσε να τύχει μία μικρής ρύθμισης για να γίνει λίγο πιο ανταποκριτικό, βάση του τι έχουμε συνηθίσει με τα σημερινά δεδομένα. Παρ όλη τη λεπτομέρεια και τα όμορφα τοπία, οι πόλεις είναι άδειες από δραστηριότητες και τα πιθανά side quest δεν είναι τόσα πολλά. Αυτό που αντέχει όμως πραγματικά στο χρόνο είναι η χημεία μεταξύ των ηρώων μας και οι σχέσεις τους, οι οποίες αναπτύσσονται με την έκβαση της ιστορίας και μαζί τους το ενδιαφέρον του παίκτη.

Ευχαριστούμε την Bandai Namco Entertainment για την παραχώρηση του παιχνιδιού για αυτό το review.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
8
Gameplay
8
Γραφικά
8
Μουσική
9
Ψυχαγωγία
8
Προηγούμενο άρθροΑυξάνεται η γκάμα του Xbox Game Pass
Επόμενο άρθροTrials Rising Open Beta μέχρι 25 Φεβρουαρίου
tales-of-vesperia-review10 χρόνια μετά τα παραμύθια της Vesperia σφύζουν από χαρακτήρες, χρώματα και ιστορία, αλλά όχι τόσο από δραστηριότητες..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.