Spelunker Party Review (Pc)

1037

Πάντα πίστευα ότι πρέπει να σεβόμαστε το παρελθόν για να μπορούμε να βλέπουμε με άλλο μάτι τα παιχνίδια του μέλλοντος. Indies, Arcades, Platform games, είναι κάποιες από τις κατηγορίες παιχνιδιών όπου η εταιρείες με ελάχιστα χρήματα, στη κυριολεξία, ‘’κεντάνε’’ στα megapixels. Τίτλοι όπως το Child of Light ή το Limbo είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα παιχνιδιών που λίγοι έδωσαν σημασία αλλά το πόσο επικά είναι ο χρόνος θα δείξει. Το Spelunker Party είναι κάτι το διαφορετικό. Η Square Enix έδωσε την απόλυτη ελευθερία στην O-Two και την Tozai Games για να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι που θα τα έχει όλα. Τα κατάφεραν τελικά; Τα 30 ευρώ που κοστίζει ο τίτλος στο Steam ίσως είναι ένα μικρό εμπόδιο. Το θέμα είναι αν αξίζει τα χρήματα του. Παιχνίδια για όλους ή για λίγους; Πάμε να δούμε το Spelunker.

Το σενάριο του παιχνιδιού περιστρέφετε γύρω από τη πτώση ενός μετεωρίτη που δημιούργησε αρκετές αλλοιώσεις στη Γή. Από τότε όλα πάνε στραβά και το έδαφος ‘’ξύπνησε’’. Κάτι υπάρχει στο υπέδαφος έτοιμο να το εξερευνήσετε. Για τους παλαιούς του είδους, ίσως θυμάστε το Spelunker στο Commodore 64. Απίστευτες στιγμές αν και το δοκίμασα αρκετά χρόνια μετά σε Retro gaming House καθώς όταν κυκλοφόρησε δεν είχα γεννηθεί. Η ιδέα και μόνο της εκσκαφής και της εξοικείωσης με το υπέδαφος κρύβει αρκετές δυσκολίες. Ναι, το παιχνίδι είναι δύσκολο. Είναι πραγματικά δύσκολο. Παντού υπάρχει το game over και ο θάνατος. Θέλει προσοχή και προσήλωση για να το τερματίσει κανείς.  Φυσικά μόλις αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι πρέπει να κάνεις συνηθίζεις αλλά και πάλι θέλει προσοχή.

Οι χαρακτήρες μας χρησιμοποιούν πυρομαχικά και βόμβες για καθαρίσουμε τα διάφορα τέρατα που υπάρχουν, είτε να ανοίξουμε δρόμο. Μπορούμε να πηδούμε πάνω από διάφορα εμπόδια της εκάστοτε πίστας αλλά σχεδόν πάντα υπάρχει μία παγίδα. Καθ όλη τη διάρκεια του τίτλου, μαζεύαμε διάφορα καλούδια και collectibles που μας βοηθούν να συνεχίσουμε. Μαγικά κλειδιά ανοίγουν πόρτες κλπ κλπ. Συλλέγουμε χρυσό κ.α. καθώς στο τέλος της πίστας όλα συνυπολογίζονται για τη τελική βαθμολογία. Υπάρχει αρκετό βάθος και όσο αναφορά το περιεχόμενο αλλά και όσο αναφορά το μέγεθος. Το κακό είναι ότι έχεις μόνο 5 ζωές και αν τις χάσεις πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή το κάθε stage χάνοντας ότι έχεις μαζέψει στη πίστα.Το παιχνίδι όμως δεν το παίξαμε για το Campaign του, αλλά κυρίως για το Online του. Πολύς κόσμος για Adventure platform game. Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα όταν έχετε τη βοήθεια των φίλων σας σε party των 4 ή τη βοήθεια τυχαίων παικτών στο steam. Η διαφορά με το Campaign είναι ότι αν χάσετε όλες τις ζωές εμφανίζεστε στο τελευταίο checkpoint μετά από respawn time 30 δευτερολέπτων. Αν όμως κάνετε το λάθος να μην πατήσετε confirm στο respawn τότε το παιχνίδι σας πετά αυτόματα έξω.

Τα γραφικά και ο ήχος του παιχνιδιού είναι ίσως το αδύναμο σημείο του. Αν όχι τα γραφικά ο ήχος σίγουρα. Ο σχεδιασμός του είναι μέτριος με τη μουσική και τα ηχητικά εφέ να σας τρυπούν τα αυτιά.  Παρόλα αυτά αν κλείσει κανείς τον ήχο ή τον χαμηλώσει, μπορεί να απολαύσει με παρέα το παιχνίδι άφοβα, καθώς αυτό που θα σας μείνει στο τέλος είναι το γέλιο και τα αστεία που θα κάνετε βλέποντας πόσο εύκολα πεθαίνει κάποιος κάτω από τη Γη.

Εν κατακλείδι το Spelunker Party θέλει παρέα. Μπορεί μόνος σας να μην καταφέρετε να το τερματίσετε ή απλά να κουραστείτε σύντομα. Με ένα απλό όμως Co-op ή λίγο Multi μπορείτε εύκολα να το απολαύσετε. Ο σχεδιασμός του δεν είναι άψογος αλλά η απλότητα του gameplay και ο έξυπνος τρόπος παιχνιδιού θα σας κρατήσει κοντά του. Καλή διασκέδαση λοιπόν, με κάτι το διαφορετικό από την Square Enix.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Γραφικά
6
Gameplay
9
Ήχος
5
Αντοχή στον Χρόνο
10
Ψυχαγωγία
7.5
Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε το Steam Winter Sale
Επόμενο άρθροLego Marvel Super Heroes 2 Review (Ps4)
George Nterilas
Παρών στην οικογένεια από το 2015... Σε άλλα νέα, αγαπώ Rockstar και Max Payne. Που και που παίζει και κανά FIFA. _Εditor in Chief_.
spelunker-party-review-pcΑξίζει η αγορά του μόνο για το Online.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.