Razer Hammerhead True Wireless Pro Review

662

Η Razer δεν θα μπορούσε φυσικά να ξεφύγει από τα δεδομένα και τα trend της εποχής. Η αλήθεια είναι πως έχουμε περάσει για τα καλά στην wireless-bluetooth εποχή και τα καλώδια αρχίζουν να αποτελούν παρελθόν σιγά σιγά.

Φυσικά και η εταιρία εδώ και χρόνια έχει αμέτρητες προτάσεις στο φάσμα του ήχου, αλλά τα πρώτα της βήματα στον χώρο των bluetooth ”ψειρών” άρχισε να τα κάνει δειλά δειλά τα τελευταία χρόνια, αρχίζοντας από τα Hammerhead True Wireless In-ear Bluetooth, όπου σηματοδότησε το πρώτο της ουσιαστικό μοντέλο στον κλάδο των bluetooth ψειρών.

Η επιστροφή έρχεται με τα Razer Hammerhead True Wireless Pro, ένα σαφώς ανανεωμένο μοντέλο τόσο σε χαρακτηριστικά όσο και σε εμφάνιση, το οποίο υπόσχεται κορυφαία αποτελέσματα.

Στα χέρια μας λοιπόν έφτασε το μοντέλο και είχαμε την ευκαιρία να το ”λιώσουμε” και να αποτυπώσουμε τις εντυπώσεις μας.

Αρχικά, έως είθισται και δε στα ακριβά της προϊόντα, το packaging και η συσκευασία είναι άκρως προσεγμένη. Εντός της, θα βρείτε φυσικά τα δύο earbuds, 6 διαφορετικά ζευγάρια από μαξιλαράκια σε 3 διαφορετικά μεγέθη. Υπάρχουν δύο στυλ από ”τα καουτσούκ μαξιλαράκια” τα οποία χωρίζονται σε καλύτερη άνεση καθώς και απομόνωση θορύβου. Φυσικά θα βρούμε το charging case, το καλώδιο φόρτισης της θήκης, καθώς και αρκετά manuals μεταξύ αυτών και ένα ευχαριστήριο μήνυμα από τον CEO της Razer, Min-Liang Tan.

Προχωρώντας στην σύνδεση των ακουστικών, όντας Bluetooth, φυσικά συνδέονται με Bluetooth. Ένα feature το οποίο διαφήμισε αρκετά η Razer είναι η σύζευξη με τρεις συσκευές ταυτόχρονα και παράλληλη εναλλαγή μεταξύ του δίχως να χρειάζεται να εισέρχεστε σε pairing mode κάθε φορά. Αυτό λειτουργεί και είναι αρκετά βολικό για να πω την αλήθεια, οπότε well done Razer!

Τα ακουστικά βρήκαν αμέσως τις bluetooth συσκευές μου, είτε αυτό ήταν κινητό, είτε το pc μου και απροβλημάτιστα τέθηκε σε λειτουργία. Ενίοτε είχα κάποιο lag από απόσταση περίπου 4 μέτρων από το PC μου αλλά όχι συχνά. Το pairing είναι πραγματικά πανεύκολο και σίγουρο σε αυτό θα σας βοηθήσει το app της Razer, ”Razer Hammerhead True Wireless”, όπου εκεί φυσικά μπορείτε να παραμετροποιήσετε τον ήχο σας και να τον φέρετε στα μέτρα σας.

Φυσικά μέσω του app μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα πράγματα. Κάθε ακουστικό έχει μία επιφάνεια αφής στο πίσω μέρος του driver. Μπορείτε να το κρατήσετε πατημένο, να το πατήσετε, να το πατήσετε και να το κρατήσετε παρατεταμένα πατημένο για να δώσετε διάφορες εντολές στην συσκευή. Μπορείτε επίσης να εισέλθετε σε pairing mode χωρίς την θήκη κρατώντας απλά πατημένο το ακουστικό για 4-5 δευτερόλεπτα.

Aς δούμε αναλυτικά τα specs:

Αυτό που ήθελα να δοκιμάσω αρκετά ήταν κατά πόσο βολικά θα ήταν στα αυτιά μου και δε σε ”αντίξοες” συνθήκες. Αρχικά είναι άκρως ελαφριά και μετά από πολύωρη χρήση δεν κούρασαν τα αυτιά μου. Κατά την διάρκεια γυμναστικής, δεν ένιωσα ποτέ ότι θα φύγουν από τα αυτιά μου και ήταν πραγματικά σταθερότατα! Γενικά, χρησιμοποιώ αρκετά ακουστικά του είδους για το workout και αρκετές φορές είχα θέματα οπότε, ένιωσα τέλεια όταν είδα πως τα Hammerhead δεν μετακινήθηκαν ούτε χιλιοστό από τα αυτιά μου.

Φυσικά χρησιμοποίησα και τα μαξιλαράκια τα οποία κουμπώνουν αρκετά μέσα στο αυτί ώστε να εξαλείψω μία τέτοια πιθανότητα.

Περνώντας τώρα στον ήχο.

Τα ακουστικά έχουν THX πιστοποίηση πράγμα για το οποίο είναι υπερήφανη η Razer, αλλά στην πραγματικότητα δουλεύει; όλα δείχνουν πως ναι. Το προεπιλεγμένο προφίλ ήχου χρησιμοποιεί την THX τεχνολογία και η αλήθεια είναι πως το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Γεμάτα μπάσα μεν αλλά δεν γίνεται αυτή η έκρηξη που ενδεχομένως να περίμενες. Πεντακάθαρος ήχος σε μουσική, ταινίες ακόμη και παιχνίδια που ενεργοποιώντας το gaming mode μέσω του app τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα.

Τα ακουστικά δείχνουν τα δόντια τους στις μεσαίες και κυρίως υψηλές συχνότητες αλλά στα Lows χωλαίνουν σε αρκετά σημεία. Τώρα το εάν θα χρησιμοποιήσετε το THX είναι καθαρά δικό σας θέμα. Εγώ το είχα κυρίως enable σε ταινίες και παιχνίδια ενώ μουσική είχα δημιουργήσει το δικό μου equalization.

Γενικά τα ακουστικά θέλουν λίγο πείραγμα και ψάξιμο λόγω των αρκετών τεχνολογιών και features που έχουν και θεωρώ πως αν ασχοληθείτε θα τα φέρετε σε ένα άκρως καλό αποτέλεσμα.

Ένα άλλο feature είναι και το Low Latency. Πρόκειται για ακόμη ένα χαρακτηριστικό που έρχεται να προστεθεί στο noise cancellation. Αυτό αφορά κυρίως τα παιχνίδια. Η εταιρία αναφέρει, ότι έχοντας enable την συγκεκριμένη τεχνολογία μειώνει το audio delay έως και 60ms. Δεν είμαι εξοικειωμένος για να είμαι ειλικρινής πάνω στον τομέα, αλλά θεωρώ πως ήδη το latency βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα οπότε σίγουρα το συγκεκριμένο feature, έχοντας το κάποιος ανοιχτό θα έρθει να προσθέσει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που δεν περίμενα να με αφήσει ικανοποιημένο είναι το μικρόφωνο. Στην πλειοψηφία των ψειρών που έχω χρησιμοποιήσει, μιλάγαμε πάντα για κακά ή μέτρια μικρόφωνα κάτι που δεν ισχύει εδώ.

Η φωνή ακούγεται πεντακάθαρα δίχως να παρεμβάλλεται ενοχλητικά ο περιβαλλοντικός ήχος. Μπράβο στην Razer που πρόσεξε και αυτό το κομμάτι.

Φυσικά θα πρέπει να αναφερθούμε και στην αυτονομία και την φόρτιση. Τα Hammerhead True Wireless Pro δυστυχώς με άφησαν κάπως δυσαρεστημένο εδώ. Δυστυχώς η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι μόνο 4 ώρες με ένα εκτεταμένο σύνολο 20 ωρών μαζί με την θήκη φόρτισης.

Αυτό το αποτέλεσμα βασίζεται, με ενεργοποιημένο στο noise cancellation. Θεωρώ πως δίχως αυτό μπορεί να αγγίξει και τις 5-6 ώρες.

Δηλώνω ελαφρά δυσαρεστημένος βάζοντας πάντα ως δεδομένο την τιμή τους. Σε αυτή την τιμή, πιστεύω πως η Razer θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι καλύτερο για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το καλό βέβαια είναι ότι μέσω του app, μπορείς και βλέπεις το επίπεδο μπαταρίας της θήκης και των ακουστικών και να ενεργείς ανάλογα.

Εν κατακλείδι, τα Razer Hammerhead True Wireless Pro με άφησαν σχεδόν ικανοποιημένο. Ναι όλα τα features που διαφημίζουν λειτουργούν και είναι εκεί και προσδίδουν μία πολύ όμορφη εμπειρία.

Ο ήχος είναι εξαιρετικός αλλά μελανά σημεία η μπαταρία και πάνω από όλα η τιμή τους, την οποία θεωρώ αρκετά μεγάλη. Μπορείτε αυτή την στιγμή να τα βρείτε κοντά στα €170 ενώ η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι τα 209,99€. Θεωρώ πως μία τιμή στα €140-€150 το πολύ θα ήταν ότι πρέπει.

Όμως… είναι σίγουρα οι πιο βολικές ψείρες που έχω βάλει και παράλληλα ο ήχος τους είναι άκρως ποιοτικός. Σίγουρα εδώ κολλάει και το ρητό, ότι πληρώνεις παίρνεις, οπότε εάν έχετε το budget, κοιτάξτε τα, πολύ γλυκά…

Ευχαριστούμε την Zegetron (Razer Hellas) για την παραχώρηση του μικροφώνου ώστε να επιτευχθεί το Review.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.