Ένα νέο παιχνίδι εμφανίστηκε πρόσφατα στο ραντάρ μου, το λένε “Karma: The Dark World” και μου υποσχέθηκε μία εντυπωσιακή εμπειρία τόσο σε narrative, αλλά και σε παρουσίαση.
Αυτό λοιπόν το παιχνίδι μας έρχεται από ένα στούντιο στη Σανγκάη, το “Pollard Studio”, και είναι ένα “first-person cinematic psychological horror” παιχνίδι που διαδραματίζεται μεταξύ του 1966 και του 1984, σε ένα δυστοπικό κόσμο που διοικείτε από το μυστήριο “Leviathan Corp”.
Αυτό λοιπόν το “Leviathan Corp”, αναγκάζει τους πολίτες να δουλεύουν διαρκώς και να είναι σε άριστη κατάσταση συνέχεια, αφού ελέγχεται το κάθε τους βήμα, μέρα με τη μέρα.
Το preview μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε σαν τον Roam Agent Daniel McGovern, στην αποστολή ακριβός μετά τον πρόλογο. Εμείς λοιπόν, έχουμε την αποστολή να μάθουμε τι έγινε με τον ύποπτο μας, εν ονόματι Sean Mehndez που δημιούργησε κάποια προβλήματα στο ταχυδρομικό σταθμό λόγο των εγκληματικών του ενεργειών.
Το παιχνίδι δε χάνει χρόνο να μας δείξει τη σκοτεινή και ανατριχιαστική του πλευρά, αφού ξεκινάμε το ταξίδι μας στον ταχυδρομικό σταθμό, μία βροχερή νύχτα, με το να είμαστε μόνοι μας στο φαινομενικά άδειο κτήριο.
Εμείς σαν πράκτορας της “Roam”, φτάνουμε στον προορισμό μας, και μας καλωσορίζει ο κύριος Fred Ebert, με ρόλο “Head of Science” στο Winston Research Institute. Μας αφήνει λοιπόν να εξερευνήσουμε μετά από ένα μικρό διάλογο το κτήριο, και το παιχνίδι ξεκινά να μας δείχνει πως θα πρέπει να είμαστε παρατηρητικοί, αφού πρέπει να βρίσκουμε σημειώσεις και διάφορα στοιχεία για να προχωρήσουμε σε αυτό το παιχνίδι.
Μου άρεσαν προσωπικά τα διάφορα στοιχεία σε μορφή σημειώσεων, είναι αρκετά όσο να σου δώσουν context, αλλά χωρίς να φλυαρούν πολύ ή να καταντούν wall-of-text. Θα βρούμε λοιπόν στο παιχνίδι διάφορες συσκευές σαν κάποια συστήματα παρακολούθησης, που για να τα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες κάρτες με τον κατάλληλο βαθμό κοινωνικά.
Να σταματήσω εδώ να πω, πως το παιχνίδι μας δίνει να καταλάβουμε πως ο κόσμος πλέον έχει διαχωριστεί σε κοινωνικές κατηγορίες, και φαίνεται να παίζουν πολύ ρόλο. Τα άτομα που δουλεύουν εδώ παρακολουθούνται συνέχεια, απαγορεύεται να έχουν λεκέδες πάνω τους, έστω και το παραμικρό, και όλοι πρέπει να υπακούν κατά γράμμα τους κανόνες. Θα έλεγα ένα πολύ καρφωτό “social-commentary”. Καταλαμβάνεις λοιπόν ότι οι συνθήκες που δούλευε ο εγκληματίας μας, δεν ήταν και οι καλύτερες.
Καθώς προχωρούμε σε αυτόν τον κόσμο διάφορα πράγματα ακούγονται και φαίνονται περίεργα, αλλάζουν τόπο, αναβοσβήνουν φώτα…και ίσως δούμε κάτι που δε θα έπρεπε να ήταν εκεί.
Το παιχνίδι ζητά να το παίξετε ξανά και ξανά για να ανακαλύψετε όλα του τα μυστικά, που δε θέλω να κάνω spoil κάτι εδώ, αλλά μου δημιούργησαν αρκετές ερωτήσεις που θα ήθελα να μου απαντηθούν.
Να σημειωθεί ότι το performance ήταν αρκετά καλό, και η ομάδα μας ενημέρωσε πως το παιχνίδι δημιουργήθηκε στην Unreal Engine 5, και σύντομα θα γίνει updated στην τελευταία της έκδοση, για ακόμα καλύτερη απόδοση!
Γενικά το παιχνίδι μου άφησε καλές εντυπώσεις, και ακόμα δοκίμασα μόνο ένα σύντομο preview, ανυπομονώ να δω το τελειωμένο παιχνίδι, και ακόμα το community γύρω από αυτό!