Η Remedy χρησιμοποίησε ”ακραίες” μεθόδους στα live-actions cutscenes του Alan Wake 2

237

Μέρα με την μέρα, όλο και περισσότερες πληροφορίες, που αφορούν το πολυπόθητο Αlan Wake 2, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Η Remedy, ήδη έχει αρχίσει μία σειρά από μικρά βίντεο, στα οποία μας δίνει μία ”behind the scenes” ματιά, από την ανάπτυξη του τίτλου όμως, αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, αποτελεί πληροφορία δια στόματος Sam Lake, ο οποίος παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό ”Play”, του γνωστού ειδησεογραφικού μέσου GamesRadar.

Πιο συγκεκριμένα, στάθηκε στις τεχνικές που εφαρμόστηκαν στα cutscenes του τίτλου. Το Alan Wake 2, θα έρθει να κάνει μία μείξη σε αυτά, αναμειγνύοντας live-action cutscenes παρέα με gameplay. Αυτή την τεχνική την είδαμε να συμβαίνει σε μικρή κλίμακα, στο Control, όμως στο Alan Wake 2, η Remedy το έχει προχωρήσει και αναπτύξει σε υπερθετικό βαθμό, κάνοντας το επόμενο βήμα. Αυτή η τεχνική θα αποτελέσει κύριο μέρος της εμπειρίας, σύμφωνα με τον creative director και συγγραφέα του τίτλου.

Για να το επιτύχει αυτό το Φινλανδικό studio, προχώρησε σε ειδικά διαφοροποιημένες τεχνικές στις κάμερες της. Τεχνικές που πραγματικά ξεφεύγουν από ότι έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα. Ένα παράδειγμα που έδωσε, είναι πως προκειμένου να υπάρξει ένα εφέ το οποίο παραπέμπει σε ένα όνειρο, τοποθέτησε τζελ μαλλιών στον φακό! Ένα άλλο παράδειγμα, είναι πως προκειμένου να δώσει μία παραμόρφωση στην εικόνα μέσω σε ένα καλειδοσκοπικό πλαίσιο, τοποθέτησε πάνω στον φακό ένα ειδικό πρίσμα!

Λίγα λόγια για το παιχνίδι…

Στο Alan Wake 2, ο Alan Wake, έχει παγιδευτεί στο Dark Place, έπειτα τα συμβάντα του πρώτου παιχνιδιού. Η γραφή του, είναι η μόνο διέξοδος από την ”τρύπα” στην οποία έχει μπει. Ο Alex Casey του οποίου του μοντέλο και το motion capture προέρχεται από τον δημιουργό του παιχνιδιού, Sam Lake, έρχεται να τον σώσει παρέα με την νέα και Playable χαρακτήρα Agent Saga Anderson.

Και όλα αυτά, μέσα σε μία νέα ταραχή που ζει το Bright Falls, η οποία έχει να κάνει με παράξενες δολοφονίες που συνδέονται με μαύρες τελετές.

Όπως αναφέρει ο δημιουργός και συγγραφέας του παιχνιδιού, Sam Lake, ο τίτλος θα πραγματεύεται πάντα τον αριθμό δύο και την δυαδικότητα! Το Alan Wake 2, θα έχει δύο campaigns, σε δύο διαφορετικούς κόσμους, με δύο διαφορετικούς ήρωες, τον Alan Wake και την Saga Anderson.

Το campaign της Saga Anderson για παράδειγμα, θα είναι επηρεασμένο από την εξαιρετική σειρά True Detective καθώς και την πασίγνωστη ταινία Se7en (Βrad Pitt, Morgan Freeman). Σε αντίθεση με το Alan Wake, το sequel θα ακολουθεί μεν μία linear δομή, αλλά πλέον θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερος χώρος για εξερεύνηση.

To Alan Wake 2, αναμένεται στις 17 Οκτωβρίου μόνο σε digital μορφή, για PC (Epic Games Store exclusive), PlayStation 5 και Xbox Series X|S.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.