Kαλώς ήρθατε στο νέο Gaming Universe της AOC

0
134

Η AOC, η προχορά σε μία νέα εποχή με νέα μοντέλα, νέα σειρών προιοντων και νέες ιδέες. Η εταιρία περνά στο επόμενο επίπεδο προσφέροντας μία τεράστια γκάμα οθονών για κάθε ανάγκη, πορτοφόλι και με χαρακτηριστικά που πατούν στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Παρακάτω θα δούμε τι πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον από την εταιρία η οποία πλέον μονοπολεί το ενδιαφέρον στην αγορά έχοντας την πρωτιά!

G3 SERIES

Τα πρώτα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν κάτω από το νέο όνομα θα είναι από τη σειρά G3, ως μέρος την νέας κατηγορίας AOC GAMING. Οι πέντε νέες οθόνες G3 ποικίλουν από 27” (68,6 εκ.) έως 32” (80 εκ.) έως 34” (86,4 εκ.), με όλα τα μοντέλα να έχουν έντονη καμπυλότητα 1000R, ρυθμό ανανέωσης 165 Hz καθώς και κομψό σχεδιασμό 3- πλευρών χωρίς πλαίσιο. Η κυρτή σειρά G3 θα συμπληρώσει και θα βελτιώσει (με υψηλότερα ποσοστά ανανέωσης) αλλά δε θα αντικαταστήσει τη βραβευμένη σειρά G2.

Η σειρά G3 χρησιμοποιεί στενότερη καμπυλότητα 1000R σε όλα τα μοντέλα, περιβάλλοντας τον χρήστη από τα πλάγια, σε σύγκριση με την λεπτότερη καμπυλότητα 1500R στη σειρά G2 της AOC. Για παιχνίδια που παίζονται από την προοπτική του πρώτου προσώπου, όπως τίτλοι Action / FPS ενός παίκτη, RPG, παιχνίδια αγώνων και προσομοίωσης, αυτή η επιθετική καμπυλότητα μετατρέπει την οθόνη σε κάτι περισσότερο από ένα απλό παράθυρο στους εικονικούς κόσμους. Το παιχνίδι σε οθόνες καμπυλότητας 1000R, που περιβάλλουν εντελώς την περιφερειακή όραση, μοιάζει με εμπειρία VR σε ένα γραφείο, αλλά χωρίς τις αρνητικές πτυχές της ολικής «αποσύνδεσης» από τον πραγματικό κόσμο.

Όλα τα μοντέλα της σειράς G3 είναι εξοπλισμένα με VA panels, προσφέροντας ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, υψηλότερα από το κοινό πρότυπο 144 Ηz στις οθόνες gaming. Επιπλέον, η ρύθμιση Motion Blur Reduction μειώνει το χρόνο απόκρισης των pixel σε μόλις 1 ms (MPRT).

Το νέο λογισμικό G-Menu επιτρέπει στους παίκτες να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις στην οθόνη τους με ένα απλό κλικ του ποντικιού χωρίς να αγγίζουν κάποιο κουμπί στην οθόνη τους. Επίσης, η λειτουργία Low Blue Light και η τεχνολογία FlickerFree βοηθούν τους παίκτες να διατηρήσουν υγιή τα μάτια τους.

Οπτικά, τα VA panels παράγουν κορεσμένα, έντονα χρώματα με εξαιρετική αναλογία αντίθεσης και βαθύ μαύρο, ιδανικό για να παρακολουθείτε ταινίες ή να παίζετε παιχνίδια με σκοτεινές σκηνές, ενώ η ενώ οι ευρείες γωνίες θέασης 178 ° / 178 ° , δίνουν την ευκαιρία σε φίλους και οικογένεια να συμμετάσχουν στη διασκέδαση.

Οι οθόνες 31,5” AOC CQ32G3SU και 27” CQ27G3SU είναι εξοπλισμένες με panel ανάλυσης QHD (2560 x 1440) που προσφέρει μεγάλη ευκρίνεια και καθαρότητα, με το πιο κοινό λόγο αντίθεσης 16:9. Η στιβαρή και  κομψή βάση δεν πιάνει πολύ χώρο στο γραφείο και διαθέτει τρύπα διαχείρισης καλωδίων για στήσιμο χωρίς ακαταστασία. Είναι επίσης ρυθμιζόμενη σε ύψος, κλίση και περιστροφή για εργονομικά σωστά και υγιή gaming sessions. Το μοντέλο 31,5” διαθέτει δύο ηχεία 5W, ενώ η έκδοση 27” δύο ηχεία 3W.

Άλλες οθόνες από τη σειρά G3 είναι η 31,5” C32G3AE και η 27” C27G3U, και οι δύο προσφέρουν ανάλυση Full HD (1920 x 1080). Ανάλογα με τα παιχνίδια και τον εξοπλισμό των gamers, το παιχνίδι σε ανάλυση  Full HD μπορεί να είναι η βέλτιστη επιλογή. Δεν απαιτούν όλα τα παιχνίδια την υψηλότερη δυνατή ανάλυση για να τα απολαύσουν ή να είναι ανταγωνιστικοί σε αυτά. Για μερικούς gamers, η ταχύτητα είναι πιο σημαντική και η επίτευξη υψηλότερων καρέ σε ανάλυση QHD και άνω είναι επίσης δύσκολη εργασία για υπολογιστές χαμηλού/μεσαίου επιπέδου. Διαθέτοντας ρυθμό ανανέωσης 165 Hz refresh rate και 1 ms MPRT, με tear-free gaming χάρη στην τεχνολογία Adaptive-Sync, τα μοντέλα αυτά είναι πιο προσιτά από το σύνολο και ιδανικά για gamers με γνώμονα τον προϋπολογισμό που σκοπεύουν να βελτιώσουν τον εξοπλισμό τους. Η μεγαλύτερη οθόνη 31,5” C32G3AE διαθέτει μια απλή βάση με υποστήριξη κλίσης και δύο ηχεία 5W, ενώ η 27” C27G3U διαθέτει μια εργονομική βάση ρυθμιζόμενη στο ύψος και δύο ηχεία 3W.

Τα πρώτα μοντέλα της σειράς G3, AOC CU34G3S, CQ32G3SU, C32G3AE, είναι ήδη διαθέσιμα στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 679 €, 449 €, 349 € αντίστοιχα, ενώ τα άλλα μοντέλα – CQ27G3SU, C27G3U – θα είναι διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο του 2021 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 399 €  και 329 € αντίστοιχα.

ΑGON BY AOC

Τα πρώτα μοντέλα από την επανέναρξη της σειράς AGON είναι δύο κυρτές εξαιρετικά ευρείες οθόνες άξιες για ήρωες: η 49’’ (124,5 cm) AG493UCX2 με επιβλητικό ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, καθώς και η 49″ AG493QCX, με ρυθμό ανανέωσης 144 Hz. Με την αναλογία διαστάσεων 32:9, η AG493UCX2 συνδυάζει ουσιαστικά δύο οθόνες QHD 27 ιντσών σε ένα συνεχές panel με ανάλυση DQHD (5120 x 1440) και η AG493QCX κάνει το ίδιο για δύο οθόνες Full HD 27 ιντσών με ανάλυση DFHD (3840×1080). Και οι δύο οθόνες χρησιμοποιούν VA panel για βαθιά έντονα μαύρα, πλούσια χρώματα και υψηλή αναλογία αντίθεσης για εκπληκτικές εικόνες, υποστηριζόμενες από την προδιαγραφή VESA Certified DisplayHDR 400.

Η οθόνη 49″ AGON AG493UCX2 είναι εξοπλισμένη με ένα εξαιρετικά ευρύ 32:9 VA panel και σχεδιασμό χωρίς πλαίσιο, το οποίο θυμίζει με τη φουτουριστική της καμπύλη διαστημόπλοιο επιστημονικής φαντασίας. Η καμπυλότητα 1800R γέρνει απαλά προς το χρήστη και γεμίζει την περιφερειακή του όραση, όπως ένα σετ VR στο γραφείο, χωρίς εμπόδια στη μέση της οθόνης.

Παρά το τεράστιο μέγεθός της, η AG493UCX2 έχει τόσο γρήγορη ανταπόκριση όπως και τα κοντινά ξαδέλφια της, χάρη στον ρυθμό ανανέωσης 165 Hz και το χρόνο απόκρισης MPRT 1 ms (4 ms GtG), που ανεβάζει την αδρεναλίνη στον αγώνα. Οι δημιουργοί περιεχομένου ή οι streamers μπορούν να συνδέσουν δύο υπολογιστές (έναν υπολογιστή ροής/έναν υπολογιστή εργασίας και έναν υπολογιστή  gaming) και να τους ελέγξουν με ένα σύνολο περιφερειακών χάρη στον ενσωματωμένο διακόπτη KVM και στη σύνδεση USB-C που μπορεί ταυτόχρονα να μεταφέρει βίντεο και να τροφοδοτήσει/να φορτίσει φορητούς υπολογιστές με έως και 65 W. Είναι ταυτόχρονα ένα θηρίο παραγωγικότητας και μια μηχανή βύθισης.

Η οθόνη 49 “AGON AG493QCX είναι παρόμοια με την αδερφή της, προσφέροντας μια εμπειρία βασισμένη σε Full HD αντί για QHD στη AG493UCX2. Σε μια πλήρως εξοπλισμένη sim ρύθμιση με λογική απόσταση από την οθόνη, η AG493QCX προσφέρει μια υπέροχη εμπειρία βύθισης και σε αντίθεση το QHD αδελφάκι της, η χαμηλότερη ανάλυση επιβαρύνει λιγότερο την GPU, μειώνοντας το συνολικό κόστος του συστήματος.

Με παρόμοιο VA panel 49”, η ανάλυση 3840 x 1080 της AG493QCX λειτουργεί με ρυθμό ανανέωσης έως 144 Hz για αστραπιαία οπτικά εφέ, με χρόνο απόκρισης 4 ms GtG και 1 ms MPRT.

Τα πρώτα μοντέλα της νέας σειράς AGON, τα 49″ AG493UCX2 και AG493QCX, θα είναι διαθέσιμα από το Σεπτέμβριο του 2021 σε προτεινόμενη τιμή λιανικής 1199€ και 949 €, αντίστοιχα.

AGON PRO

Μία ολόφρεσκη σειρά οθονών για τους πολύ απαιτητικούς!

Το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην κατηγορία AGON PRO φέρνει τεχνολογίες αιχμής στους παίκτες που απαιτούν θρυλικές προδιαγραφές. Η AGON PRO AG254FG 24,5’’ (62,2 εκ) διαθέτει ένα γρήγορο IPS panel με ανάλυση Full HD και ρυθμό ανανέωσης 360 Hz για ασυναγώνιστη απόδοση παιχνιδιού, σε συνδυασμό με χρόνο απόκρισης 1 ms GtG και Nvidia G-Sync με NVIDIA Reflex Latency Analyzer για να ελαχιστοποιήσει τις καθυστερήσεις
του συστήματος.

Η 24,5 AGON PRO AG254FG διαθέτει έναν δυναμικό σχεδιασμό βραβευμένο με το “reddot design award” για τους καλύτερους παίκτες εκεί έξω. Ο μπροστινός σχεδιασμός 3-πλευρών χωρίς πλαίσιο είναι σκόπιμα λιτός για τη μείωση των περισπασμών και μια ασπίδα σκιάς αυξάνει την ορατότητα όταν τα φώτα της σκηνής είναι αρκετά φωτεινά κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Στο πίσω μέρος, η οθόνη διαθέτει έντονες γραμμές και εντυπωσιακές πινελιές από τον φωτισμό AGON Light FX RGB, ο οποίος παρέχει 14 λειτουργίες φωτισμού και 10.000s συνδυασμούς φωτός RGB που μπορούν να προσαρμοστούν με το ειδικό λογισμικό της AOC, G-Menu. Η προβολή του λογότυπου AGON LED στο μπροστινό μέρος αυξάνει επίσης την ικανότητα των gamers να δείχνουν το μοναδικό τους στυλ στο παιχνίδι.

Το 24,5″ γρήγορο IPS panel της AG254FG έρχεται με εξαιρετικές δυνατότητες: προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 360 Hz και ο χρόνος απόκρισης 1 ms GtG διασφαλίζει ότι τα γραφικά εμφανίζονται χωρίς τεχνικά σφάλματα όπως το ghosting. Η ανάλυση Full HD σε αυτήν την οθόνη των 24,5 ιντσών έχει ως αποτέλεσμα την αψεγάδιαστη, ευκρινή οπτική εικόνα που αγαπoύν οι esports gamers και επιτρέπει στους χρήστες της GPU να δείξoυν τις πλήρεις δυνατότητές της όσον αφορά την ταχύτητα και το framerate. Χρησιμοποιώντας ένα IPS panel, αυτή η οθόνη επιπέδου esports υποστηρίζει κάλυψη 110% sRGB για πραγματικά ζωντανή και φυσική αναπαραγωγή χρωμάτων και προσφέρει ευρείες γωνίες θέασης 178 ° / 178 °. Χάρη στην πιστοποίηση VESA DisplayHDR 400, η οθόνη μπορεί επίσης να αποκωδικοποιήσει και να αποδώσει σωστά δεδομένα HDR για ένα δυναμικό ζωντανό εύρος.

Επιπλέον, η AG254FG διαθέτει έναν εγγενή επεξεργαστή NVIDIA G-Sync, με μεταβλητό εύρος ρυθμού ανανέωσης 1-360 Hz, εξαλείφοντας το τραύλισμα και το σχίσιμο ταιριάζοντας το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης με το ρυθμό ανανέωσης καρέ της GPU. Επίσης, εάν το θάμπωμα στην κίνηση αποτελεί πρόβλημα, η τεχνολογία NVIDIA Ultra Low Motion Blur χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό για να μειώσει τη θαμπάδα της κίνησης για να σας προσφέρει εξαιρετικά ομαλά κινούμενα γραφικά.

Ως πρώτη στις οθόνες AGON by AOC, η AGON PRO AG254FG έρχεται με την τεχνολογία Nvidia Reflex για τη μείωση της καθυστέρησης του συστήματος σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα. Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Nvidia Reflex, οι προγραμματιστές παιχνιδιών μπορούν να εξαλείψουν την αναμονή απόδοσης GPU και να μειώσουν την καταστολή της CPU σε έντονες σκηνές της GPU. Επιπλέον, ο ενσωματωμένος Nvidia Reflex Latency Analyzer μπορεί να μετρήσει τον ακριβή χρόνο μεταξύ ενός κλικ από το ποντίκι και των εναλλασσόμενων pixels στην οθόνη, το οποίο παλιά ήταν δυνατό μόνο με κάμερες υψηλής ταχύτητας και ειδικό εξοπλισμό.

Η AG254FG συμβάλλει σε αυτό με μία εργονομική βάση που ρυθμίζεται στο ύψος, την στροφή, την περιστροφή και την κλίση. Ο διανομέας USB τεσσάρων θυρών επιτρέπει στους παίκτες να συνδέουν το ποντίκι και το πληκτρολόγιό τους απευθείας στην οθόνη, ενώ τα στερεοφωνικά ηχεία 5W με ήχο DTS προσφέρουν έντονο ήχο για καθημερινή χρήση όταν δεν χρειάζονται ακουστικά.

Το πρώτο μοντέλο AGON PRO, η οθόνη 24,5’’ AGON PRO AG254FG θα είναι διαθέσιμη από το Σεπτέμβριο του 2021 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 849 €.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.