Creative Pebble V3 Review

0
817

Τα λόγια μετά από τόσο καιρό παρουσίασης προιοντων της Creative είναι περιττά μιας και όσοι μας παρακολουθείτε, γνωρίζετε τι μπορεί να προσφέρει η εταιρία.

Παρόλο που ένα μεγάλος μέρος χρηστών προτιμούν ακουστικά, είτε είναι gamers, είτε μουσικοί παραγωγοί, είτε οτιδήποτε άλλο, υπάρχει και το άλλο μέρος (και εγώ μέσα) που προτιμούμε ένα ζευγάρι ηχείων. Η αλήθεια είναι πως πάντα προτιμούσα να ακούσω τη μουσική μου και να παίζω τα παιχνίδια μου σε ένα κανονικό σετ ηχείων, αλλά πλέον βρίσκομαι ανάμεσα, μιας και χρησιμοποιώ ανάλογα την περίσταση ηχεία και ακουστικά. Εάν με ρωτάς τι προτιμώ; Σίγουρα το πρώτο.

Η εύρεση καλών ηχείων είναι μία απόφαση η οποία δεν είναι τόσο απλή. Παράγοντες όπως η ποιότητα ήχου σε συνδυασμό με το κόστος πρέπει να συνυπολογιστούν πολύ καλά. Σήμερα θα δούμε μία άκρως οικονομική λύση. Ο λόγος για τα Creative Pebble V3, τα οποία από το πουθενά με εξέπλιξαν ευχάριστα, όμως υπάρχουν και τα μελανά σημεία.

Συσκευασία και Design

Μέσα στη σκευασία θα βρούμε τα δύο ηχεία, ένα manual καθώς και έναν αντάπτορα από USB-C σε USB. Και αυτό ήταν. Όσον αφορά το κουτί, έρχεται στο γνωστό ύφος της εταιρίας με ένα πολύ προσεκτικό packaging όχι κάτι ιδιαίτερο όχι κάτι πρόχειρο.

Αυτό που με την πρώτη επαφή μου μαζί τους λάτρεψα, είναι το μινιμαλιστικό design. Η Creative, επεξήγησε τον λόγο για τον οποίο κινήθηκε στο συγκεκριμένο design, λέγοντας πως έχει εμπνευστεί από την Άπω Ανατολή και τους κήπους Ζεν που συναντάμε κυρίως στην Ιαπωνική κουλτούρα.

Τα δύο ηχεία στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι μαύρα δίχως πολλές λεπτομέρειες. Στο ένα από τα δύο ηχεία θα βρούμε τη λέξη ”Creative” με χρυσά γράμματα ενώ στο άλλο θα δούμε το bluetooth πλήκτρο μαζί με τον διακόπτη αυξομείωσης ήχου και δίπλα μία led λυχνία για να καταλαβαίνουμε πότε αυτά είναι συνδεδεμένα ή σε pearing mode. Στο πίσω μέρος του δεξιού ηχείου θα βρούμε και μία υποδοχή για ακουστικά.

Χαρακτηριστικά

Τα ηχεία είναι πολύ μικρά και διακριτικά. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα προηγούμενα μοντέλα και πιο συγκεκριμένα 123 x 120 x 118 χιλιοστά. Και οι drivers εδώ είναι μεγαλύτεροι φτάνοντας τις 2.25 ίντσες προσφέροντας φυσικά καλύτερο αποτέλεσμα στον ήχο, μιας και έχουν κλίση 45°. Αυτή η κλίση ”βαράει” αμέσως τον χρήστη που ακούει δίνοντας μια πιο ζωντανή εμπειρία.

Για να πάρετε το μέγιστο δυνατό από αυτά τα ηχεία θα πρέπει να τα συνδέσετε μέσω USB Type-C είτε σε έναν τουλάχιστον 5V USB-A μετασχηματιστή. Ο ήχος όμως και πάλι δεδομένων των συνθηκών είναι εξαιρετικός.

Τα Pebble V3 έρχονται και με τη δυνατότητα σύνδεσης bluetooth (5.0) αλλά απαιτείται τα ηχεία να είναι συνδεδεμένα μέσω του usb καλωδίου. Εφόσον είναι συνδεδεμένα μπορείτε κανονικά να κάνετε χρήση τους είτε ασύρματα είτε ενσύρματα.

Εμπειρία Χρήσης

Σε πρώτη φάση τα ηχεία με εξέπληξαν με τον ήχο τους. Βάζοντας στο δωμάτιο και συνδέοντας τα στον υπολογιστή το δωμάτιο γέμισε από τον ήχο τους. Δοκίμασα σε πρώτη φάση αρκετά είδη μουσικής από μέταλ μέχρι και blues. Ο ήχος ήταν ανέλπιστα τίμιος, αλλά πάντα έλλειπε αυτή η έκρηξη, αυτό το μπάσο και φυσικά είναι δικαιολογημένο μιας και αφορά δύο ηχεία δίχως τη συνοδεία κάποιου subwoofer.

To ίδιο αντιμετώπισα και παίζοντας διάφορα παιχνίδια. Έλλειπε αυτό το ”εκρηκτικό” στοιχείο που θα δώσει ένα καλύτερο immersion στη συνολική εμπειρία.

Όσο ανέβαινα ένταση τα ηχεία ”χάναν” τη δυναμική τους αλλά το αποτέλεσμα ήταν τίμιο έχοντας πάντα στο μυαλό δύο πράγματα: specs και τιμή. Η τεχνολογία clear audio, είναι παρούσα και σε αυτό το προϊόν της Creative.

Μέσω ειδικού αλγόριθμου, τα ηχεία μπορούν και τονίζουν τους διαλόγους και τις ομιλίες δίχως οι υπόλοιποι ήχοι να χάνονται.

Εν κατακλείδι, δίνοντας €32.99 που ζητάει τώρα η Creative για τα Pebble V3, μπορείτε να πάρετε ένα τιμιότατο ζευγάρι ηχείων. Προσφέρουν εξαιρετικό ήχο δεδομένων των περιστάσεων αλλά μη βάζετε τον πήχη εξαιρετικά ψηλά. Κάνουν τη δουλειά τους. Απλά το κάνουν και με το παραπάνω και αυτό το αναγνωρίζω στη Creative.

Η απουσία subwoofer σημαίνει μηδαμινό ως και καθόλου μπάσο ανάλογα το τι ακούτε όπως επίσης και η έλλειψη 360-degree audio. Εάν δε θέλετε να δώσετε πολλά ναι αυτή η λύση είναι για εσάς.

Σπαταλώντας όμως λίγα χρήματα παραπάνω μπορείτε να ανέβετε σε level με εξαιρετικά μικρό κόστος όπως για παράδειγμα στη Creative Stage Air η οποία κοστίζει €7 παραπάνω.

Πέρα από τα ψέματα είναι μία ΤΙΜΙΟΤΑΤΗ λύση, και σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει μία από τις επιλογές σας εάν βρίσκετε σε αναζήτηση ηχείων και το budget σας είναι μικρό.

Ευχαριστούμε τη Creative για την παραχώρηση των ακουστικών ώστε να επιτευχθεί το Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.