Creative Outlier Sport – Review

1289

Επιστροφή, σε ένα ακόμη hardware review, και αυτή την φορά σας έχουμε κάτι ξεχωριστό, ιδιαίτερο και αρκετά ενδιαφέρον. Στο παρελθόν, έχουμε δει αρκετά προϊόντα της φορμαρισμένης, ειδικά τους τελευταίους μήνες, Creative, αλλά σήμερα θα εστιάσουμε για ακόμη μία φορά στο κομμάτι του ήχου, έναν τομέα που η εταιρία τον ξέρει από πρώτο χέρι.

Στα χέρια μας, έχουμε τα In-ear ασύρματα ακουστικά Outlier Sport. Ένα προϊόν το οποίο, όπως μαρτυρά και το όνομά του, απευθύνεται σε αθλητές και γενικά σε όσα άτομα γυμνάζονται. Όχι όμως μόνο σε αυτούς… Ας δούμε παρακάτω, αναλυτικά την εμπειρία που λάβαμε από τα Outlier Sport.

Περιεχόμενα Συσκευασίας και Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τα Outlier Sport, έρχονται σε μικρή συσκευασία και κατευθείαν μπορείς να τα αντικρίσεις απ’ έξω. Αυτό που δεν περίμενα είναι η premium αίσθηση που είχε το όλο concept τόσο της εξωτερικής εμφάνισης όσο και του εσωτερικού και αν μη τι άλλο είναι κάτι εξαιρετικά θετικό.

Περνώντας στα ενδότερα της συσκευασίας, εκτός φυσικά από τα ακουστικά, θα βρούμε τα κλασσικά manuals, ένα micro-USB καλώδιο για φόρτιση των ακουστικών, διαφόρων τύπων μαξιλαράκια για τα ακουστικά κατανεμημένα για την εκάστοτε ανάγκη και τύπο αυτιού, τρία secure tips, ένα κλιπάκι, και μία θήκη μεταφοράς κάτι το οποίο δεν περίμενα και εδώ έρχεται να προστεθεί η όλη Premium αίσθηση που αναφέραμε παραπάνω.

Στα των τεχνικών χαρακτηριστικών τώρα. Τα ακουστικά έχουν συχνότητα 20Hz ~ 20kHz, το μήκος καλωδίου είναι στα 0.5m, το βάρος τους στα 15g (εξαιρετικά ελαφριά), είναι συμβατά με όλες τις Bluetooth Συσκευές με stereo Bluetooth profile (A2DP), έρχονται με πιστοποίηση IPX4, με drivers νεοδυμίου στα 6, και τέλος κυκλοφορούν σε τρία χρώματα. Neo Green, Fiery Orange και Midnight Blue (αυτά είχαμε στην κατοχή μας).

Design, Ποιότητα Κατασκευής

Kομψά και όμορφα μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τα Outlier. Όσον αφορά το design και πιο συγκεκριμένα η midnight blue έκδοση που ήρθε στα χέρια μας, ενσωματώνει ένα πολύ όμορφο και διάφανο πλαστικό σε σκούρα απόχρωση με τρόπο ώστε να μην μπλέκεται ποτέ το καλώδιο. Συνήθως αυτό αποτελεί μεγάλο θέμα στα in-ear ακουστικά αλλά εδώ η Creative φρόντισε για αυτό. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω μπορείτε να αλλάξετε τα μαξιλαράκια ανάλογα τον τύπο αυτιού σας προσδίδοντας και στην όλη εμφάνιση ένα διαφορετικό στυλ, φέρνοντάς τα στα δικά σας μέτρα.

Όμορφη λεπτομέρεια είναι το μέρος στο οποίο βρίσκεται το κουμπί πολλαπλών χρήσεων το οποίο σας βοηθά στην ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των ακουστικών καθώς και ένα LED φωτάκι στο ίδιο μέρος το οποίο ανάλογα την ένδειξη (κόκκινο-μπλε) σας ειδοποιεί για την κατάσταση των ακουστικών. Για παράδειγμα όταν ατ ακουστικά είναι υπό λειτουργία, το LED αναβοσβήνει στο μπλε χρώμα. Ενώ όταν τα τοποθετείς για φόρτιση, στην θύρα USB που υπάρχει πάνω στα ακουστικά, το χρώμα είναι κόκκινο.

Για την ποιότητα κατασκευής δεν έχω να πω πολλά μιας και το μεγαλύτερο μέρος των ακουστικών αποτελείται από ποιοτικό πλαστικό. Ειδικά δε στο μέρος των δύο ‘’ηχείων’’, έχει υπάρξει σοβαρή δουλειά μιας και τα δύο είναι στιβαρά και όχι φτηνιάρικα και ελαφριά με το πλαστικό που χρησιμοποιείται εκεί να είναι πολύς καλής ποιότητας.

Εμπειρία Χρήσης

-Ήχος – Ποιότητα Κλήσεων

Η Creative, πλασάρει τα ακουστικά για αθλητές ή άτομα που γυμνάζονται. Μα φυσικά μιας και η ασύρματη φύση τους και ο τρόπος ακόμη που δένουν πάνω στο κεφάλι (από την πίσω πλευρά), υποδηλώνουν όλο αυτό το concept. Όμως παρακάτω και έπειτα από τις δοκιμές μας, καταλήγουμε στο γεγονός ότι άνετα κάποιος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και ας μην πληρεί τα παραπάνω standards.

Αρχικά να πούμε πως τα ακουστικά δένουν καταπληκτικά στα αυτιά. Μηδαμινό το Lag ανάμεσα στην Bluetooth συσκευή και τα ακουστικά (εν προκειμένω ένα κινητό), ακόμη και σε απόσταση 40 και μέτρων. Δεν το περίμενα και όχι επειδή δεν εμπιστεύομαι την Creative στον τομέα του ήχου, αλλά επειδή η τιμή και το όλο concept δεν μου έδωσαν να καταλάβω πως έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτοκλασάτο προϊόν ήχου, αλλά η εμπειρία ήχου των outlier είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει ποτέ και έχω δοκιμάσει εξαιρετικά πολλά in-ear ακουστικά. Ως λάτρης των μεσαίων συχνοτήτων, τα outlier προσφέρουν εξαιρετικές μεσαίες συχνότητες εξαιρετικά μετρημένα μπάσα και κρυστάλλινο ήχο νομίζοντας ανά στιγμές πως έχω 7.1 σετ ακουστικών! Ότι είδος μουσικής και να έβαλα τα πήγε περίφημα.

Όσον αφορά τις κλήσεις και εδώ όλα εξαιρετικά μιας και η επικοινωνία με τον συνομιλητή μου ήταν πεντακάθαρη ακούγοντας τα πάντα δίχως lags.

-Αυτονομία

H Creative, ισχυρίζεται πως τα Outlier Sports μπορούν να αντέξουν αφόρτιστα έως και 11 ώρες. Και έχει δίκιο μιας  και σε όλες μας τις δοκιμές και με την ένταση να είναι από το 50% έως και το 75% κατάφεραν και άγγιξαν αυτό το ποσό ωρών αλλά και κάποιες φορές το ξεπέρασαν κατά λίγο. Ευχάριστο είναι και το γεγονός πως μία πλήρης φόρτιση των ακουστικών υπολογίζεται γύρω στις 2-2.5 ώρες.

Τελικά αξίζουν;

Αθλείστε ή όχι, τα Outlier Sport αποτελούν ίσως το καλύτερο ασύρματο in-ear σετ ακουστικών που μπορείτε να βρείτε εκεί έξω πάντα σε σχέση με την τιμή που προσφέρονται. Τα 69€ που ζητούν, πιστεύω πως είναι πέρα για πέρα τίμια και άξια αυτών που θα σας δώσουν. Ένα απρόσμενα καλό προϊόν από την Creative, που σιγά σιγά βρίσκει τον δρόμο της προς την κορυφή.

Και φυσικά μετά από όλα αυτά, το δικό μας βραβείο για τα Creative Outlier Sport είναι:

Ευχαριστούμε την Creative Greece, για την παραχώρηση των ακουστικών, ώστε να επιτευχθεί το Review.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.