Υφυπουργείο Πολιτισμού: ”Αναγνωρίζουμε ως ηλεκτρονικά αθλήματα, τα αθλητικά παιχνίδια, όχι τα παιχνίδια βίας”

413

Και κάπου εδώ δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα πρέπει να αποτυπώσουμε μιας και η κουβέντα για το θέμα είναι τεράστια.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σε video που δημοσίευσε στα social media, ανακοίνωσε πως το Υφυπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει ως ηλεκτρονικά αθλήματα, γνωστά και ως e-sports, τα αθλητικά παιχνίδια και μόνο! Όχι τα παιχνίδια βίας, πρωτοπορώντας λέει μάλιστα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πρώτο βήμα με αυτή την κίνηση έγινε, αλλά παράλληλα γίνανε και πολλά βήματα πίσω, ενοχοποιώντας για ακόμη μία φορά τα παιχνίδια ”βίας”, όπως αναφέρει ο κύριος Αυγενάκης, το οποίο είναι πραγματικά μία εντελώς γενική άποψη δίχως να στηρίζεται κάπου. Κάποιος θα έπρεπε να πει στον κύριο Αυγενάκη πως τα παιχνίδια ”βίας” όπως χαρακτηρίζει, δεν αποτελούν ένα τυπικό σακάτεμα NPCs και όποιον πάρει ο χάρος.

Κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει ότι τα παιχνίδια ”βίας”, έχουν προσφέρει τα τελευταία χρόνια αμέτρητες συγκινήσεις, παραδείγματα, διδάγματα, ιστορίες που κανένα άλλο μέσο δεν μπορεί να προσφέρει.

Τέλος, η πραγματική βία, δε βρίσκεται στα ”παιχνίδια βίας”. Ένα απλό zapping στην τηλεόραση σας κύριε Αυγενάκη, θα σας πείσει, περί βίας. Όπως και να έχει, τουλάχιστον γίνεται το πρώτο βήμα, έστω και στα αθλητικά παιχνίδια.

Και όχι οι παραβατικές συμπεριφορές των νέων ανθρώπων δεν οφείλονται στα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣ για να τελειώνει επιτέλους και αυτό το παραμύθι το οποίο αναπαράγεται τόσα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.