Στο XBOX Game Pass θα έρθουν τα Call of Duty, Diablo και Overwatch – Νέες δηλώσεις από τον Phil Spencer

316

Τις τελευταίες ώρες, το σίριαλ εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft αναπαράγεται παντού και αυτό μιας και υπάρχει ένα μικρό εμπόδιο στο να τελειώσει μία για πάντα το deal.

Πιο συγκεκριμένα αυτό το εμπόδιο ακούει στο όνομα CMA (Competition and Markets Authority). Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο τμήμα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, υπεύθυνο για τον υγιή ανταγωνισμό των αγορών. Οι φορείς αυτού, είχαν επιβεβαιώσει και επίσημα πως πριν λίγο καιρό ξεκίνησαν σχετική έρευνα, για τη συμφωνία Microsoft και Activision Blizzard, θέλοντας να επιβεβαιώσει πως το εν λόγω deal υπόκειται στα υγιή όρια του ”fair play” και είναι δίκαιο προς τον συνολικό ανταγωνισμό της αγοράς των video-games.

Η έρευνα αυτή ολοκληρώθηκε, με τη CMA να αναφέρει πως υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να αλλάξουν στους όρους της συγκεκριμένης εξαγοράς. Έτσι, έδωσε προθεσμία μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, σε Microsoft και Activision Blizzard αντίστοιχα, ώστε να θέσουν νέες προτάσεις και όρους ώστε να υπάρξει εκ νέου εξέταση.

Αυτή η ομολογουμένως σκληρή και ενδεχομένως άτοπη στάση της Βρετανικής αρχής, έφερε εννοείται ενστάσεις στο ”πράσινο στρατόπεδο”. Ο ”καπετάνιος” του XBOX Phil Spencer πήρε θέση πάνω σε αυτό προφανώς (αναλυτικό άρθρο στο επίσημο site της Microsoft, πατήστε εδώ) αλλά αυτό που κρατάμε είναι ότι ανέφερε πως τα Diablo, Call of Duty και Overwatch θέλει να είναι προσβάσιμα για όλους τους παίκτες, αλλά θα έρθουν και στο XBOX Game Pass.

Αναλυτικά ανέφερε:

Διευρύνουμε τις επιλογές με δύο τρόπους: μέσω της δημιουργίας του Game Pass, το οποίο δίνει στους παίκτες μια συνδρομητική επιλογή, και φέρνοντας περισσότερα παιχνίδια σε πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων, μεταξύ άλλων, λόγω της τεχνολογία μας για streaming μέσω cloud.

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Game Pass κάνουν το gaming πιο προσιτό και βοηθούν παίκτες απ’ όλο τον κόσμο να βρουν το επόμενο αγαπημένο τους παιχνίδι. Το Game Pass δίνει τη δυνατότητα στους developers να προσφέρουν περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες, όχι σε λιγότερους.  Σκοπεύουμε να καταστήσουμε την πολυαγαπημένη βιβλιοθήκη παιχνιδιών της Activision Blizzard – συμπεριλαμβανομένων των Overwatch, Diablo και Call of Duty – διαθέσιμη στο Game Pass και να αναπτύξουμε αυτές τις κοινότητες παιχνιδιών.

Δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στους παίκτες, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το Game Pass, επεκτείνοντας την απήχησή του στα κινητά τηλέφωνα και σε κάθε Online συσκευή.

Ενώ έδωσε μία και καλή την απάντηση του για το εάν το Call of Duty θα αποτελέσει exclusive του XBOX:

Έχουμε ακούσει ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να απομακρύνει franchises όπως το Call of Duty από τα μέρη όπου ο κόσμος τα παίζει σήμερα.  Γι’ αυτό, όπως έχουμε ξαναπεί, δεσμευόμαστε να διαθέσουμε την ίδια ακριβώς έκδοση του Call of Duty στο PlayStation την ίδια ημέρα που το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει και αλλού. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να παίζουν μεταξύ τους σε όλες τις πλατφόρμες και σε όλες τις συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.