Πολλαπλές συλλήψεις στην Τουρκία, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω του Twitch!

510

Η Τούρκικη αστυνομία συνέλαβε 40 άτομα πριν λίγες ώρες, σε οργανωμένη επιχείρηση εναντίον συμμορίας που κατηγορείται πως διεξήγαγε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω του Twitch!

Μέσα στους υπόπτους, μεταξύ άλλων βρίσκονται και ανήλικοι, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί πως έστελναν τεράστιες ποσότητες από bit (εικονικό νόμισμα στο Twitch) σε streamers χρησιμοποιώντας κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. Το Πρακτορείο Ειδήσεων Demirören (DHA) ανέφερε ότι ορισμένοι streamers γνώριζαν το σχέδιο και συνεργάστηκαν με τους υπόπτους, και πήραν και οι ίδιοι μερίδιο από τα χρήματα.

Η επιχείρηση, η οποία έλαβε χώρα σε 11 επαρχίες, ήταν το αποτέλεσμα σχετικής έρευνας της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης και ήρθε μετά από μια κορύφωση καταγγελιών για μακροχρόνια απάτη. Η αστυνομία κατάσχεσε έγγραφα και ψηφιακό υλικό, ενώ τέσσερις ύποπτοι παραμένουν ακόμη ελεύθεροι.

Οι κατηγορίες και το σχέδιο στην ουσία αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2022 μετά τη διαρροή δεδομένων του Twitch όπου αποκάλυψε τους streamers μετα μεγαλύτερα έσοδα στην πλατφόρμα. Εκείνη την εποχή οι ύποπτοι φέρεται να κέρδισαν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια και στο όλο έργο, συμμετείχαν πάνω από 2400 streamers.

Ένας από τους streamers που συμμετείχαν ήταν ο επαγγελματίας παίκτης του Valorant Mehmet Yağız «cNed» İpek. Εξήγησε σε stream τον Νοέμβριο πώς ωφελήθηκε από το σκάνδαλο, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι ποτέ δε μίλησε απευθείας με τους απατεώνες.

Τα ονόματα των υπόπτων δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί και δεν έχει γίνει γνωστό ποιες ενέργειες θα ακολουθήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.