Πληροφορίες για τα σχέδια της Sony – Θα πάει στο παραδοσιακό PS5 Pro ή κατευθείαν στο PS6;

271

Ο πασίγνωστος insider Tom Henderson χτυπά ακόμη μία φορά και μας παραδίδει πικάντικες πληροφορίες, που έχουν να κάνουν με τα σχέδια της Sony, γύρω από την ενδεχόμενη κυκλοφορία μιας Pro έκδοσης για το PlayStation 5, όπως φυσικά είχε κάνει και με το PlayStation 4, ή θα προχωρήσει κανονικά στην επόμενη γενιά, μέσω του PlayStation 6.

Ας αρχίσουμε, λέγοντας πως ο insider πριν λίγο καιρό, είχε αναφέρει ότι η Sony θέλει να σταματήσει την παραγωγή δύο διαφορετικών κονσολών (PS5 φυσική έκδοση και digital). Έτσι, έχει βάλει μπρος την κατασκευή μίας νέας κονσόλας PlayStation 5 η οποία θα έχει αφαιρούμενο-αποσπώμενο δισκάκι ή αν το θέλετε διαφορετικά συσκευή ανάγνωσης δίσκων.

Το ”Gen 2” PS5 σύμφωνα πάντα με τον Henderson, θα είναι ακριβώς το ίδιο σε εμφάνιση και τεχνικά χαρακτηριστικά με αυτό που γνωρίζουμε και η μόνη διαφορά θα βρίσκεται στο ότι κάποιος θα μπορεί να αφαιρεί ή να έχει το μέσο ανάγνωσης δίσκων. Έτσι θα δίνει την ευκαιρία σε κάποιον να παίξει είτε μέσω retail blu-ray δίσκων, είτε digital.

Σε συνέχεια του report του, ο Henderson αποκλείει πως θα δούμε εν τέλει ένα πιο δυνατό PlayStation 5, μιας και μέχρι τώρα έχει ακούσει περισσότερα πράγματα για το PlayStation 6 παρά για ένα PlayStation 5 Pro.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

Όσον αφορά τις φήμες για το PS5 Pro/Slim. Δεν νομίζω ότι αυτό το νέο μοντέλο θα είναι κάποιο Pro ή Slim. Απ’ όσο αντιλαμβάνομαι αφορά απλώς για ένα “gen 2” του κανονικού PS5. Το κανονικό PS5 θα σταματήσει να παράγεται στο τέλος του τρέχοντος έτους. Το νέο μοντέλο θα ξεκινήσει να βγαίνει σε παραγωγή τον Απρίλιο και θα αρχίσει να πωλείται τον Σεπτέμβριο. Η Sony δεν θα σταματούσε την παραγωγή του “gen 1” PS5 αν είχε διαφορετικές κονσόλες σε παραγωγή με διαφορετικές τιμές και χαρακτηριστικά. Το νέο PS5 απλά θα μειώσει το κόστος παραγωγής και αποστολής, επειδή η Sony θα μπορεί να παράγει μόνο μία κονσόλα με αποσπώμενη μονάδα ανάγνωσης δίσκων.

Ενώ συνέχισε λέγοντας για το PS6 και PS5 Pro:

Tώρα, όσον αφορά για το αν θα υπάρξει κάποια Pro έκδοση σε αυτή τη γενιά, δεν είμαι τελείως σίγουρος. Δεν αισθάνομαι ότι η κανονική έκδοση έχει αξιοποιηθεί πλήρως ακόμα και μάλλον αυτό δε θα συμβεί μαζικά, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Το μόνο που μπορώ να αναφέρω είναι ότι έχω ακούσει περισσότερα για το PS6 παρά για κάποιο PS5 Pro.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.