Ο συγγραφέας του Metro 2033 μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων της Ρωσικής κυβέρνησης

264

Ο Dmitry Glukhovsky, συγγραφέας των βιβλίων Metro, πάνω στα οποία βασίστηκαν και τα παιχνίδια τα οποία ακολούθησαν, ανέφερε πως βρίσκεται στη λίστα των Ρώσων καταζητούμενων, αφού επέκρινε δημόσια την εισβολή της πατρίδας του στην Ουκρανία.

Σε μία ανάρτηση στο Telegram στις 7 Ιουνίου, όπως μας αναφέρει το PC Gamer, μαθαίνουμε ότι ο Glukhovsky έγραψε, πως συμπεριλήφθηκε στη λίστα αυτή, έπειτα από επανειλημμένα σχόλια που έγιναν εναντίον του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μέσω διάφορων συνεντεύξεων και του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, απαξιώνοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται.

Ο ίδιος αναφέρει πως παρά την προειδοποίηση που έλαβε θα συνεχίσει να λέει ”Σταματήστε τον Πόλεμο” και θα αντιταχθεί στη Ρωσική ομοσπονδία που εξαπολύει πόλεμο έναντι της Ουκρανίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγγραφέας προσελκύει την προσοχή των Ρωσικών αρχών. Το 2021 μίλησε ενάντια στη φυλάκιση του αντιπάλου του Putin, Alexei Navalny – μετά από μια δίκη που η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε ”ψεύτικη” – ζητώντας την απελευθέρωσή του σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Η τοποθέτηση στη λίστα σημαίνει ότι ο Glukhovsky -ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος εκτός Ρωσίας- αντιμετωπίζει μια σειρά από κλιμακούμενες τιμωρίες και εάν συλληφθεί ποτέ από τις ρωσικές αρχές, θα έχουμε τα παρακάτω όπως αναφέρει το RFE (Radio Free Europe):

Στις αρχές Μαρτίου, ο πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε νόμο που απαιτεί μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης για τη διανομή «σκόπιμα ψευδών πληροφοριών» σχετικά με τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθώς το Κρεμλίνο προσπαθεί να ελέγξει την αφήγηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο νόμος προβλέπει ποινές φυλάκισης έως και 10 ετών για άτομα που έχουν καταδικαστεί για αδίκημα, ενώ η ποινή για τη διανομή «σκόπιμα ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό που οδηγεί σε «σοβαρές συνέπειες» είναι 15 χρόνια φυλάκισης.

Επίσης, καθιστά παράνομη «την πραγματοποίηση εκκλήσεων κατά της χρήσης ρωσικών στρατευμάτων για την προστασία των συμφερόντων της Ρωσίας» ή «για την απαξίωση αυτής της χρήσης» με πιθανή ποινή φυλάκισης έως και τρία έτη. Η ίδια διάταξη ισχύει και για τις εκκλήσεις για κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.