Ο κόσμος τα έβαλε με τον Troy Baker (για εμάς Joel)…λόγω των NFTs

443

Τις τελευταίες ώρες μεγάλο θέμα, έχει γίνει ο Troy Baker, για τους περισσότερους ο αγαπημένος Joel του The Last of Us.

Ο πασίγνωστος voice actor, ο οποίος φυσικά έχει ενσαρκώσει τεράστιους ρόλους και ήρωες εκτός του Joel, όπως τον Booker στο BioShock Infinite, τον Pagan Min στο Far Cry 4, τον Joker στο Batman: Arkham Origins, τον Sam Drake στο Uncharted 4 και πολύ περισσότερους, ανακοίνωσε ένα νέο project και μία συνεργασία με τη VoiceverseNFT.

Πρόκειται για μία εταιρία, η οποία αυτοαποκαλείται ότι είναι η πρώτη που φέρνει παγκοσμίως την πώληση VoiceNFTs. Αυτά φέρνουν μία προηγμένη ΑΙ τεχνολογία και αναφέρει πως όσοι προβούν σε αγορά θα μπορούν αυτόματα να παράξουν περιεχόμενο με τη φωνή του ηθοποιού που επέλεξαν να αγοράσουν. Το περιεχόμενο αυτό μάλιστα θα κατοχυρώνεται στο όνομα τους και θα είναι καλυμμένο και νομικά!

Οι περισσότεροι όμως στάθηκαν στη φράση που είπε ο Troy Baker στο τέλος της σχετική του ανάρτησης στο Twitter:

”Μπορείς να μισείς. Ή μπορείς να δημιουργείς”.

Οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικά πολλές και αντιμετωπίστηκε αρνητικά με τους περισσότερους να αναφέρουν το πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει μία τέτοια κίνηση στους voice actors της gaming βιομηχανίας.

Ο Baker μάλιστα απάντησε, προσπαθώντας να τα κουκουλώσει αλλά ναι να σβήσει τη φωτιά αντιδράσεων που υπήρξε λέγοντας:

”Η φράση σχετικά με το μίσος και τη δημιουργία ήταν λίγο ανταγωνιστική. Ελπίζω όλοι να με συγχωρέσετε για αυτό. Ήταν μία κακή απόπειρα να αντιμετωπίσω ένα σοβαρό θέμα με χιούμορ”.

https://twitter.com/TroyBakerVA/status/1482010648967991297

Βλέπουμε πάντως πως τα NFTs και η blockchain τεχνολογία θέλει να εισχωρήσει πραγματικά όπου μπορεί και όλο περισσότεροι άνθρωποι τάσσονται με το μέρος της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.