Μερικά παιχνίδια που θα θέλαμε να γίνουν remastered

500

Εδώ και 2 χρόνια έχουμε δει πληθώρα remastered, τίτλων που κάποιοι από εμάς είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Ειδικά στη κονσόλα του Ps4, η Sony έδωσε πολλά, μα πάρα πολλά remastered στους κατόχους για να θυμηθούν οι παλαιοί και να μάθουν οι νέοι. Παρόλα αυτά είναι αρκετοί fan σε όλα τα Format οι οποίοι θέλουν να δουν κάποιους τίτλους να ξανακυκλοφορούν και να ξαναδοκιμάσουν. Σίγουρα η λέξη ΄΄άρπαχτή” περνά από το μυαλό όλων, αλλά έστω ότι βγάζουμε το παράγοντα χρήματα από τη μέση. Τί πραγματικά μένει στη τελική; Η τεχνολογία εξελίσεται αλλά βλέπουμε πως οι ιδέες όσο αναφορά τη δημιουργία νέων τίτλων έχουν τελειώσει. Για αυτό και ο κόσμος γκρινιάζει συνέχεια ότι τα σενάρια των παιχνιδιών έχουν κουράσει. Συνέχεια ακούω ”ε σιγά ξέρω τι θα γίνει στο τέλος”, ”χιλιοπαιγμένο σενάριο”, ”πάλι τα ίδια”. Εδώ είναι που κολλάει το remastered. Οι εταιρείες βρήκαν έναν τρόπο να μας αποπροσανατολίσουν και εμείς έναν τρόπο να θυμηθούμε τις παλιές εποχές. Δεν έχει σημασία αν είστε Pc gamer. Δεν έχει σημασία αν είστε fanboy της Sony ή του Χbox. Σημασία έχει ότι η λίστα περιλαμβάνει ότι θα θέλαμε να δούμε στο προσεχές μέλλον.

1)Ήταν το έτος 1990 όταν και γεννήθηκα. Η εταιρεία Toaplan δημιούργησε το απόλυτο arcade με το όνομα Snow Bros: Nick and Tom. Ο Νικόλας και ο Θωμάς πρέπει να επιστρέψουν. Τα δικαιώματα τα έχει η Capcom και ναι θα θέλαμε να τους δούμε πίσω στη μεγάλη οθόνη. Τη πρώτη μας επαφή την είχαμε στο NES και συνεχίζαμε να το καίμε στο gameboy.

2)Syphon Filter κύριοι και κυρίες. Η Bend θα μας πάρει τα μυαλά αν κάνει απλά την κίνηση να ξανακυκλοφορήσει  τη σειρά Filter. Ps1,Ps2 και Psp ήταν οι τυχεροί της υπόθεσης. Ήταν μία σειρά που μας συγκίνησε και μας κρατούσε σε αγωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3) Το τρίτο σε σειρά είναι το Oddworld: Abe’s Oddysee. Για κάποιο λόγο όταν ήμουν 9 και το είχα παίξει πρώτη φορά, είχα τρομοκρατηθεί. Η ιστορία του Abe είναι μία τραγική ιστορία. Από αυτές που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε αλλά κλαίμε όταν τις βλέπουμε. Ένα remastered game δε θα μας χαλούσε.

4) Metal Gear Solid 1. Δεν θέλουμε remake. Δεν θέλουμε να δούμε απλά το twin snakes. Θέλουμε να ξαναδούμε σε 4k των Snake στην αποστολή στην Αλάσκα. Η βάση στο Shadow Moses ήταν κάτι παραπάνω από έξυπνα σχεδιασμένη. Το παιχνίδι ήταν απλά αριστούργημα οπότε να κάτι που θα μπορούσαν να ξαναφτιάξουν από την αρχή.

5) Chrono Trigger. Ένα από τα ομορφότερα RPG που έχουν φτιαχτεί ποτέ. Το απολαύσαμε στο Snes. Ο τίτλος ήταν παραγωγή της Square Enix το 1995. Ήταν η πρώτη φορά που στο κόσμο του gaming έγινε εισαγωγή του active time battle stage.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.