Μείωση οικονομικών απολαβών για τον CEO της Ubisoft, Yves Guillemot

291

Ακόμη ένας επικεφαλής, από τεράστιο studio της βιομηχανίας, κάνει ψαλίδι στον ετήσιο μισθό του.

Έπειτα τη μείωση απολαβών που έλαβε ο Andrew Wilson, CEO της EA, λαμβάνοντας 20 εκατομμύρια λιγότερα, σειρά έχει ο Yves Guillemot, CEO της Ubisoft.

Αυτό σίγουρα καθρεφτίζει και για τις δύο εταιρίες, το πόσο ενδεχομένως μακριά από τον στόχο τους βρέθηκαν τον τελευταίο χρόνο, τόσο μακριά που αυτό επηρεάζει και τους ίδιους τους προέδρους των εταιριών.

Η Ubisoft δεν κατάφερε να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει και έτσι ο Yves Guillemot, αποφάσισε να κόψει το 30% του μισθού του, το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

Μέσω σχετικού εγγράφου που παρέχουν οι εταιρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι σαν ενημέρωση που έχει να κάνει με τα οικονομικά τους αποτελέσματα, αναγράφεται πως για το 2022 ο Yves Guillemot θα είναι μείον €310.607. Αναγράφεται επίσης πως ήταν και επιλογή του ίδιου.

Με λίγα λόγια φέτος, θα λάβει €624.824 όταν την ίδια στιγμή πέρυσι είχε λάβει €1,03 εκατομμύρια.

Άνθρωπος της Ubisoft, παραχώρησε σχετική δήλωση στο Axios αναφέροντας:

Αυτό πρόκειται για μία προσωπική απόφαση του Yves Guillemot, η οποία πάρθηκε θεωρώντας ότι η εταιρία δεν έχει επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που είχε δημοσιοποιήσει στις αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.