Η Rockstar εκδίδει μία νέας τεχνολογίας πατέντα, που αφορά επόμενης γενιάς ΑΙ

418

Οι φήμες είναι πολλές που ακούμε εδώ και χρόνια σχετικά με το GTA VI και πότε αυτό εν τέλει θα έρθει.

Αυτή την φορά έχουμε χειροπιαστά στοιχεία, τα οποία ήρθαν φυσικά από το Reddit και τον χρήστη ElementNO28, ο οποίος κατάφερε και βρήκε κάτι άκρως ενδιαφέρον.

Η Take-Two Interactive λοιπόν, κατοχύρωσε μία νέα πατέντα που αφορά μία εξελιγμένης μορφής ΑΙ. Αυτή η ΑΙ, είναι δημιούργημα του David Hynd, Associate director of Tech της Rockstar Games παρέα με τον Simon Parr, ο οποίος είναι ο Lead AI Programmer της εταιρίας.

Η πατέντα φέρνει το όνομα ”System And Method For Virtual Navigation In A Gaming Environment”. Εύκολα κάποιος, διαβάζοντας την μπορεί να αντιληφθεί πως αφορά μία ΑΙ που εστιάζει στην οδήγηση και την συμπεριφορά των NPCs.

Mεσα από αυτό μαθαίνουμε πως κάθε NPC θα έχει τον δικό του τρόπο οδήγησης, που αυτό αποτελείται από διαφορετικούς χρόνους επιτάχυνσης και φρεναρίσματος και γενικά ξεχωριστό στυλ οδήγησης.

Παράλληλα τα οχήματα, θα συμπεριφέρονται ανάλογα τις συνθήκες. Για παράδειγμα εάν υπάρχει κάποιο εμπόδιο μπροστά τους θα προσαρμόζονται έτσι ώστε να συμπεριφερθούν εντελώς φυσιολογικά σε αυτό το συμβάν.

Όλο αυτό θα δημιουργήσει μία πιο οργανική πόλη με φυσικά μποτιλιαρίσματα.

Τέλος, φυσικά διαβάζοντας όλα τα παραπάνω εύλογα μπορούμε να σκεφτούμε πως η παραπάνω ΑΙ δημιουργήθηκε ώστε να ενσωματωθεί στο GTA VI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.