Η Κύπρος στο E-EURO 2020

1211

Μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα είδηση σας μεταφέρουμε σήμερα, με την Κύπρο να συμμετέχει σε μια διαφορετική ποδοσφαιρική οργάνωση!

Πρόκειται για το UEFA eEuro 2020, ένα εθνικό διαγωνισμό σε μορφή τουρνουά, που γίνεται σε συνεργασία της UEFA και της Konami για το PES2020 στο PlayStation 4. Με συμμετοχές από 55 χώρες, το τουρνουά ακολουθάει τη δομή του EURO2020, αλλά με συγκεκριμένους εκπροσώπους, οι οποίοι έχουν ήδη επιλεχθεί.

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο Γεώργιος Τσίγκης και ο Στέφανος Αναστασίου, και οι δύο από Λευκωσία, ήταν οι νικητές του τουρνουά επιλογής που διεξήγαγε η κοινότητα του PES στην Κύπρο, και θα ριχθούν στη online μάχη ενάντια στους εκπροσώπους των υπόλοιπων χωρών, διεκδικώντας μια θέση στα τελικά που θα γίνουν στο Λονδίνο το ερχόμενο καλοκαίρι. (Περισσότερες πληροφορίες για τα παιδιά εδώ: https://www.eeuro2020.com/team/14596927)

UEFA EURO2020 eTOURNAMENT

Αρχή θα γίνει με τη φάση των Online Qualifier ομίλων: 5 όμιλοι των 5 ομάδων και 5 των 6 ομάδων. Η κλήρωση έχει γίνει και η Κύπρος βρίσκεται στο Group G, και θα αντιμετωπίσει τις Γαλλία, Αρμενία, Τσεχία, Κροατία και Βέλγιο. Όλες οι ομάδες θα εξισορροπηθούν από άποψη χαρακτηριστικών και δυναμικής στο παιχνίδι, ώστε οι νικητές να κριθούν για τις ικανότητες τους παρά για τη χώρα καταγωγής τους. Ο τρόπος διεξαγωγής έχει ως εξής:

Το κάθε group θα παίξει το λεγόμενο Double Round Robin, όπου οι χώρες θα παίξουν η μεταξύ τους σε δύο διαφορετικές φάσεις, από δύο matches, home και away (χωρίς τα τέρματα να παίζουν βαθμολογικό ρόλο). Ο κάθε εκπρόσωπος πρέπει να παίξει τουλάχιστον ένα αγώνα, και τα τέρματα κάθε φάσης (δηλαδή κάθε δύο αγώνων) προστίθενται για να αποφασιστεί αν η ομάδα κέρδισε, ήρθε ισοπαλία ή έχασε, παίρνοντας τους αντίστοιχους βαθμούς. Ο νικητής του κάθε group προχωρά στην επόμενη φάση, ενώ οι δεύτεροι θα χωριστούν σε 2 νέα groups των 5 και θα ακολουθήσουν το ίδιο σύστημα ως πιο πάνω, με τους top 3 από κάθε group να προκρίνονται.

Η επόμενη φάση είναι το Group Stage. Από αυτό το σημείο η αγώνες θα διεξαχθούν offline, στο Λονδίνο. Οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν, χωρίζονται σε 4 groups των 4 και θα ακολουθήσουν το σύστημα του Dual Tournament bracket format, δηλαδή 2 ζευγάρια και οι νικητές ξανά μεταξύ τους σε δεύτερο γύρο, για να βρεθεί ο κορυφαίος. Οι χαμένοι του πρώτου γύρου ξαναπαίζουν μεταξύ τους και ο νικητής τους θα παίξει αυτόν που έχασε στο δεύτερο γύρο, για να βρεθεί ο δεύτερος κορυφαίος. Αυτοί οι αγώνες θα είναι 2 εναντίον 2 εκπροσώπων.

Και φτάνουμε στο Knockout Stage. Οι 4 καλύτερες ομάδες, θα κληρωθούν ενάντια στους δεύτερους κορυφαίους που δεν ήταν στον όμιλό τους προηγουμένως, και θα διαγωνιστούν σε μορφή best-of-3, με την εξής σειρά:

● 1v1
● 2v2
● 1v1 (if necessary)

Και τέλος, ο μεγάλος τελικός. Τo Grand Final θα είναι της μορφής best-of-5 και θα ακολουθηθεί η εξής σειρά:

● 2v2
● 1v1
● 2v2
● 1v1 (if necessary)
● 2v2 (if necessary)

(Περισσότερες πληροφορίες για το τουρνουά εδώ: https://www.eeuro2020.com/)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα των αγώνων της Κυπριακής ομάδας έχει ως εξής:
Δευτέρες 16 και 30/3/2020

18:00 Κροατία
19:00 Γαλλία
20:00 Βέλγιο
21:00 Αρμενία
22:00 Τσεχία

Ευχόμαστε στα παιδιά να απολαύσουν αυτή την εμπειρία, να κερδίσουν τη πρόκριση στο Λονδίνο και να σηκώσουν το τρόπαιο! 🙂

Θερμές ευχαριστίες στον Άριστο Στέλιου που επικοινώνησε μαζί μας γι αυτή την καταπληκτική ενέργεια, προσφέροντας μας όλες τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό, και το HFP – PES Greece, το Ελληνικό community του PES που υποστηρίζει και την Κυπριακή κοινότητα, ευελπιστώντας στη σύσταση παρομοίου θεσμού και στη Κύπρο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.