Η αναγέννηση του Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

929

Ήταν πρώτη του Δεκέμβρη, τρία χρόνια πριν (2015) όταν το πολλά υποσχόμενο tactical shooter της σειράς Rainbow Six, εν ονόματι Siege έκανε πρεμιέρα στα φυσικά και ψηφιακά καταστήματα.

Η Ubisoft, το προωθούσε πολύ καιρό είναι η αλήθεια και η πρώτη παρουσίαση του στην Ε3 του 2014 ήταν άκρως εντυπωσιακή. Δεν θα σας κρυφτώ… Αυτό που τότε είχα δει με είχε πραγματικά εντυπωσιάσει, ήταν πραγματικά ο ορισμός του tactical shooter και ο ορισμός του επόμενου Level και χαρακτηριστικών που έλειπαν από την σειρά Siege… όμως… Ubisoft!

Δεν θα σταθώ στο απαράδεχτο downgrade που έλαβε ο τίτλος… όχι! Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να δίνει έμφαση σε ενδότερα στοιχεία του εκάστοτε video game, που έχει να κάνει με το gameplay και τι νέο έχει να προσφέρει σε μηχανισμούς και εμπειρίες. To παιχνίδι, πριν κυκλοφορήσει είχε δώσει αρκετές alpha και beta φάσεις στους παίκτες, έτσι ώστε η Ubisoft Montreal να δοκιμάσει τους servers της. Ήδη από τις alpha φάσεις, το παιχνίδι φαινόταν πως ήθελε πάρα πάρα πολύ δουλειά τουλάχιστον στον τομέα των servers. Είναι alpha είπες…είπα… θα το φτιάξουν. Ακολούθησαν οι beta… Τα ίδια… beta είπες… beta είπα… θα το φτιάξουν! Όπου φτάσαμε στο launch του παιχνιδιού και περίμενες μία αιωνιότητα ώστε να βρεις παιχνίδι και εν τέλει με το που μπεις να φας ένα πολύ όμορφο error connectivity δίχως καμία ντροπή. Και αυτό κράτησε για πολλούς μήνες μετά το Launch. Το παιχνίδι γνώρισε μία κατακόρυφη μείωση παικτών και ήδη στο πρώτο εξάμηνο θεωρούνταν νεκρό. Με δυσκολία και εγώ ο ίδιος τότε κατάφερα να παίξω ώστε να παρουσιάσω ένα review για το site μας τότε…

Αλήθεια προσπάθησα πολύ, ήθελα να κάτσω διότι το παιχνίδι είχε στοιχεία πολύ όμορφα, ωραία, τα οποία όμως συνοδεύονταν από μία πληθώρα προβλημάτων. Και κάπου εκεί ο δρόμος μου με το Siege χώρισε.

Η Ubisoft, δεν το έβαλε κάτω. Δούλεψε το παιχνίδι όλα αυτά τα τρία χρόνια. Παράλληλα έδινε υλικό, όπως νέους Operators, νέες πίστες και παράλληλα προσπαθούσε σε κάθε patch να ‘’ισιώνει’’ όλο και περισσότερο τον τίτλο. Χώρισε τον τίτλο σε season, με Operatos σε κάθε μία σεζόν, και πλέον έχουμε φτάσει στο 2018 και την Τρίτη συνεχόμενη χρονιά υποστήριξης του τίτλου με υλικό. Διάβαζα από εδώ και από εκεί πως το παιχνίδι έχει υποστεί τραγικές αλλαγές, έχει φτιαχτεί και πλέον αξίζει κάποιος να επενδύσει πάνω του.

Πήρα το ρίσκο λοιπόν, και μετά από 3 χρόνια πάτησα ξανά το Install στο Uplay. Με την βοήθεια της G3 Great Games, η οποία μας έδωσε και όλο το Year 3 Season Pass, και την ευχαριστούμε για αυτό, μπόρεσα να εξερευνήσω περισσότερους operators και στοιχεία του τίτλου.

Η αλήθεια είναι πως χάρηκα ιδιαίτερα όταν στο πρώτο matchmaking μου βρήκα σε δεύτερα παιχνίδι και κατάφερα να παίξω δίχως να ‘’φάω’’ error εντός του παιχνιδιού. Και η αλήθεια είναι πως ασχολούμαι ξανά με το παιχνίδι πάνω από 1 μήνα και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα συνδεσιμότητας. Αντίκρισα νέα χαρακτηριστικά, όπως διευρυμένο customization στους Operators και τα όπλα, πιο φιλικό UI αλλά από την άλλη εκατοντάδες items για το customization των operators επί πληρωμή φυσικά. Σίγουρα δεν επηρεάζει το gameplay για κανένα λόγο, αλλά αυτό που υπάρχει στο Siege σε αυτό τον τομέα είναι κοσμοϊστορικό. Από skins για τα όπλα μέχρι και μπρελόκ που κουμπώνουν πάνω σε αυτά.

Αναφέραμε και τους Operators (βρείτε τους αναλυτικά ανά κάθε σεζόν και χρόνια παρακάτω) πριν που πλέον είναι αρκετοί, πράμα που προσφέρει μία τεράστια ποικιλία και προφανώς ταιριάζει και σε διαφορετικά γούστα, καλύπτοντας το συνολικό φάσμα παικτών. Δυστυχώς δεν βρήκα τρία χρόνια μετά κάποιο νέο mode στο παιχνίδι, μιας και παραμένουν τα τρία κλασσικά, Ηostage, Bomb και Secure Area. Θα ήθελα κάτι νέο εδώ. Όμως για να δούμε μέχρι και σήμερα πόσοι νέοι operators έχουν μπει στο παιχνίδι (πρόκειται για αυτούς που προστέθηκαν έπειτα το launch και όχι τους ήδη 16 που ήρθαν με την κυκλοφορία του παιχνιδιού). 

ΥΕAR 1

-Buck & Frost from JTF2, Canadian CTU.
-Blackbeard & Valkyrie from Navy SEALS, American CTU.
-Capitao & Caveira from BOPE, Brasilian CTU.
-Echo & Hibana from SAT, the Japanese CTU.

YEAR 2

-Jackal & Mira from GEO (Grupo Especial de Operaciones) Spain
-Ying & Lesion from SDU (Special Duties Unit) Hong Kong
-Zofia & Ela from GROM (Group (for) Operational Maneuvering Response), Poland
-Dokkaebi & Vigil from 707th SMB (707th Special Mission Battalion), Republic of Korea Army 

YEAR 3

Είναι η σεζόν που διανύουμε τώρα και μέχρι στιγμής έχουμε δύο Operators στην διάθεσή μας. Τον Lion και την Finka, από την CBRN (Chemical, Biological, Radiological, Nuclear Threat Unit).

Ο Lion είναι Γάλλος ενώ η Finka Ρωσίδα. Αναμένονται άλλοι 6 operators. Οι επόμενοι στο πρόγραμμα είναι δύο Operators από την Ιταλία, για τους οποίους έχουμε τις πρώτες διαρροές, με τα ονόματά τους να είναι Alibi και Maestro.

Παρακάτω ακολουθεί όλο το roadmap του τρίτου χρόνου:

Δεν θα ήθελα να σας ΄΄κουράσω’’ παραπάνω … Η Ubisoft, θα μπορούσε να παρατήσει το παιχνίδι στην μοίρα του, αλλά αντιθέτως πείσμωσε πίστεψε σε αυτό και τρία χρόνια μετά (ναι πολύ αργά) έχει καταφέρει και έχει επαναφέρει στην ζωή το Siege, το οποίο μέρα με την μέρα φέρνει πίσω παλιούς παίκτες αλλά αποκτά και νέους. Εδώ το ‘’από τα λάθη μας μαθαίνουμε’’, κολλάει γάντι και το Siege ήταν ένα τεράστιο λάθος το οποίος κατέληξε να γίνει ίσως το πιο hot multiplayer παιχνίδι της Ubisoft, στο οποίο έχει να δώσει πολύ περισσότερα τα επόμενα χρόνια, μιας και η ίδια η εταιρία δήλωσε πως θα υποστηρίζετε με υλικό τουλάχιστον για ακόμη 5 χρόνια.

Μπράβο της που το πίστεψε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως και οι επόμενοι τίτλοι θα πρέπει να κυκλοφορούν ανέτοιμοι. Προτιμούμε περισσότερο χρόνο development παρά βιαστικές κυκλοφορίες. Γιατί ακριβώς μα ακριβώς το ίδιο επαναλήφθηκε και με το For Honor, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται ‘’υπό ιατρικά παρακολούθηση’’, προσπαθώντας να βρει και αυτό τον δρόμο του όπως το Siege.

Με το χέρι στην καρδιά, όσοι αγαπάτε τα multiplayer παιχνίδια, σας προτρέπω να επενδύσετε σε αυτό το παιχνίδι, τώρα ναι είναι η ώρα του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην G3 Great Games τόσο για την τότε παραχώρηση του παιχνιδιού, πίσω στο 2015, όσο και για την παραχώρηση του Year 3 υλικού, διότι δίχως αυτό δεν θα είχαμε το εν λόγω αφιέρωμα. Αγοράστε το στην καλύτερη τιμή την αγοράς, και με όμορφα bonus, πατώντας εδώ.

Ελπίζουμε να το ευχαριστηθείτε όπως και εμείς!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.