Διαδικτυακή επίθεση παικτών στον Ron Gilbert, δημιουργό του Return to Monkey Island

211

Όταν για πρώτη φορά ανακοινώθηκε το Return to Monkey Island, φυσικά οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικές μιας και το Monkey Island franchise, αποτελεί έναν τίτλο σταθμό στα δρώμενα της βιομηχανίας.

Φυσικά, υπήρξαν (όπως πάντα άλλωστε) και αυτοί που αντέδρασαν αρνητικά για τον τίτλο, με τους περισσότερους να στέκονται κυρίως στο art direction-εικαστικό του παιχνιδιού.

O Ron Gilbert, δημιουργός του τίτλου, τότε αντέδρασε δηλώνοντας λυπημένος για αυτό, όμως το παρατράγουδο έχει και συνέχεια.

Πριν λίγες ώρες, στα πλαίσια του Nintendo Direct mini (δείτε περισσότερα εδώ), είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα gameplay trailer για το Return to Monkey Island και κάπου εκεί οι προσωπικές επιθέσεις προς το πρόσωπό του, άρχισαν ξανά και σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα στο προσωπικό Blog του δημιουργού, ο οποίος έφτασε σε σημείο να θέσει εκτός τα σχόλια και να τα απενεργοποιήσει.

Όπως ανέφερε στο blog του:

Κλείνω τα σχόλια. Ο κόσμος απλούστατα είναι κακός και πρέπει να σβήνω σχόλια που αποτελούν προσωπικές επιθέσεις. Είναι ένα φανταστικό παιχνίδι και όλοι στην ομάδα νοιώθουμε υπερήφανοι για αυτό. Είτε το παίξετε είτε όχι μην το χαλάτε για τους υπόλοιπους. Δε θα κάνω άλλες δημοσιεύσεις που αφορούν το παιχνίδι. Έχασα την όρεξη του να μοιράζομαι.

Αυτό δεν άφησε ασχολίαστο και ο άνθρωπος πίσω από τον Guybrush Threepwood, Dominic Armato (voice actor), ο οποίος μέσω Twitter είπε:

”Ανοίξατε” δουλειά όλοι.

Έχω δει πολλές παθιασμένες αλλά παράλληλα ευγενικές συζητήσεις, αλλά τα σχόλια στο blog του Ron αποτελούν απλά ένα show από σκατά.

Να πούμε πως στο εικαστικό του παιχνιδιού, ηγείται υπό τον art director Rex Crowle, ο οποίος έχει δουλέψει σε τίτλους όπως το Tearway, LittleBigPlanet, και άλλα.

Το Return to Monkey Island, αναμένεται μέσα στο 2022 για PC και Nintendo Switch.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.