Δημόσια απολογία της CD Projekt Red για το Cyberpunk 2077

432

Το Cyberpunk 2077, κυκλοφορεί από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, και τα προβλήματα ειδικά στις Xbox One και PS4 κονσόλες, έχουν δημιουργήσει ένα άκρως σοβαρό ζήτημα στην βιομηχανία.

Η CD Projekt Red, προχώρησε σε μία δημόσια απολογία-συγγνώμη, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Αγαπητοί παίκτες,

Αρχικά θα θέλαμε να αρχίσουμε ζητώντας συγνώμη που δεν σας δείξαμε το παιχνίδι στις βασικές κονσόλες της περασμένης γενιάς πριν από την κυκλοφορία και έτσι με αυτόν τον τρόπο δεν σας επιτρέψαμε να έχετε μία πιο σαφή απόφαση για την αγορά σας. Θα έπρεπε να έχουμε δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο να σιγουρέψουμε ότι παίζει καλύτερα στο PlayStation 4 και Xbox One.

Δεύτερον, θα διορθώσουμε τα bugs και τα crashes και θα βελτιώσουμε την εμπειρία στο σύνολο της. Ο πρώτος γύρος των ενημερώσεων μόλις κυκλοφόρησε και ο επόμενος θα έρθει μέσα στις επόμενες επτά ημέρες. Να περιμένετε περισσότερα, καθώς θα σας ενημερώνουμε όταν είναι έτοιμες οι επικείμενες βελτιώσεις. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, θα κυκλοφορήσουμε δύο μεγάλες ενημερώσεις, ξεκινώντας με το πρώτο Patch τον Ιανουάριο. Έπειτα, θα ακολουθήσει το δεύτερο μεγάλο patch τον Φεβρουάριο. Αυτά τα δύο μαζί θα πρέπει να διορθώσουν τα πιο εμφανή θέματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες στις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς. Θα σας ενημερώνουμε για το τι εμπεριέχει το κάθε patch πριν από την κυκλοφορία του. Δεν θα κάνουν το παιχνίδι στην προηγούμενη γενιά να τρέχει σαν ένα υπολογιστή υψηλών χαρακτηριστιστικών ή σε μία κονσόλα επόμενης γενιάς, αλλά θα φέρει την εμπειρία πιο κοντά από ότι είναι τώρα. 

Τέλος, θέλουμε πάντα όποιος αγοράζει τα παιχνίδια μας να είναι ικανοποιημένος με την αγορά του. Θα το εκτιμούσαμε αν μας δώσετε μία ευκαιρία, αλλά εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το παιχνίδι στην κονσόλα σας και δεν θέλετε να περιμένετε για τις ενημερώσεις, μπορείτε να επιλέξετε να επιστρέψετε το αντίγραφό σας. Για τα αντίγραφα που αγοράζοντα σε ψηφιακή μορφή, χρησιμοποιήστε το σύστημα επιστροφής χρημάτων του PS4 ή του Xbox. Για τις retail εκδόσεις, δοκιμάστε αρχικά να λάβετε επιστροφή χρημάτων από το κατάστημα όπου αγοράσατε το παιχνίδι. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί στο [email protected] και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Ξεκινώντας από σήμερα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μία εβδομάδα μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Ταπεινά,

Marcin Iwiński, Adam Kiciński, Adam Badowski, Michał Nowakowski, Piotr Nielubowicz, Piotr Karwowski

Υ.Γ. ΟΙ PC gamers θα λαμβάνουν επίσης συχνά updates και διορθώσεις που θα βελτιώσουν το παιχνίδι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.