Δεν επιθυμούσε Zombies στο Left 4 Dead ο Gabe Newell

378

Ο καπετάνιος της Valve, Gabe Newell, δεν ήθελε το άκρως επιτυχημένο Left 4 Dead, να εμπεριέχει zombies μιας και το θεωρούσε ένα αρκετά ”φτηνό” χαρακτηριστικό στο παιχνίδι.

Η παραπάνω πληροφορία ήρθε από τον Chet Faliszek, ο οποίος παραχώρησε μια συνέντευξη στο κανάλι ”Kiwi Talkz”. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος εργάστηκε σε projects όπως το Half-Life, Lefta 4 Dead και Portal 2.

Στην περίπτωση του Left 4 Dead, ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τη  συγγραφή του σεναρίου. Σε ένα δείπνο που είχε με τον Newell, τον ρώτησε τι ρόλο έπαιζαν τα zombies στο παιχνίδι του. Τα περισσότερα zombies παιχνίδια καταπιάνονται με βαθύτερες έννοιες και κοινωνικά προβλήματα, του είπε μεταξύ άλλων.

Ο Newell του είπε ανέφερε για παράδειγμα το Night of the Living Dead το οποίο μιλάει για τον ρατσισμό ή το Dawn of the Dead για τον καταναλωτισμό. Εκεί ο Faliszek του απάντησε πως το Left 4 Dead, έχει να κάνει με τη συνεργασία και την ομαδικότητα.

Ο Gabe Newell δεν ήθελε ένα παιχνίδι με zombies. Όμως όλο αυτό έλαβε χώρα σε ένα χρονικό πλαίσιο πριν βγουν στον αέρα σειρές όπως το Walking Dead ή τα πρώτα Resident Evil, όπου εκτίναξαν τη θεματολογία των zombies στα ουράνια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Faliszek, εργάζεται στο Anacrusis μαζί με τη νέα του ομάδα Stray Bombay, έναν τίτλο που λαμβάνει χώρα σε ένα διαστημόπλοιο τη δεκαετία του ’70 το οποίο τίθεται υπό την κατάληψη εξωγήινων. Είναι ένα FPS co-op 4 ατόμων και έχει πάρα πολλά στοιχεία από το Left 4 Dead.

Ο τίτλος είναι διαθέσιμος προς το παρόν σε Early Access για PC αλλά θα έρθει και σε Xbox One καθώς και Xbox Series X/S.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.