Απεβίωσε ο θρυλικός σχολιαστής του FIFA και BBC John Motson, σε ηλικία 77 ετών

338

Ο θρυλικός βρετανός σχολιαστής ποδοσφαίρου John Mοtson ο οποίος πέρασε τη συντριπτική πλειοψηφία της καριέρας του δουλεύοντας για το BBC, πέθανε στην ηλικία των 77 ετών, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η οικογένεια του.

”Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι ο John Motson πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του σήμερα” ανέφερε η οικογένειά του. Ο Motson ξεκίνησε την καριέρα του ως ελεύθερος επαγγελματίας στο BBC Radio Sheffield πριν από την ένταξή του στην εταιρεία πλήρους απασχόλησης το 1968. Έπειτα ακολούθησε η τεράστια καταξίωση, όντας παρέα με τον Barry Davies, οι δύο ”μεγάλοι” σχολιαστές του BBC, όσον αφορά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

https://twitter.com/goal/status/1628697227722883073

Η πρώτη εμφάνιση του Motson ήρθε το 1971 στα highlights του ”Match of The Day” και το διάστημα 1979 και 2008 κάλυψε έναν τεράστιο αριθμό μεγάλων τελικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο FA Cup. Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2008 ήταν η τελευταία του ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, αν και συνέχισε να καλύπτει παιχνίδια μέχρι το 2018. Η τελευταία του μετάδοση, ήταν ένας αγώνας μεταξύ Crystal Palace και West Bromwich Albion τον Μάιο του 2018.

Όμως, οι περισσότεροι τον μάθαμε από την εμβληματική εμφάνισή του στα παιχνίδια FIFA της ΕΑ, μιας και το διάστημα 1996, όπου κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι FIFA έως και το 2008, ήταν παρών, και δάνεισε την φωνή του στο αγαπημένο ποδοσφαιρικό franchise.

R.I.P τεράστιε Motson. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.