Ανταπόκριση από το Παρίσι για την νέα ”EVNIA” Gaming σειρά της Philips (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

418

Πριν λίγες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε ένα αποκλειστικό event το οποίο διοργάνωσε η Philips, στο Παρίσι της Γαλλίας.

Αυτά που γνωρίζαμε ήταν εξαιρετικά λίγα για το τι πρόκειται να δούμε, όμως από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο ξενοδοχείο, και λάβαμε το πρώτο μας ”spoiler” από τους ανθρώπους της εταιρίας, όλα παρέπεμπαν στο ότι κάτι μεγάλο θα συνέβαινε με κεντρικό μότο την φράση ”Reinvent the rules”.

Ένα λεωφορείο ήρθε και μας παρέλαβε παρέα με άλλα μέσα και ανθρώπους της βιομηχανίας από όλο τον κόσμο και ξάφνου, βρεθήκαμε στο πάρκινγκ του εμβληματικού ”Stade de France” ενώ παράλληλα το γήπεδο απ’ έξω ήταν φωταγωγημένο με rgb φωτισμό!

Το Stade de France είναι το εθνικό στάδιο της Γαλλίας και βρίσκεται βόρεια του Παρισιού, στην κοινότητα του Saint-Denis. Χτίστηκε το 1995 για το Παγκόσμιο Κύπελλο και έχει χωρητικότητα 80.000 θέσεων, καθιστώντας το πέμπτο μεγαλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη. Χρησιμοποιείται κυρίως από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Γαλλίας και την Γαλλική ομάδα ένωσης ράγκμπι για διεθνής αγώνες. 

Κάπου εκεί αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει. Ετοιμάζει προϊόντα η Philips που συνδέονται ενδεχομένως με κάποιον τρόπο με το ποδόσφαιρο; Θα έχει στα νέα της προϊόντα, ως κεντρικό ambassador κάποιον ποδοσφαιριστή (δε θα με  χάλαγε να βγάλω φωτογραφία με τον Messi εδώ που τα λέμε!). Τα ερωτήματα πολλά.

Εν τέλει μπήκαμε στον χώρο τον Media και έπειτα από τον απαραίτητο έλεγχο βρεθήκαμε σε έναν διάδρομο ο οποίος ήταν ”πνιγμένος” από μπλε φωτισμό και καπνό.

Ξαφνικά βρεθήκαμε μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου να χαζεύουμε με τις ώρες τα εμβληματικά αυτά αποδυτήρια, και τις εμφανίσεις αστέρων, που άφησαν εποχή στο Γαλλικό ποδόσφαιρο, όπως ο Zidane, Thuram, Petit, Desailly και άλλοι. Η πορεία συνεχίστηκε και σαν να μην έφτανε αυτό, είχαμε την τιμή να περπατάμε εντός της φυσούνας του γηπέδου και να καταλήγουμε στο εξωτερικό χώρο του γηπέδου. Εμβληματικές στιγμές τουλάχιστον για εμένα, που αγαπώ το ποδόσφαιρο και από μικρός χάζευα όλες αυτές τις στιγμές που έχει ζήσει αυτό το ιστορικό γήπεδο.

Οι τεράστιες οθόνες του γηπέδου είχαν φυσικά το logo της Philips. Έπειτα οδηγηθήκαμε στα VIP του γηπέδου, όπου εκεί είχαμε κάποια όμορφα cosplays και φυσικά τα απαραίτητα drinks κλπ.

Μετά από κάμποση ώρα και εφόσον κοπανήσαμε τα ποτάκια μας, οδηγηθήκαμε στο main event και εκεί, η Philips άνοιξε και επίσημα τα χαρτιά της. Αρχικά, το show ξεκίνησε με μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της εταιρίας ενώ μας παρουσιάστηκαν κάποια στατιστικά στοιχεία τα οποία έχουν να κάνουν με την βιομηχανία του gaming. Αξίζει να αναφέρουμε, πως σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία μας έδωσε η εταιρία, το 46% των gamers είναι γυναίκες με τον μέσο όρο των ανθρώπων gamers σε ηλιακή κλίμακα να βρίσκεται στα 30 έτη. Για ακόμη μία φορά, ακούσαμε ότι η gaming βιομηχανία υπερνικά σε συνολικά σε χρηματικά πόσα, το άθροισμα των εσόδων που προκύπτουν από τις ταινίες και τις σειρές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και κάπου εκεί μας παρουσιάστηκε ένα βίντεο, το οποίο μας εξιστορούσε την ζωή και την πορεία της ”Sylvia Gathoni” ή αλλιώς ‘Queenarrow”. Η Sylvia Gathoni Wahome, όπως είναι το πλήρες όνομά της, γεννήθηκε το 1998, στην Κένυα της Αφρικής. Το 2018, έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ανατολική Αφρική που υπέγραψε σε επαγγελματική ομάδα esports, όταν εντάχθηκε στον αμερικανικό οργανισμό XiT Woundz. Παράλληλα στο βίντεο μας παρουσιάστηκαν και κάποια από τα νέα προϊόντα.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Έπειτα η Sylvia, ανέβηκε στη σκηνή και μας μίλησε για όλη της την εμπειρία, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη χώρα της, το πως η ίδια οργάνωνε τουρνουά στην Κένυα και γενικά την πορεία του να είσαι όχι μόνο γυναίκα στον χώρο, αλλά μία γυναίκα από την Αφρική.

Φυσικά, μας είπε και δύο πράγματα για την νέα σειρά προϊόντων ”Evnia”, μιας και η ίδια θα είναι η επίσημη ambassador της νέας σειράς. Στη σκηνή βρέθηκε επίσης και ο Nicolas Maurer, Co-Founder και CEO της e-sports ομάδας ”Team Vitality”. Η Team Vitality θα είναι η πρώτη e-sports ομάδα η οποία θα κάνει χρήση όλων των περιφερειακών και φυσικά οθονών του νέου αυτού brand.

Εν συνεχεία, η Philips μας παρουσίασε και επίσημα την σειρά Evnia. Βασικός πυλώνας του νέου Brand είναι το ”gaming για όλους”. Οι προτάσεις της, στοχεύουν και σε διάφορα πορτοφόλια, ανάγκες και γενικά αυτό που προσπάθησαν να μας επικοινωνήσουν είναι πως τα προϊόντα Evnia, κατασκευάστηκαν πάνω σε δύο παράγοντες. Σύγχρονες απαιτήσεις και ξεκάθαρες προτάσεις ανά ανάγκη, δουλειά, τύπο παιχνιδιού.

Οι βασικές σειρές είναι τρεις. Η πρώτη και πιο budget την οποία ονομάζει 3000 Series, η δεύτερη, mid-range με όνομα 5000 Series και την πιο ακριβή σειρά 7000-8000 Series.

Όλες οι σειρές έχουν να δώσουν monitors, ποντίκια και keyboard τα οποία διαφέρουν στα specs αλλά κυρίως για ποιον παίκτη προορίζονται και δε στις νέες οθόνες.

Το πρώτο μεγάλο μοντέλο που παρουσιάστηκε και θα γίνει και διαθέσιμο φυσικά πρώτα είναι η κυρτή οθόνη Philips Evnia 34M2C7600MV, με UltraWide Quad HD 3440 x 1440 και HDR 1400. Ο οπίσθιος φωτισμός mini-LED της οθόνης με 1.152 ζώνες επιτρέπει βελτιωμένο έλεγχο του lighting contrast και αντίθεση για βαθύτερα μαύρα και φωτεινότερα λευκά.

Το Ambiglow, όπως ονομάζει το RGB lightning η Philips προσδίδει ακόμη μία πιο gaming εμπειρία, ενώ έχουμε και ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση εισόδου και προσαρμοστικό συγχρονισμό.

Kαι αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα. Επίσης, θα δούμε την 42M2N8900, μία OLED οθόνη 42 ιντσών παρακαλώ, την 34M2C8600, μία QD OLED κυρτή οθόνη επίσης όπως και την 27M2C5500W, μία κυρτή οθόνη στις 27 ίντσες με VA panel.

Σε όλο αυτό το νέο εγχείρημα οθονών μπαίνουν και για πρώτη φορά διάφορα περιφερειακά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να ταιριάζουν αρμονικά με τις οθόνες αλλά και μεταξύ τους. Έχουμε σε πρώτη φάση δύο πληκτρολόγια, το SPK8508 και SPK8708 τα οποία θα έρθουν με cherry mx διακόπτες, δύο ποντίκια, τα SPK9508 και SPK9708 και δύο ακουστικά, τα TAG5208 και TAG7208. Τέλος, θα έχουμε και το τυπικό μας RGB mousepad για την ολοκλήρωση του σετ, με όνομα SPL7508.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις πρώτες τιμές για τα πρώτα προϊόντα που θα έρθουν στην αγορά. Η Philips Evnia 34M2C7600MV θα είναι διαθέσιμη για αγορά από τον Δεκέμβριο στο τιμή των €2.069. Η Philips Evnia 42M2N8900, 34M2C8600 και 27M2C5500W θα είναι διαθέσιμες στα μέσα Ιανουαρίου του 2023. Οι τιμές θα είναι 1.959€, 1.849€ και 579€ αντίστοιχα.

Τα περιφερειακά θα διατεθούν από τον Ιούνιο του 2023 και μετά.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι τα πρώτα προϊόντα τα οποία θα κυκλοφορήσουν και υπάγονται στα πιο ακριβά tiers για αυτό και αυτές οι τιμές. Αυτό που θέλει η Philips είναι να έχει μία πρόταση για τον καθένα, ενώ υπάρχουν μοντέλα τα οποία συνδυάζουν στοιχεία από διάφορα ”βασικά στοιχεία παιχνιδιών”. Και τι εννοώ. Ένας multiplayer FPS gamer θέλει γρήγορη ανανέωση και μηδενικό lag. Ένας single-player gamer θέλει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Θα έρθουν λοιπόν μοντέλα τα οποία θα συνδυάζουν και το χαμηλό input lag και υψηλό refresh rate, παρέα με στοιχεία όπως το HDR ή τα καλύτερα panels.

Το τελευταίο σκέλος του event, μας άφησε σε μία αίθουσα όπου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά από τα νέα προϊόντα. Ένα πρώτο σχόλιο είναι πως μιλάμε για Premium κατασκευές, με πολύ όμορφο σχεδιασμό ο οποίος παραμένει αρκετά ”elegant” δίχως να έχει αυτό το ”aggresive” ύφος που συνηθίζουμε να βλέπουμε στα gaming monitors.

Όμορφα panels, ειδικά στη 34M2C7600MV και 42M2N8900, είχα την ευκαιρία να παίξω Marvel’s Spider-Man και Lego Star Wars: The Skywalker Saga αντίστοιχα, και η εμπειρία ήταν εξαιρετική.

Πολύ ποιοτικά και τα περιφερειακά, με πολύ όμορφο design τα οποία και αυτά από κατασκευαστικής απόψεως, ήταν στιβαρά και από πολύ καλής ποιότητας υλικά. Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι απόψεις, που ήρθαν από ένα σύντομο hands-on με όλα, το οποίο δεν ξεπέρασε το ένα τέταρτο, μιας και ο κόσμος ήταν αρκετός. Τα reviews θα έρθουν και εκεί θα μιλήσουμε φυσικά με στοιχεία και πιο αναλυτικά.

Εν κατακλείδι, η Philips άνοιξε επίσημα τα χαρτιά της και είναι ακόμη μία εταιρία η οποία θέλει να μπει δυναμικά στον χώρο της gaming βιομηχανίας, με πολύ πιο ενεργό τρόπο αυτή την φορά. Τα προϊόντα που μας παρουσίασε, προσωπικά μου κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και ο τρόπος προσέγγισης της, ήταν πολύ έξυπνος.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε πιο αναλυτικά την πανέμορφη Envia σειρά.

Για το τέλος θα θέλαμε να δώσουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Extrovert Business Communications, διότι δίχως αυτή το ταξίδι αυτό δε γινόταν πραγματικότητα καθώς και την Philips για την υπέροχη διαμονή μας και εμπειρία στο Παρίσι.



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.