Έπειτα από 8 χρόνια, η υπάλληλος της Konami που διέγραψε το P.T. λύνει την σιωπή της

444

Στις 12 Αυγούστου, το P.T. γιόρταζε 8 χρόνια. Για όσους δε γνωρίζουν πρόκειται για ένα horror demo το οποίο είχε κυκλοφορήσει δια χειρός Hideo Kojima, ο οποίος χρησιμοποίησε έναν μην αληθή publisher ώστε, να ανακοινώσει με μεγάλη έκπληξη στην ουσία το Silent Hills (franchise της Konami) το οποίο είχε αναλάβει παρέα με τον αγαπημένο του φίλο και σκηνοθέτη Guillermo del Toro, με τον οποίο φυσικά συνεργάστηκαν στο Death Stranding.

Η υπόλοιπη ιστορία ειναι λίγο-πολύ γνωστή για όλους. Η σχέση Konami και Kojima καταρρέει. Η πασίγνωστη εταιρία απέσυρε και διέγραψε εντελώς το P.T. από το PlayStation Store, ακύρωσε το project του Silent Hills και έβαλε φρένα στην ανάπτυξη του Metal Gear Solid V, αφαιρώντας το δικαίωμα από τον Hideo Kojima να παραλάβει ακόμη και όλες τις διακρίσεις που υπήρξαν για το παιχνίδι.

Φυσικά, το διαζύγιο των δύο πλευρών δεν άργησε να έρθει.

Όπως αναφέραμε λοιπόν, το P.T. κλείνει 8 χρόνια ζωής και λόγω αυτού η Pearl L. η οποία εργαζόταν στην Konami κάποτε, πήρε τον λόγο και έριξε λίγο φως σε όλη αυτή την υπόθεση, η οποία κατά πολλούς έχει και πολλά γκρίζα σημεία.

https://twitter.com/HIDEO_KOJIMA_EN/status/1558279225039552512

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

Fun Fact: Μιας και ήμουν η επικεφαλής των first-party  της Konami εκείνη την περίοδο, βοήθησα στο να στήσουμε το προϊόν στα ψηφιακά καταστήματα, με τον ψεύτικο publisher και όλα τα σχετικά. Και μετά εγώ ήμουν η ίδια που έπρεπε να τηλεφωνήσω στη Sony για να τους ζητήσω να το κατεβάσουν και να μπλοκάρουν τα εκ νέου το κατεβάσματα. Αυτή ήταν μια πολύ διασκεδαστική συζήτηση.

Όπως είναι φυσικό η Pearl δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από fans στο Twitter, αλλά αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν το γιατί έγιναν όλα αυτά:

Το αναφέρω αυτό με αγάπη, αλλά ”επειδή Konami”.

Ενώ αναφέρθηκε στην κατάσταση που βίωσαν οι περισσότεροι τότε λέγοντας:

Αλήθεια, δεν ήταν καθόλου καλή κατάσταση από κάθε άποψη – εκτιμώ πραγματικά τη Sony που έπρεπε να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης της κατάστασης. Ήταν σίγουρα ένα ενδιαφέρον μάθημα για τη δύναμη και τη σημασία του να επιλέγεις τις μάχες σου όσον αφορά τη διαχείριση ανάμεσα στις σχέσεις σου.

Ενώ ανέφερε εν τέλει:

Πιστέψτε με πραγματικά και εγώ εύχομαι να είχε πάει διαφορετικά όλο αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.