Ένας στους δέκα Gamers σκέφτεται να παρατήσει το Gaming λόγω αύξησης του κόστους της ενέργειας

413

Με τους λογαριασμούς που αφορούν το ρεύμα και γενικά την ενέργεια να αναμένονται ακόμη πιο ακριβοί, πολλοί παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου σκέφτονται να εγκαταλείψουν το χόμπι του gaming μόνο και μόνο για να εξοικονομήσουν χρήματα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Γνωρίζουμε ήδη ότι οι άνθρωποι ξόδεψαν πολύ λιγότερα χρήματα για βιντεοπαιχνίδια φέτος, με την κρίση κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και γενικά σε όλο τον κόσμο σχεδόν, να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει.

Τώρα, κάποιοι σκέφτονται να μην παίζουν πια ούτε καν βιντεοπαιχνίδια, με τους λογαριασμούς ενέργειας να έχουν αυξηθεί και να αναμένεται να ανέβουν ακόμη περισσότερο.

Από την έρευνα λοιπόν, στην οποία συμμετείχαν 2.000 παίκτες από το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με το εάν και πώς οι συνήθειές τους στο παιχνίδι έχουν αλλάξει λόγω των αυξανόμενων ρυθμών ενέργειας, ένας στους δέκα από αυτούς σκέφτονται να εγκαταλείψουν το χόμπι τους. (9% από το σύνολο των ανθρώπων που ρωτήθηκαν).

Το 21% έχει ήδη αρχίσει να παίζει παιχνίδια για μικρότερες χρονικές περιόδους για να μειώσει το κόστος, ενώ το 15% έχει επιλέξει να εξοικονομήσει χρήματα για άλλα πράγματα, όπως τα κόστη σε ένα παντοπωλείο.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (46%) ήταν απρόθυμοι να θυσιάσουν το χόμπι τους, με κάποιους να το αναφέρουν ως καλό για την ανακούφιση από το άγχος ή/και ως ευκαιρία για να κάνουν παρέα με φίλους.

Το 53% δήλωσε ότι είναι περισσότερο από πρόθυμο να περιορίσει τις συνήθειές του στα παιχνίδια, αν αυτό σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς ενέργειας, αν και το 64% παραδέχτηκε ότι δε γνώριζε το καθαρά οικονομικό κόστος του να παίζεις.

Η έρευνα διεξήχθη από τη Carbon Cutting Consoles, η οποία εξέτασε επίσης την επίδραση που έχει το gaming στο περιβάλλον.

Η μείωση των δαπανών για προϊόντα βιντεοπαιχνιδιών θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στην έλλειψη σημαντικών κυκλοφοριών και αρκετών φυσικά delays, που υπήρξαν φέτος.

Με αυτόν τον ρυθμό, ωστόσο, δε θα έχει σημασία αν οι εταιρείες όπως η Sony και η Microsoft έχουν ισχυρότερα παιχνίδια για το 2023, εάν οι άνθρωποι φτάσουν σε σημείο να μην μπορούν να τα αγοράσουν.

Παράγοντας φυσικά του ότι το gaming γίνεται με την πάροδο του χρόνου ακόμη πιο ακριβό χόμπι. Αξίζει να θυμίσουμε για παράδειγμα τις αυξήσεις παιχνιδιών της Sony στα €80 όπως επίσης και αύξηση σε hardware το οποίο επιδρά στο τελικό κόστος μίας κονσόλας.

Όλα τα παραπάνω είναι ένας συνεχής κύκλος το οποίο ενδεχομένως οδηγήσει πολλούς gamers να ελαττώσουν ή και να διακόψουν το αγαπημένο τους χόμπι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.