Το νέο μας build με το υπέροχο Lian Li Dynamic Razer Edition

666

Το PC Building είναι κάτι το οποίο αγαπάω πολύ. Είμαι ο μοναδικός στην ομάδα ο οποίος ασχολείται κατ’ εξοχής με το pc gaming, οπότε τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Δεν θα μακρηγορώ με προλόγους και θα περάσω στο θέμα.

Η Lian Li προσφέρει εδώ και χρόνια άκρως ποιοτικά cases και προσωπικά θεωρώ πως είναι μέσα στην καλύτερη τριάδα παγκοσμίως στον τομέα της.

Η εταιρία ήρθε και επίσημα στην Ελλάδα, μέσω της Zegetron, και πλέον μπορείτε να βρείτε μία τεράστια γκάμα από προϊόντα της, στην Ελλάδα. Σήμερα θα δούμε την συνεργασία Lian Li και Razer προσφέροντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα σε ένα case στολίδι τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Ο λόγος για το Lian Li Dynamic Razer Edition, το οποίο βασίζεται στο Lian Li O11 Dynamic, κατασκευασμένο όμως στην Razer εκδοχή του.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αρχικά έχουμε να κάνουμε με ένα ATX κουτί το οποίο δέχεται σχεδόν όλα τα μεγέθη μητρικών (E-ATX / ATX / Micro-ATX). Από εκεί και πέρα περνώντας στα ενδότερα, όσον αφορά τις διαστάσεις του κουτιού, έχουμε 274mm x 449mm x 446mm, ένα ιδανικό μέγεθος. Ούτε πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο.

Υπάρχει η δυνατότητα για τοποθέτηση έξι SSDs παρακαλώ καθώς και τριών HDDs. Στην διάταξη των fans, μπορούν να τοποθετηθούν στο πάνω μέρος τρεις 120mm ή 140mm, στην μέσα πλευρά του κουτιού τρεις των 120mm και στο κάτω μέρους του κουτιού τρεις των 120mm. Ναι μπροστά δεν μπορείς να τοποθετήσεις μιας και υπάρχει λόγος (θεωρώ). Στο μπροστινό μέρος το οποίο καλύπτεται από Tempered glass υπάρχει ένα μεγάλο λογότυπο της Razer, το οποίο είναι rgb, οπότε θα φαινόταν άσχημο και δεν θα έδειχνε καθόλου εάν από πίσω φαινόντουσαν οι ανεμιστήρες. Φυσικά υπάρχουν filters για την σκόνη τόσο πάνω, καθώς και στο πλάι αλλά και στο κάτω μέρος του κουτιού.

Όσον αφορά τα I/O Ports έχουμε 2 USB 3.0 θύρες, μία USB3.1 Type-C, καθώς και μια hd audio.

Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά:

Model PC-O11 Dynamic Designed by Razer
Case Type Tower Chassis
Structure Dual chamber
Dimensions (W)274mm x(H)449mm x(D)446mm
Motherboard E-ATX / ATX / Micro-ATX
PSU 2(Option),(L)210mm~255mm(max)
Color black
Materials (Front/Side)Tempered Glass+Aluminum
(Body)Steel
Expansion Slot 8
2.5” SSD 6
3.5” HDD 3
VGA Length length ≤420mm , height ≤159mm
CPU Cooling ≤155mm
I/O Ports USB3.0 x2 , HD Audio
USB3.1 Type-C x1 , HD Audio
Radiator 120x 360mm / 120x 240mm / 140x 280mm
Filters (Top) x1,(Side) x2, (Bottom) x1
Fan (Top) 120mm x3 / 140mm x2(Option)
(Side) 120mm x3(Option)
(Bottom) 120mm x3 (Option)

 

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΥΣΗΜΑΤΟΣ

Περνώντας στην εμπειρία του build αυτού καθ’ αυτού, μπορώ να πω πως είναι ότι πιο εύκολο έχω χτίσει. Ο χώρος του και οι δυνατότητες που δίνει ώστε να διευκολύνει τον χρήστη, στο να δουλέψει πάνω του, αλλά και να προβεί σε ένα άριστο cable managment είναι τρομερές.

Αρχικά να πούμε πως τόσο τα πλαϊνά μέρη όσο και το πάνω μέρος του κουτιού αφαιρούνται εξαιρετικά εύκολα και σου δίνουν άμεση πρόσβαση στο εσωτερικό του κουτιού. Ο χώρος που υπάρχει για cable managment στο πίσω μέρος του κουτιού είναι πραγματικά πολύ μεγάλος οπότε και εξοικείωση να μην έχετε, το συγκεκριμένο case θα σας δώσει μεγάλη βοήθεια σε αυτόν τον τομέα.

Aυτό που πρώτη φορά βίωσα, είναι η τοποθέτηση του τροφοδοτικού στο πίσω μέρος του κουτιού. Γενικά είχα συνηθίσει cases, στων οποίων το psu τοποθετούνταν κάτω αριστερά ή πάνω αριστερά (στα πιο παλιά). Έτσι, δημιουργείται ένας πολύ όμορφος χώρος, ώστε να λάμψει το build μας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το case, υποστηρίζει 2 τροφοδοτικά παρακαλώ. Οι περισσότεροι φυσικά χρήστες δεν το χρειάζονται αυτό αλλά η Lian Li φρόντισε να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς. Το μέρος στο οποίο μπορεί να φιλοξενηθεί το δεύτερο Psu, αφαιρείται (εφόσον δεν το χρησιμοποιείτε) και εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε HDDs.

To κουτί έχει δημιουργηθεί για κατ’ εξοχήν builds, τα οποία στοχεύουν στο custom loop, αλλά στην περίπτωση μας χρησιμοποίησα την NZXT Kraken Z53, τοποθετώντας την πανεύκολα στο μέρα μέρος του κουτιού.

Αυτό που αρχικά φοβήθηκα είναι το πως το κουτί θα αναπνέει μιας και το μπροστινό και πλαϊνό μέρος καλύπτεται από τζάμι. Τελικά όχι μόνο μου έφυγε ο φόβος αλλά έμεινα έκπληκτος από τις θερμοκρασίες. Το κουτί είναι γεμάτος εξόδους και ”ανοιχτά μέρη” το οποίο του επιτρέπουν να αναπνέει. Μην φοβηθείτε το γεγονός πως μπροστά δεν έχει υποδοχές για fans. Στο σύνολο του είναι ”γεμάτο τρύπες”  και αναπνέει από παντού.

Εν τέλει η εμπειρία συστήματος και cabel managment είναι μέχρι και σήμερα ότι πιο εύκολο έχω βιώσει. Τα βοηθήματα εντός του case είναι πολλά και εν τέλει αυτό αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ DESIGN

Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στην εξωτερική εμφάνιση του κουτιού. Αρχικά όπως αναφέραμε και πιο πάνω το συγκεκριμένο μοντέλο της Lian Li έρχεται σε συνεργασία με την Razer. Όπου Razer = RGB. Στο μπροστινό μέρος του κουτιού θα βρούμε το λογότυπο της εταιρίας το οποίο φωτίζεται. Επίσης περιμετρικά του κουτιού υπάρχουν λωρίδες όπου παράλληλα με το μπροστινό μέρος προσφέρουν άπειρες επιλογές παραμετροποίησης του φωτισμού, μέσω του Razer Synapse 3. Το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό. Προσωπικά είναι ότι πιο όμορφο έχω δει στην ζωή μου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω έλλειψης ενός καλωδίου το οποίο αναμένεται να μας έρθει μέσα στον επόμενο καιρό μιας και αυτό που είχαμε κατά την διάρκεια του review χάλασε, δεν θα μπορέσουμε την στιγμή που θα ανέβει το review, να σας δείξουμε φωτογραφίες με τον rgb φωτισμό αλλά το άρθρο θα ανανεωθεί όταν το λάβουμε. Όμως πάρτε μία ιδέα παρακάτω:

Εν τέλει πρόκειται για μία εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις τόσο του pc building όσο και για αυτούς που θέλουν να προβούν σε custom loop λύση, μιας και οι δυνατότητες αυτού του case είναι πάρα πολλές.

Μοναδικό ίσως μειονέκτημα είναι πως το κουτί έρχεται δίχως ανεμιστήρες, οπότε αυτό θα πρέπει να το έχετε υπόψιν σας.

Το Lian Li Dynamic Razer Edition, μπορείτε να το βρείτε στην τιμή 149,19€.

Φυσικά το βραβείο μας είναι:

Ευχαριστούμε την Zegetron για την παραχώρηση του κουτιού ώστε να επιτευχθεί το Review.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.