Μία αναλυτικότερη ματιά σε όλες τις σχολές των Witchers

613

Πριν λίγες ώρες η CD Projekt Red ανακοίνωσε και επίσημα πως αναπτύσσει ενεργά το επόμενο Witcher παιχνίδι, το οποίο θα είναι το τέταρτο κατά σειρά.

H σειρά υπάρχει, τα βιβλία είναι εκεί, όπως και τα παιχνίδια, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν κομμάτια του Lore που παραμένουν μυστηριώδη ή είναι πολύ μπλεγμένα και ίσως αυτή είναι η ευκαιρία, για τη CD Project Red να δώσει στους fans μία ενδότερη και πιο καθαρή εικόνα γι αυτό.

Το βασικότερο όλων είναι να κατανοήσουμε το τι πρεσβεύει η κάθε σχολή Witcher και ίσως αυτό μας δώσει στοιχεία τόσο για το που μπορεί να πάει το επόμενο παιχνίδι, ή τι ενδεχομένως μπορεί να σημαίνει το πρώτο teaser που είδαμε.

Υπάρχουν πολυάριθμες σχολές Witcher διάσπαρτες σε όλη τη χώρα η καθεμία σε μυστικές περιοχές. Από αυτά που γνωρίζουμε υπάρχουν 7 συνολικά σχολές Witcher. Η εκάστοτε σχολή δανείζεται το όνομα της από ένα ζώο. Τα σχολεία Witcher ως θεσμός είναι αποκομμένα από το αρχικό Τάγμα των Witchers, αλλά συνεχίζουν να υφίστανται έπειτα από τόσους αιώνες. Παρά τις ανθρώπινες επιθέσεις με την πάροδο του χρόνου, τα σχολεία Witcher παρέμειναν ανθεκτικές και περήφανες εγκαταστάσεις διδασκαλίας για αμέτρητες γενιές πριν καταρρεύσουν.

Παρακάτω θα δούμε αυτές τις σχολές και μερικά στοιχεία για την καθεμία

School of the Wolf

Πρόκειται για την πιο γνωστή σχολή από όλες καθώς είναι αυτή η οποία ”γέννησε” και εξέλιξε τον Geratl of Rivia. Η σχολή έχει έδρα το Kaer Morhen στην περιοχή του Kaedwen.

Η σχολή κουβαλά τραγική ιστορία στις πλάτες της αφού έχει περάσει από πολλές επιδρομές και καταστροφές μέσα στους αιώνες. Μάλιστα, προδόθηκε και από το School of the Cat. Εν τέλει παραδόθηκε στα χέρια του Wild Hunt.

School of the Bear

Το School of the Bear ήταν η πρώτη σχολή Witcher, όντας παράλληλα το πρώτο τάγμα που αποσπάστηκε από το Witcher Order. Η έδρα του βρίσκεται στα απόκρημνα βουνά του Haern Caduch.

Πρόκειται για μία σχολή η οποία εστιάζει στον επαγγελματισμό και τη μάχη, αδιαφορώντας για τους αδελφικούς δεσμούς και τις διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους Witchers. Οι μαθητές για να μπουν στη σχολή θα έπρεπε να φτάσουν στην κορυφή του όρους Gorgon προκειμένου να αποδείξουν, πως αξίζουν να μπουν στη σχολή.

School of the Cat

Πρόκειται για ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ”σχολεία”. Τo School of the Cat προέκυψε από μία μεγάλη επανάσταση μαθητών εναντίων των Witcher δασκάλων τους. Η έδρα του τοποθετείται σε ένα ταξιδιωτικό caravan γνωστό, και ως Dyn Marv και προτιμά τη διδασκαλία σε γυναίκες και όχι καθαρόαιμους ανθρώπους.

Οι Witchers σε αυτή τη σχολή, χαρακτηρίζονται από την ευστροφία τους, της ευκινησία τους, την ακρίβεια στο χτύπημα τους καθώς και την απόλυτη ταχύτητά τους. Μαύρα σύννεφα πέσανε εντός της σχολής, έπειτα δε την προδοσία έναντι του School of the Wolf.

School of the Griffin

Το πιο παραδοσιακό και βασικό σχολείο ενός επικείμενου Witcher. Αλλιώς και ως το σχολείο του Αετού! Έπειτα την αποδυνάμωση του Witcher Order και τον σχηματισμό ξεχωριστών σχολών Witcher, 14 ανεξάρτητοι Witchers δημιούργησαν το School of the Griffin, έχοντας ως λάβαρο το ήθος και τα ιπποτικά ιδεώδη.

Έχοντας έδρα στο Kovir και το Poviss, οι μαθητές της σχολής, διέπονται από σεβασμό και έχουν μία ανώτερη κοινωνικά θέση σε σχέση με άλλες σχολές.

Το σχολείο υπέστη κάποιες σοβαρές καταστροφές μέσω κάποιας χιονοστιβάδας η οποία προήλθε από μάγους, με τον χρόνο να αρχίσει να το σβήνει από τον χάρτη σιγά σιγά.

School of the Viper

Πρόκειται ίσως για το πιο βάναυσο και σκληρό σε τακτικές σχολείο όλων. Η σχολή ιδρύθηκε, ως αποτέλεσμα, απόσχισης από το School of the Bear με την έδρα του να βρίσκεται στα βουνά του Tir Tochair.

Η εκπαίδευση στη σχολή εμπεριείχε τη δημιουργία ενός στενού δεσμού και εκπαίδευσης με ένα ζώο, με του μαθητές κατά την αποφοίτησή τους, να καλούνται να το σκοτώσουν! Αυτό μαρτυρά από μόνο του το πόσο αιμοβόρο σχολείο είναι το Viper.

Οι Vipers δε θέλανε ποτέ να συμβιβάζονται όπως άλλα σχολεία, και αποδεχόντουσαν ότι συμβόλαιο τους δινόταν, είτε ενάντια σε τέρατα, είτε σε ανθρώπους!

School of the Crane

Για την εν λόγω σχολή δε γνωρίζουμε πολλά, μιας και είναι από τα πιο πρόσφατα και φρέσκα σχολεία που δημιουργήθηκαν έπειτα τη Δεύτερη Σύνοδο. Η έδρα της, βρίσκεται κάπου στην Ανατολική Ακτή.

Οι Cranes ειδικεύονταν στην καταπολέμηση εναέριων και θαλάσσιων τεράτων. Χρησιμοποιούσαν τόσο τα σπαθιά τους όσο και πρώιμες εκδόσεις πυροβόλων όπλων. Τo School of the Crane αποτελεί γενικά ένα μικρό μυστήριο όσον αφορά το lore, και το νέο παιχνίδι Witcher ίσως το φέρει στην επιφάνεια και μάθουμε περισσότερα για αυτό.

School of the Manticore

Ξεκάθαρα το πιο απομονωμένο, μυστικό και μυστηριώδες σχολείο Witcher. Έδρα τους οι ανατολικές χώρες της ερήμου Korath.

Και το School of Manticore ιδρύθηκε ως περαιτέρω αποσχισθείσα ομάδα από πρώην μέλη του Scool of the Bear. Αυτοί οι Witchers, συμμάχησαν με τους Zerrikakanians λαμβάνοντας οικονομική υποστήριξη και ένα κατά παραγγελιά αρχηγείο.

Αυτή η σχέση παράκμασε, και οι Manticore κατέληξαν να νομάδες της ερήμου!

Και φτάνουμε στο τώρα η CD Projekt Red μέσω των social media της δημοσίευσε μία εικόνα στην οποία ξεκάθαρα φαίνεται το μενταγιόν με το σήμα του School of the Cat. Θα έχουμε κα κάνουμε με κάποιο Prequel των γεγονότων του Witcher 3; Ένα ολοκαίνουργιο σκηνικό ίσως;

Όπως και να έχει το School of the Cat από μόνο του αποτελεί ένα άκρως ενδιαφέρον γεγονός στο lore του παιχνιδιού, μιας και η προδοσία του έφερε ανεπανόρθωτα ζητήματα στo Kaer Morhen.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.