Η ομάδα μας επιλέγει τα αγαπημένα της παιχνίδια για το 2019 + GIVEAWAY

1582

Ακόμη ένας χρόνος, κοντεύει να φτάσει στο τέλος του και μία δεκαετία ετοιμάζεται να εξατμιστεί, αφήνοντας πίσω της μεγάλη παρακαταθήκη. Για τα παιχνίδια της δεκαετίας όμως, θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο το οποίο θα δείτε πολύ σύντομα.

Είμαστε εδώ, για να μοιραστούμε μαζί σας τις δικές μας εμπειρίες και αγαπημένα παιχνίδια για το 2019, μία παράξενη -μεταβατική-χρονιά, μιας και αποτελεί το τελευταίο έτος της τρέχουσας γενιάς.

Πριν ξεκινήσουμε, να πούμε πως θα υπάρξει και ένας διαγωνισμός ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω του επίσημου FB Group μας. Εάν δεν είστε μέλος, πατήστε ΕΔΩ. Διαλέξετε ποιο από τα παρακάτω παιχνίδια σας άρεσε περισσότερο. Αυτό με τις περισσότερες ψήφους, θα ανακηρυχθεί νικητής και τρεις τυχεροί από εσάς θα λάβουν έναν κωδικό για οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 24 Δεκεμβρίου. 

Αυτά είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίσαμε για φέτος:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΕΡΙΛΑΣ

Θεωρώ πως η πιο ευχάριστη έκπληξη φέτος (όχι ότι προσωπικά δεν το περίμενα, ξέρω τι εστί Remedy και Sam Lake) την έκανε το Control. Δίχως πολλές φαμφάρες και πανηγύρια παρέδωσε μία εξαιρετική εμπειρία.

Παιχνίδι όχι για την μάζα σίγουρα! Δεν είναι ένα παιχνίδι το οποίο συστήνεται για τον καθένα μιας και η θεματολογία και το όλο ύφος ίσως πολλούς του απωθήσει. Άλλωστε η Remedy ποτέ δεν πατούσε σε safe μονοπάτια, πάντα προσπαθούσε να πειραματιστεί τόσο στα gameplay mechanics της όσο και στις ιστορίες που έχει να πει.

Με σχετικά μικρό budget και χωρίς τις πλάτες μεγάλων κολοσσών της βιομηχανίας ο Sam Lake και η ομάδα του προσέφεραν όχι μόνο το καλύτερο video game για εμένα φέτος, αλλά και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει δημιουργήσει ποτέ το αγαπημένο studio από την Φινλανδία.

Review, tap HERE.

ΡΑΦΑΗΛ ΖΩΡΖΟΣ

Η δική μου επιλογή για φέτος θα είναι εντελώς προβλέψιμη για να εκπληρώσω και τον σκοπό μου ως fanboy: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ STAR WARS JEDI: FALLEN ORDER! Είναι ένα αρκετά καλό παιχνίδι από μόνο του αλλά το επιλέγω περισσότερο για τη σημασία και τη βαρύτητα που έχει ένα καλό Star Wars παιχνίδι στις μέρες μας.

Ως το φωτεινό άστρο που οδήγησε τους 3 μάγους με τα δώρα, ελπίζω και το Fallen Order να οδηγήσει τα παιχνίδια αυτού του τεράστιου franchise στην πορεία που τους αξίζει.

Review, tap HERE.

ΘΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Για κάποιον περίεργο λόγο σπάνια θα πιάσω ένα παιχνίδι και θα το τελειώσω σε φυσιολογικό χρόνο. Συνήθως ξεκινάω παίζω 4-10 ώρες αναλόγως το παιχνίδι και το αφήνω για μερικούς μήνες/χρόνια μέχρι να το παίξω πάλι ως το τέλος.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια παιχνίδια που έχουν αυτό το ”κάτι” που θέλω που με κάνει σαν τρελό να τα παίζω (ναι, αναφορά στο τραγούδι της Καίτης Γαρμπή δεν ντρέπομαι καθόλου γιαυτό).Κάποιες φορές είναι απλά επειδή είναι αριστουργήματα όπως το The Last Of Us.

Κάποιες φορές όμως χωρίς να ξέρω ακριβώς τον λόγο που μου αρέσει κάτι κολλάω μαζί του, και το παιχνίδι που μου το έκανε αυτό για το 2019 ήταν το The Outer worlds. Από την αρχή που δοκίμασα το παιχνίδι κατάλαβα ότι αυτό θα μου αρέσει, ίσως επειδή ήθελα ένα νέο fallout και αντί για αυτό πήρα το Fallout 76 ίσως επειδή μου θύμισε το bioshock δεν ξέρω το παιχνίδι μου άρεσε από την αρχή, όμορφη ιστορία, αρκετά καλούς χαρακτήρες, πολλές επιλογές στους διαλόγους άρτιο τεχνικά (προσωπικά δεν βίωσα κανένα bug μέσα στο παιχνίδι). Το skill tree σου έδινε επιλογές για να κάνεις customise τον χαρακτήρα σου ανάλογα το στυλ παιχνιδιού που εσύ θες να κάνεις. Ήταν ένα τίμιο ”ελαφρύ” rpg που πέρασα ευχάριστα παίζοντας δεδομένου του μεγέθους του που δεν ήταν και μικρο.

Review, tap HERE.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΟΥ

Το να διαλέγεις το αγαπημένο σου παιχνίδι σε μια χρονιά, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν σου αρέσουν πολλά genres και σε διάφορες πλατφόρμες. Πολλές φορές μεγάλα ονόματα απογοητεύουν, άλλες το mood σου καθοδηγεί το πόσο απολαμβάνεις αυτό που παίζεις, κάποιες ιστορίες σε αγγίζουν με τρόπο που δεν περίμενες ή πάλι κάποια παιχνίδια δεν σου κάνουν όση αίσθηση υπολόγιζες.

Με μια πληθώρα όμως τεράστιων κυκλοφοριών όπως τα Call of Duty: Modern Warfare, Control, Star Wars Jedi: Fallen Order, Sekiro: Shadows Die Twice και Resident Evil 2 Remake που απόλαυσα εξίσου να βιώνω, η επιλογή ήταν δύσκολη. Χρειάστηκε να αναλογιστώ ποιο από όλα με έκανε να ανυπομονώ να δω τη συνέχεια. Να βάλω χρόνο στο πρόγραμμα μου για να το παίξω. Να χαρώ και να συγκεντρωθώ και να απορροφηθώ και να ενθουσιάζομαι σαν μωρό ανήμερα των Χριστουγέννων, με το μειδίαμα του χαμού αλλά και της εμπειρίας όταν τελειώνει. Και η απάντηση ήταν απλή:

Luigi’s Mansion 3.

Περιπέτεια, χιούμορ, σπαζοκεφαλιές, προκλήσεις, δυσκολίες, αξιολάτρευτοι χαρακτήρες, ψυχαγωγική ιστορία και ο τερματισμός που επήλθε στο livestream λεπτά μόλις πριν έπρεπε να κλείσω! Λατρεμένος ο Luigi, καταπληκτική η απόδοση του στο Switch, τόσο σε handheld όσο και σε dock μορφή. Το τέλειωσα, το έζησα, το απόλαυσα. Hands down το παιχνίδι του 2019 για μένα.

Full Game Livestream, tap HERE.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΦΙΤΗΣ

Το The Outer Worlds ήταν εκπληκτικό, απλά το αγάπησα. Βασικά πρόκειται για ένα Fallout, αλλά δίχως τεχνικά προβλήματα και με πραγματική αίσθηση του χιούμορ. Λάτρεψα το πως μπορούσες να έχεις τον έλεγχο στις συνομιλίες και τον τρόπο τον οποίο, μπορούσες να μιλήσεις, να κλέψεις ή εξαπατήσεις σε οποιαδήποτε κατάσταση και σε όποιον βρισκόταν στον δρόμο σου.

Επιπροσθέτως, το action στοιχείο του παιχνιδιού ήταν πάρα πολύ καλό. Το καλύτερο role-player παιχνίδι, που έπαιξα φέτος. 

Review, tap HERE.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΟΙΖΙΔΗΣ

Φέτος η Activion και η Infinity Ward μας κάνανε, ένα ταξίδι στο παρελθόν και χτύπησαν ”φλέβα”, σε όλους τους λάτρεις του Call of Duty franchise.

Aυτή η re-imagine εκδοχή του Call of Duty: Modern Warfare, η οποία έφερε πίσω πολύ αγαπημένα πρόσωπα, σε ένα τρομερά καλοστημένο campaign, ίσως να σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την σειρά.

Αλλαγές στο gameplay και στην γενικότερη αλληλεπίδραση στο multiplater κομμάτι, που κάνανε το παιχνίδι ”πιο ανθρώπινο”,  δίχως jet packs κλπ, με πολλά modes να ασχοληθεί ο παίκτης, καθιστούν το παιχνίδι σίγουρα το καλύτερο online παιχνίδι για φέτος και σίγουρα ένα από τα καλύτερα Call of Duty των τελευταίων ετών. 

Review, tap HERE.

ΤΖΙΩΡΤΖΙΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Το Τom Clancy’s Division 2 είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το τι ζητάνε οι χρήστες σε ένα Sequel. Το πρωτότυπο παιχνίδι, αν και επίσης αρκετά καλό, υπέφερε από ένα χαλαρό campaign και όχι ιδιαίτερα ενδιαφέρον side content.

Μετά από μερικά χρόνια μάθησης και βλέποντας τα άλλα παιχνίδια του ίδιου είδους, το Division 2 κατάφερε να ενσωματώσει ότι καλό είχε το Division 1 μαζί με τα εξαιρετικά παραδείγματα από άλλους τίτλους και να φτιάξει ένα κατά πολύ ανώτερο παιχνίδι.

Review, tap HERE.

Ευχόμαστε ένα ακόμη καλύτερο 2020 με περισσότερες εμπειρίες και κόσμους να εξερευνήσουμε.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.