Για αυτό αγάπησα τη Faith Seed

1068

2018. Κλασσικά εδώ, σε ακόμη έναν Far Cry τίτλο δουλεύοντας για το κλασσικό Review μας.

Έχω πάρει πρέφα ότι ο main villain του παιχνιδιού αυτή τη φορά θα μας στείλει αδιάβαστους. Sorry, Troy Baker, σε αγαπώ, αλλά δεν κατάφερα να δεθώ με τον Pagan Min (Far Cry 4) και θα αλλάξει τη διαβάθμιση της πυραμίδας των villains, έχοντας στην κορυφή τον θεοπάλαβο ψυχάκια Vaas.

Εάν με ρωτάτε… δε μου αρέσει να βάζω νούμερα και ταμπέλες παρ’ αυτά συνεχίζει να είναι ο αγαπημένος μου.

Ξέρετε…το μαγικό με το Far Cry, ήταν πάντα ένα, για αυτό και το θεωρώ το καλύτερο πολυετές franchise της Ubisoft και το προσωπικά αγαπημένο μου…

Προσπαθούσε πάντα να ”πουσάρει” τον εαυτό της σε επίπεδα μουσικής και χαρακτήρων. Όλοι πάθανε σοκ με τον Joseph Seed. Συμπεριλαμβανομένου και εμού… οσκαρική ερμηνεία από τον Greg Bryk, μαγική πένα σεναρίου πάνω στον χαρακτήρα, από τον Drew Holmes. Αυτό το όνομα δεν είναι τυχαίο… Απλά αφήνω ένα παιχνίδι, δε χρειάζεται κάτι άλλο…BioShock Infinite…

Το αλλόκοτο για εσάς, λογικά αρχίζει κάπου εδώ…!?

4 χρόνια μετά…

Πάντα ήθελα να γράψω αυτό το κείμενο αλλά τώρα βρήκα τα λόγια να εκφράσω τις σκέψεις μου. Ίσως, φταίει το ότι ο Joseph Seed επιστρέφει, στο τελευταίο DLC του Far Cry 6, το οποίο βίωσα, έπαιξα και μου έφερε μπροστά μου, ξανά όλες αυτές τις μνήμες που βίωσα τότε.

Ουφ… ένα διάλειμμα… Καθώς γράφω από πίσω παίζει συνέχεια στο repeat:

Install έτοιμο. Άρχισα το παιχνίδι. Εμφανίζομαι σε ένα πράσινο λαγκάδι. Μοιάζει σαν τον παράδεισο. Πέθανα κιόλας;! Είναι όντως ο παράδεισος; Μία αγγελική φιγούρα με πλησιάζει. Είναι η πίστη! Πόσο ειρωνικό; Από πίσω ήχοι του παραπάνω κομματιού να παίζουν… δεν μπορούσα να κουνηθώ είχα μείνει πραγματικά αποσβολωμένος. Το σώμα μου ήταν στο γραφείο η ψυχή μου κάπου αλλού.

Εκεί γνώρισα τη Faith Seed. Έμελε να γίνει o αγαπημένες μου χαρακτήρας σε ολάκερο το Far Cry franchise.

Ο πιο όμορφος αμνός ο οποίος θυσιάστηκε για χάρη του ”πατέρα”. Η χαμένη στο σκοτάδι κοπέλα, που βρήκε το φως στη φωτεινή αγκαλιά του απεσταλμένου από τον Θεό, Joseph, πριν βάλει τέλος στη ζωή της… ”kind of”…

Μία νεαρή κοπέλα η οποία εξοστρακίστηκε από την κοινότητα της.

Κακοποίηση. Βιασμός. Bullying. Αδιαφορία από τους γονείς της.

Παρηγοριά της τα ναρκωτικά. Στα 17 της γνώρισε τον Joseph στην κομητεία Hope County. Εισήχθη στο Project του Eden’s Gate. Θερμό καλωσόρισμα με ηθικό κώδικα την απαγόρευση ναρκωτικών και αλκοολ.

Ανέκαμψε.

Βρήκε την οικογένεια της.

Βρήκε την πίστη της.

Τον πατέρα της.

Και όπως είπε:

” Όταν άνοιξε την τέταρτη σφραγίδα άκουσε τη φωνή του τέταρτου ζωντανού πλάσματος να λέει -έλα και δες-. Έτσι κοίταξε, και ιδού. Το χλωμό άλογο. Και το όνομα πάνω του; Θάνατος”

__Βιβλίο της αποκάλυψης. Κεφάλαιο 6. Στίχος 7 και 8__

Η Faith Seed αποτέλεσε την παρομοίωση της μετάβασης από το σκοτάδι στο φως. Η παρομοίωση αναζήτησης του Θεού και το ταξίδι προς αυτόν. Το τι είναι Θεός και πίστη; Αυτό το ξέρετε μόνο εσείς.. Αλλά εκείνη βρήκε τον προορισμό της, στον Joseph. Εγώ βρήκα πολλά κοινά σε εμένα και αυτόν τον φανταστικό χαρακτήρα της Faith.

Για αυτό το Far Cry 5 αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο έργο της Ubisoft. Ξεχάστε τα gameplay ξεχάστε τα πάντα. Το παιχνίδι ακούμπησε όλα τα σημεία της πίστης και των θρησκευτικών παραβολών, μεταφράζοντας αυτές, σε χαρακτήρες. Οι villains του παιχνιδιού αποτελούν τους κακούς μόνο στο επίπεδο του επιφανειακού gameplay, σε αυτό τον τίτλο. Οι villains είναι τα θρησκευτικά κεφάλαια και οι γραφές.

Tο παρακάτω video είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο Ελληνικό YouTube αξίζει να το δείτε. Εξηγεί τόσο καλά όλα τα παραπάνω.

Την αγάπησα για όλο αυτό το ταξίδι της. Ήταν μία πονεμένη ψυχή που αναζητούσε λύτρωση στον απεσταλμένο κατά τα λεγόμενα του από τον Θεό, Joseph. ‘Ένας πανέμορφος άγγελος όπως παρουσιάζεται και στη θρησκεία μας, η οποία εν τέλει αποτέλεσε ένα έρμαιο στα χέρια του ίδιου της του πατέρα. Ναι, αυτού, που πιο πάνω την αγκάλιασε.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες για αυτό το παιχνίδι και τη Faith Seed. Η μικρή της παρουσία στο Far Cry έμελε να με στιγματίσει. Τόσα χρόνια μετά και ακόμη… Ανατριχιάζω όταν βλέπω το σχετικό cinematic της στο παιχνίδι και την πρώτη επαφή που είχα τότε μαζί της…

Προσμένω μία γυναίκα villain σε επόμενους τίτλους του Far Cry (όχι τα παρτάλια του Far Cry New Dawn, μιλώ για μία σοβαρή villain…).

Rachel Jessop AKA Faith Seed.

Μία πονεμένη ψυχή. Όχι, μία villain…

_welcome to the bliss_

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.