Tuesday , 18 September 2018
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sonic Mania Plus Review (PS4)

[Εισαγωγή για παιχνίδι με μπλε χαρακτήρα. Something funny]

Τι είναι μπλε και δεν κλείνει ποτέ;

.

.

.

Το μπλε ανοιχτό!!

[pause for laughter]

[εναλλακτική επιλογή “τι είναι μπλε και τραγουδάει – ο blueταρχος”]

Καλωσορίσατε στο review του Sonic Mania Plus! Ο γνωστός μας σκαντζόχοιρος φοράει τα χαρακτηριστικά, κόκκινα παπούτσια του και στροβιλίζεται σε μια ακόμα μάχη ενάντια στον Dr. Eggman, ταξιδεύοντας σε διάφορες διαστάσεις, μαζεύοντας δακτυλίδια και αγγίζοντας ιλιγγιώδη ταχύτητες. Η αναθεωρημένη έκδοση του παιχνιδιού της SEGA που κυκλοφόρησε αρχικά το 2017, φέρνει αρκετά καλούδια μαζί της, με 2 καινούριους χαρακτήρες και ένα νέο mode!

[δραματικό μήνυμα]

Spin Dash λοιπόν στο review μας!!

[Αναφορά σε άλλους περιβόητους μπλε χαρακτήρες; Στρουμφάκια, Avatar, τον εξωγήινο από το “I’m blue dabudee dabuda”, the Cookie Monster και τον Gonzo;]

[Τέλος εισαγωγής – pat on the back, φραπέ]

ΙΣΤΟΡΙΑ

Ακολουθώντας τα δρώμενα του Sonic Forces, ο Sonic και ο Tails επιστρέφουν στο Angel Island που μόλις έσωσαν, όταν η ενέργεια από ένα dimensional breach (σε ελεύθερη μετάφραση αλά Google translate: διαστασιακή παραβίαση) τους εξιτάρει την περιέργεια. Εκεί ανακαλύπτουν τον Dr. Eggman να έχει ήδη φτάσει και να εξαπολύσει τα minions του, πέντε elite Egg-Robos γνωστά και ως Hard Boiled Heavies (πεθαίνω) να βρουν αυτή την πηγή αυτής της ενέργειας.

Όταν ανακαλύπτουν το Phantom Ruby, ένα μυστηριώδες ορυκτό, ο χωροχρόνος διαστέλλεται και παρασύρει όλους τους χαρακτήρες (συν του Knuckles) στο Green Hill Zone (κλασσικό στάδιο από παλαιότερα Sonic), μεταμορφώνοντας τους Hard Boiled Heavies (κλαίω ακόμη) σε παντοδύναμα, αυτόνομα Egg-Robos, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ορυτκό για δικούς τους σκοπούς.  Ο Dr. Eggman τους το κλέβει και στέλνει όλους τους υπόλοιπους μακριά, ξεκινώντας ένα αγώνα δρόμου μεταξύ Sonic & co. και τους Σκληρόβραστους (hahahaha) για το ποιός θα το ανακτήσει, με τους τελευταίους να είναι σαν mini-bosses στην πορεία προς τον πορτοκαλομουστακαλή γιατρό.

GAMEPLAY

Προτού καταπιαστούμε με τα διάφορα modes, να αναφέρουμε κάποια βασικά πράγματα για το παιχνίδι:

  1. Το παν είναι να έχετε πάνω σας δαχτυλίδια. Αυτά τα βρίσκετε στο διάβα σας και τα μαζεύετε απλά περνώντας από πάνω τους. Κάθε 100 σας δίνει μια έξτρα ζωή αλλά κυρίως, σας προστατεύουν από μια σύγκρουση (είτε με εχθρό ή κάτι που έριξαν, είτε με αγκάθια). Σε αυτή τη περίπτωση θα χάσετε όλα τα δαχτυλίδια (σαν να τα κρατούσατε και να τα πετάξατε ίσα επάνω – δείτε την εικόνα πιο πάνω) και ένα ακόμη κτύπημα θα είναι θανάσιμο. Φτάνει λοιπόν να έχετε πάντα έστω ένα. Αν πέσετε στο κενό (π.χ. σε στάδια στον ουρανό) είναι άμεσως θάνατος.
  2. Ξεκινάτε με 3 ζωές και μπορείτε να αποκτήσετε κι άλλες με κάθε 100 δαχτυλίδια (ακόμη και αν τα χάσετε μετά), ή βρίσκοντας κρυμμένες ζωές στο στάδιο. Κάθε φορά που πεθαίνετε, αρχίζετε από τα διάφορα checkpoints που περνάτε. Αν δεν περάσατε κανένα, δυστυχώς, από την αρχή. Αν χάσετε όλες τις ζωές, είναι Game Over και το στάδιο από την αρχή.
  3. Τρέχετε ενάντια στο χρόνο. Κάθε στάδιο σας δίνει 10 λεπτά για να το ολοκληρώσετε, και δεν μηδενίζει αν πεθάνετε.
  4. Υπάρχουν bonus παιχνίδια κρυμμένα σε κάθε στάδιο, και αποκτάτε πρόσβαση σε αυτά μέσω τεράστιων δαχτυλιδιών που βρίσκονται διάσπαρτα. Σε αυτά τα παιχνίδια μπορείτε να διεκδικήσετε έξτρα ζωές και τα Chaos Emeralds – 7 διαμάντια που αν τα αποκτήσετε όλα πριν το τελευταίο στάδιο, ξεκλειδώνετε ένα καλύτερο τέλος.
  5. Υπάρχουν οθόνες στο παιχνίδι (αλήθεια, σαν παλιές τηλεοράσεις) που δείχνουν τι περιέχουν. Σπάζοντας τες, ανακτάτε το περιεχόμενο τους που ποικιλεί από έξτρα δαχτυλίδια ή ζωή, σε δυνάμεις όπως προστασία από κτυπήματα, μαγνήτη να προσελκύει τα δαχτυλίδια κλπ. Αν δείτε τη φάτσα του Dr. Eggman, καλύτερα μην την σπάσετε.

 Mania Mode

Το Mania Mode είναι το κεντρικό mode του παιχνιδιού που ακολουθεί την ιστορία που αναφέραμε πιο πάνω. Σε αυτό, ο ήρωας της επιλογής σας (ανάμεσα σε Sonic, Tails, Knuckles, και γι αυτή την εκδοχή έξτρα οι Mighty και Ray) πρέπει να διασχίσουν επιτυχώς διάφορες ζώνες, υπερπηδώντας εμπόδια, μαζεύοντας δαχτυλίδια και κατατροπόνωντας εχθρούς. Ο κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του special κίνηση (π.χ. ο Tails μπορεί να πετάξει για λίγο με την ουρά ενώ ο Knuckles μπορεί να σκαρφαλώσει τοίχους), όλοι όμως ακολουθούν τους κανόνες που αναφέραμε πιο πάνω.

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής δύο χαρακτήρων, με τον ένα να ακολουθεί και να βοηθάει τον βασικό χαρακτήρα. Περαιτέρω, ένας δεύτερος παίκτης μπορεί να χειριστεί τον βοηθητικό χαρακτήρα, κάνοντας την πρόσβαση σε απόμακρες περιοχές πιο εύκολη.

Encore Mode

Το Encore Mode είναι καινούριο στο Sonic Mania Plus, και είναι περίπου το ίδιο με το Mania Mode, με όλες τις πίστες να είναι remixed, με διαφορετικά χρώματα και διάταξη. Το mode αυτό παρουσιάζει και ένα διαφορετικό τρόπο co-op, με τον παίχτη να έχει στη διάθεσή του 2 χαρακτήρες και την επιλογή ποιό να χειρίζεται ανά πάσα στιγμή. Φτάνοντας σε οθόνες επιλογής, ο παίχτης μπορεί να αλλάξει οποιονδήποτε από τους 2 (ή και τους 2) προτού προχωρήσει. Αν ένας χαρακτήρας πεθάνει, ένας άλλος παίρνει τη θέση του. Αν όλοι πεθάνουν, τότε, game over. 🙁

Time Attack

Στο Time Attack ο παίκτης μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χαρακτήρα και στάδιο (δεδομένου ότι το έχει ήδη περάσει στο Mania Mode) για να βελτιώσει το χρόνο του και να ανεβεί ψηλότερα σε online leaderboard. Δεν υπάρχουν αρχηγοί, μπορείτε να επανεκκινήσετε την πίστα σε οποιοδήποτε σημείο, και βαθμολογείστε για χρόνο, πόντους (δαχτυλίδια, εξολοθρεύσεις κλπ.) και το “Cool Bonus” – να τερματείσετε το στάδιο χωρίς ζημιά.

Competition

Το Competition βάζει 2 εώς 4 παίκτες εναντίον, σε μορφή split screen, να τρέχουν στην ίδια πίστα. Υπάρχουν οι επιλογές για τη διάρκεια του διαγωνισμού (πόσους γύρους να παίκσουν), ποιό στάδιο, και αν θα έχει Οθόνες με αντικείμενα ή με δυνάμεις. Για να νικήσει κανείς τον γύρο πρέπει στον τερματισμό να έχει προβάδισμα σε 3 από τα ακόλουθα: Χρόνο, Δαχτυλίδια στην κατοχή του στο τέλος, Δαχτυλίδια που μάζεψε γενικά (ασχέτως αν τα έχασε), τις Οθόνες που έσπασε, και το Bonus για καθόλου ζημιά. Ο νικητής των περισσότερων γύρων από το καθορισμένο, είναι ο νικητής του διαγωνισμού.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Το παιχνίδι φωνάζει ρετρό. Είναι ένα homage στο αρχικό παιχνίδι, διατηρώντας το 2D side scroller χαρακτήρα του, την pixelated αίσθηση και τα φανταχτερά του χρώματα. Τα πάντα είναι απλοϊκά σχεδιασμένα, με νοσταλγικά animation και τοπία που θα αγγίξουν φλέβα για τους παλιούς χρήστες του Sega Mega Drive – χρειάστηκε να κοιτάξω για να βεβαιώσω ότι ακόμη είμαι στο Playstation.

SOUNDTRACK

Το Sountrack του παιχνιδιού δε θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο από 8-bit μουσική. Γνώριμοι ήχοι και μελωδίες από παλαιότερες εκδόσεις του παιχνιδιού συντροφεύουν την ρετρό εικόνα στο ταξίδι αυτό πίσω στο χρόνο. Το theme του Sonic μας προκάλεσε δέος μόλις ακούστηκε την πρώτη φορά 🙂

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Ο σεβασμός στην παράδοση του Sonic και των υπόλοιπων σβούρων, τόσο σε παρουσία όσο και σε gameplay.
  • Το competition στο οποίο μας έτυχαν πολλές ανατροπές.
  • Η μουσική. Αφήσαμε το παιχνίδι στο menu ακόμη μια ώρα μετά, απλά για να παίζει.

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Παρόλο που έχει πλοκή και δεν υπάρχει λάθος δρόμος να πάρεις, τα στάδια είναι χαώδη και συγχυστικά όσον αφορά το τι γίνεται.
  • ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ή ΟΧΙ.

Ευχαριστούμε τη G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού, για τις ανάγκες του Review.

This slideshow requires JavaScript.

[Εισαγωγή για παιχνίδι με μπλε χαρακτήρα. Something funny] Τι είναι μπλε και δεν κλείνει ποτέ; . . . Το μπλε ανοιχτό!! [pause for laughter] [εναλλακτική επιλογή "τι είναι μπλε και τραγουδάει - ο blueταρχος"] Καλωσορίσατε στο review του Sonic Mania Plus! Ο γνωστός μας σκαντζόχοιρος φοράει τα χαρακτηριστικά, κόκκινα παπούτσια του…

Review Overview

Γραφικά - 8
Gameplay - 8
Ήχος - 9
Ψυχαγωγία - 9
Πλοκή (κχμ κχμ) - 8

8.4

Sonic. 'Nough said.

Νοσταλγικό και διασκεδαστικό, για όλες τις ηλικίες.

BUY NOW
User Rating: Be the first one !
8

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Inspyrouation

Given breath in LHX, F117 A and Commanche, faced evil in Hunter Hunted and RE2. Explored the space of Earthworms and Necromorphs, the lands of New Austin and Empire city. Forged in the fires of Olympus, fought Dahaka, Vladimir Lem, Pagan Min and the Joker. Responded to the Call of Duty in the Battlefield, as Destiny dictated, in Uncharted waters. Was named Aiden Pearce, Enzio Auditore, Trevor Philips, and Jack Cooper. Hundreds of worlds. Thousands of identities. The life of a gamer.

Check Also

Assassin’s Creed Rogue Remastered Review (Ps4)

Η Ubisoft έχει τεράστιες σειρές και τίτλους στο οπλοστάσιό της. Άλλοι είναι fan του Division, ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.