Wednesday , 17 October 2018

Pure Farming 2018 Review (Ps4)

Από καιρό ήθελα να ασχοληθώ με ένα farming simulator. Την τελευταία φορά που προσπάθησα να μπω στο κόσμο των simulators ήταν το 2015 με τη κυκλοφορία του Farming Simulator στο Ps Vita. Η εταιρεία παραγωγής Ice Dreams δημιούργησε ένα παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αγροτιά. Ο πρωτογενής τομέας θεωρείται ίσως ο δυσκολότερος. Μέσω του τίτλου αυτού η εταιρεία προσπάθησε να αντιγράψει πιστά μία αγροτική επιχείρηση κάνοντας τη διαχειρίσιμη στα χέρια του παίκτη. Όλοι οι τομείς παίζουν ρόλο, όπως η σωστή διαχείριση των υλικών, των φυσικών πόρων αλλά και του προσωπικού. Ίσως για κάποιους το Farming Simulator φανεί αρκετά οικείο, αν εργάζονται σε παρόμοια εταιρεία. Για άλλους ίσως απλά φανούν όλα κινέζικα. Πάντως το Pure Farming 2018 προσπαθεί να κερδίσει και τους ‘’αγρότες’’ και τους ‘’αστούς’’.

Όσο και να ακούγεται περίεργο το Pure Farming 2018 έχει σενάριο. Η εταιρεία προσπάθησε να δώσει λίγο συναίσθημα αν και νομίζω δεν το πέτυχε απόλυτα. Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό cutscene στην αρχή του παιχνιδιού όπου ο πρωταγωνιστής αναλαμβάνει την εταιρεία του παππού του ο οποίος την άφησε χρεωμένη. Η Ιce Dreams τονίζει πάντως σε κάθε σημείο με τα λόγια της, την δυσκολία της δουλειάς αν και ξέραμε τι μας περιμένει. Παίκτες με εμπειρία στα simulator θα δουν ότι στο Pure farming 2018 κάνουμε κάτι παραπάνω από το να καλλιεργούμε ραπανάκια και σιτάρι. Στο interface μας η τράπεζα που διαχειρίζεται το χρέος μας, έρχεται συνεχώς σε επαφή μαζί μας μέσω ενός προγράμματος στη πλατφόρμα του tablet. Μέσω αυτού γίνεται η ολική διαχείριση της φάρμας. Και όταν λέμε διαχείριση εννοούμαι στη κυριολεξία πλήρη έλεγχο των πάντων. Στην αρχή του παιχνιδιού η εταιρεία μας εισάγει σιγά σιγά στο ζουμί της υπόθεσης με ένα είδος tutorial, όπου μας μαθαίνει τα βασικά για τη καλλιέργεια λαχανικών και όχι μόνο. Για παράδειγμα σπείραμε σιτάρι, φτιάξαμε τη μηχανή αλωνισμού, γεμίσαμε με λάδι της μηχανές και συλλέξαμε τους σπόρους και τους κόπους μας. Ακόμα και ‘’φαντάσματα’’ μηχανές μας βοήθησαν που να παρκάρουμε τα μηχανήματα μας κλπ κλπ.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού δεν είναι ούτε δύσκολος ούτε εύκολος. Για έναν έμπειρο νομίζω πως τα πράγματα είναι απλά, με λίγες εξαιρέσεις, το χειρισμό των μηχανημάτων κατά τη διάρκεια των εργασιών. Δεν είναι θέμα δυσκολίας, όσο πολυπλοκότητας στο μοχλό του Ps4. Το να κρατάς πατημένο το R1 και ταυτόχρονα να πρέπει να επιλέξεις το X γυρνώντας το dualstick δεξιόστροφα απλά για να πέσει το σιτάρι από τη μηχανή στη καρότσα του τρακτέρ είναι κάτι το ταχυδακτυλουργικό. Σε γενικές γραμμές πάντως όλα είναι λογικά. Έχουμε στη κατοχή μας αποθήκες τροφίμων, σιλό, τρακτέρ, άροτρα, μάντρες με ζώα κ.α. Το θετικό είναι ότι είτε παίζουμε το campaign είτε τα challenges, μεταφερόμαστε σε διάφορα μέρη του κόσμου, από την Montana μέχρι την Ιταλία γνωρίζοντας έτσι την αγροτική ζωή της κάθε περιοχής. Κάθε αποστολή έχει έναν στόχο και η ολοκλήρωση αυτών επιφέρει αρκετά goodies.

Όσο αναφορά τα γραφικά η κατάσταση θέλει πολύ συζήτηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φόρτωση των σιτηρών στη καρότσα του φορτηγού. Είτε φορτώσεις 200 κιλά είτε 1 τόνο το αποτέλεσμα είναι να φαίνετε μία μικρή γραμμή με λίγα σιτηρά στην επιφάνεια. Όλες οι κοπές και οι φορτώσεις των υλικών φαίνονται σαν ψεύτικες ενώ τα γραφικά και ο σχεδιασμός του τίτλου είναι επιφανειακά. Οι χρωματισμοί είναι ερασιτεχνικοί, και τα εφέ αλλοιώνουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει ρεαλισμός, μάλλον κυβισμός και όλα φαίνονται σαν πλαστικά. Περιμένεις κάτι παραπάνω εν έτη 2018.

Εν κατακλείδι το Pure Farming 2018 είναι μία καλή προσπάθεια στο τομέα των simulators. Περάσαμε πολύ όμορφα για αρκετές ώρες καθώς το παιχνίδι μοιάζει ατελείωτο. Είτε επιλέξεις το δρόμο του campaign είτε των challenges το περιεχόμενο του Pure δεν θα σε απογοητεύσει. Ο χειρισμός του θέλει λίγη προσπάθεια και ψάξιμο για κάποιον που δεν έχει εξοικειωθεί με αυτού του είδους τα παιχνίδια. Τα γραφικά του παιχνιδιού ήθελαν  μεγαλύτερη προσπάθεια από την Ice Games. Παρόλα αυτά αν επικεντρωθεί κάποιος στο επιχειρηματικό κομμάτι του τίτλου η εταιρεία παίρνει άριστα. Αυτός που θα ασχοληθεί με το Farming 2018 θα μάθει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να διαχειρίζεσαι μία αγροτική εταιρεία. Ευχαριστούμε την G3greatGames για τη χορηγία του τίτλου.

 

Από καιρό ήθελα να ασχοληθώ με ένα farming simulator. Την τελευταία φορά που προσπάθησα να μπω στο κόσμο των simulators ήταν το 2015 με τη κυκλοφορία του Farming Simulator στο Ps Vita. Η εταιρεία παραγωγής Ice Dreams δημιούργησε ένα παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αγροτιά. Ο πρωτογενής τομέας…

Review Overview

Γραφικά - 5
Gameplay - 8
Ήχος - 5.5
Αντοχή στο χρόνο - 8
Ψυχαγωγία - 7

6.7

Μέτριο

Είναι όντως ένα ακόμα simulator που θέλει βελτώσεις

BUY NOW
User Rating: 1.55 ( 1 votes)
7

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Gkogkas Antonis

Hello my fellow Gamers... My name is Antonios Gkogkas. I am from Greece (Xanthi-Serres) and in the last 8 years i live in Cyprus-Larnaka. I am an Animal Scientist Msc Animal Nutritionist. My first touch with video games was a mixture of luck and nintento love! My first game was snow bros on nes when my cousin gave me to test it. Since then my collecting dream was stuck in my head. My mother, 2 years later ,brought me a Ps1 with Crash Bandicoot Racing and Metal Gear Solid 1. Then all started...Uncharted Series, The last of Us and Final Fantasy is one of the most beloved games of mine... Keep gaming...Games serves us...We do not serve games!!

Check Also

Sonic Mania Plus Review (PS4)

[Εισαγωγή για παιχνίδι με μπλε χαρακτήρα. Something funny] Τι είναι μπλε και δεν κλείνει ποτέ; ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.