Thursday , 20 September 2018

Preview: Ταξίδι στην Αθήνα για το Assassin’s Creed Odyssey

Όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, φέτος είναι η χρονιά που πολλοί περιμέναμε μιας και το Assassin’s Creed, επιτέλους θα έρθει στην Ελλάδα.

Ο επερχόμενος τίτλος της Ubisoft Quebec, θα μας μεταφέρει στην Αρχαία Ελλάδα και μάλιστα στα γεγονότα του Πελοποννησιακού Πολέμου την στο 431–404 π.χ.

Έπειτα από πρόσκληση της G3 Great Games, ταξιδέψαμε στην Αθήνα, όπου εκεί η Ubisoft και η CD Media είχαν διοργανώσει ένα πολύ όμορφο event για όλα τα media της Ελλάδας της Κύπρου και των Βαλκανίων για το σχετικό hands-on στο Assassin’s Creed Odyssey. Πριν προχωρήσουμε να πούμε πως gameplay πλάνα από το παιχνίδι, για πρώτη φορά υπήρξαν στην Ε3 2018 που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο και από τότε το παιχνίδι δεν έχει ”φύγει” από τις πύλες τις Ε3, μιας και για πρώτη φορά το συγκεκριμένο demo της Ε3, δόθηκε σε εμάς για να το δοκιμάσουμε, στο σχετικό event.

Περνώντας στα ενδότερα, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το παιχνίδι για περίπου 45-50 λεπτά. Όπως θα δείτε και στο παραπάνω video μας, υπήρξε free roaming, κύριες και δευτερεύων αποστολές καθώς κάποια νέα χαρακτηριστικά στο gameplay όπως οι μάχες σε μεγάλη κλίμακα σε ξηρά και θάλασσα.

Αρχίζοντας από τα πράγματα που μας άρεσαν, είναι η εξαιρετική χαρτογράφηση που έχει γίνει στον κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας. Σίγουρα όταν προσπαθούσα να φανταστώ πως θα ήταν η Αρχαία Ελλάδα, προσπαθώντας να την κάνω εικόνα στο μυαλό μου, έμοιαζε πάρα πολύ με την εκδοχή που μας παρουσίασε η Ubisoft στο παιχνίδι. Για πρώτη φορά έχουμε την επιλογή άνδρα η γυναίκα (είχαμε πάνω-κάτω αυτή την επιλογή και σε παλιότερα παιχνίδια, όπως το Syndicate, μόνο που εκεί έπαιζες και με τους δύο -Jacob,Eve, και δεν είχες επιλογή να διαλέξεις), του Αλέξιου ή της Κασσάνδρας. Όλοι οι ήρωες του παιχνιδιού είναι Έλληνες, αλλά μιλάνε με στα Αγγλικά αλλά η Ελληνική προφορά κατά την ομιλία τους είναι εμφανέστατη.

Μικρό αλλά εμφανές upgrade σε σχέση πάντα με το Assassin’s Creed Origins είναι και το στοιχείο των γραφικών όπου εκεί παρατηρήσαμε μία αναβάθμιση, παίζοντας σε Xbox One X. Μία νέα καλοδεχούμενη αλλαγή επίσης, η οποία καθιστά το παιχνίδι ακόμη περισσότερο RPG, είναι η επιλογή διαλόγων η οποία δεν έχει τοποθετηθεί τυχαία μιας και ανάλογα τις απαντήσεις σας θα δοθεί και το ανάλογο τέλος στην ιστορία αλλά θα είναι το στοιχείο που θα διαμορφώσει και τον χαρακτήρα σας, ως ήρωα.

Νέες αλλαγές οι οποίες μας άρεσαν ήταν αυτές που αφορούν τα upgrades τόσο στα abilities του χαρακτήρα μας όσο και στα όπλα, το armor κτλ. Αρχίζοντας από τα abilities πλέον έχουν προστεθεί ακόμη περισσότερα και επί προσθέτως μπορείς να διαλέξεις κάποια special abilitie, τα οποία εμφανίζονται κάτω αριστερά της οθόνης και με το πάτημα ενός κουμπιού να τα ενεργοποιείς (έχοντας πάντα κατά την ενεργοποίση ένα μικρό cooldown). Αγαπημένο μας φυσικά ήταν η γνωστή Σπαρτιάτικη κλοτσιά όπως αυτή την μάθαμε από τους 300 στην σχετική ταινία και είδαμε και στο σχετικό reveal trailer του παιχνιδιού.

Έπειτα έχουμε και το customization του χαρακτήρα το οποίο όπως αναφέραμε έχει υποστεί αλλαγές σε σχέση με το Origins. Πλέον οτιδήποτε έχει πάνω ο χαρακτήρας μπορεί να υποστεί αλλαγή. Από τα όπλα, μέχρι τα σανδάλια-παπούτσια. Όλα αλλάζουν, όλα είναι παρεμετροιήσιμα. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε ιστορικές φιγούρες της Αρχαίας Ελλάδας, όπως ο Πλάτωνας και να δούμε φυσικά από μία άλλη οπτική εμείς οι Έλληνες τις προσωπικότητες αυτών των ανθρώπων.

Περνώντας σε κάποια πράγματα που μας ξένισαν λίγο… ένα από αυτά ήταν η απουσία ασπίδας στον κύριο ήρωά μας, με τους αντιπάλους από την άλλη να εξοπλίζονται κανονικά με ασπίδα. Δεύτερον, κάτι που μας προβλημάτισε και φυσικά θα το ανακαλύψουμε όταν πιάσουμε στα χέρια μας το παιχνίδι, είναι το πως η ιστορία θα κολλήσει με την ευρύτερη ιστορία και πλοκή του Brotherhood. Το παιχνίδι βρίσκεται ακόμη πιο πίσω από τα γεγονότα του Origins στο οποίο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το Brotherhood. Είμαστε πραγματικά παράξενοι να δούμε πως θα κολλήσει το εν λόγω εγχείρημα στο lore του παιχνιδιού.

Περνώντας και λίγο στα τεχνικά ζητήματα, να πούμε πως η έκδοση που παίξαμε ήταν αρκετά πρώιμη και φυσικά δεν αποτελεί το τελικό προϊόν, όπως αναφέραμε και στο παραπάνω video. Υπήρξαν μερικά bugs, όχι όσα περιμέναμε και το optimization σίγουρα ήθελε λίγη ακόμη δουλειά δίχως όμως να έχουμε ενοχλητικά drops.

Εν κατακλείδι το παιχνίδι μας άρεσε, το όλο feeling θα σας θυμίσει το Assassin’s Creed Origins, όμως υπάρχουν ειδοποιείς διαφορές σε πάρα πολλούς τομείς όπου θα σας προσφέρουν μία  φρέσκια καταγάλανη Ελληνική εμπειρία.

Το παιχνίδι αναμένεται στις 5 Οκτωβρίου για PC, Xbox One και PlayStation 4.

Ευχαριστούμε ξανά την G3 Great Games για την πρόσκληση καθώς και την CD Media και την Ubisoft για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία στο event.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Geo

Τhe story of my life? It all started when i met Max Payne at the age of seven... The rest is a beautiful fairy tale! And of course PC MANIAC!

Check Also

Ανοίγουμε το Loot Gaming Απριλίου & GIVEAWAY!

Ακόμη ένα επεισόδιο Loot Gaming, και αυτή την φορά έχουμε στα χέρια μας το κουτί ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.