Wednesday , 17 October 2018

Pokken Tournament DX Review (NS)

To Pokemon brand και η αποκλειστικότητα που διαθέτει, είναι για τη Nintendo ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στη μάχη με τις υπόλοιπες εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα παιχνίδια Pokemon είναι πάντοτε best-sellers για τις κονσόλες της Nintendo με τους gamers να ξοδεύουν ατελείωτες ώρες παίζοντας ένα παιχνίδι Pokemon. Η πρώτη παρουσία των Pokemon στο Nintendo Switch έγινε με την επανακυκλοφορία του Pokken Tournament, ενός παιχνιδιού fighting, το οποίο είχε αρχικά κυκλοφορήσει στο Nintendo Wii U. Φυσικά η έκδοση του Switch έχει επιπλέον χαρακτήρες και τρόπους παιχνιδιού με την Nintendo να συνεχίζει τη τακτική του να επανακυκλοφορεί τίτλους του Wii U στο Switch έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί της αυξημένες πωλήσεις της νέας της κονσόλας.

GAMEPLAY

Το Pokken Tournament DX είναι ένα παιχνίδι Pokemon πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα RPG του brand. Η ευκαιρία να κάνεις μάχες Pokemon έχοντας τον πλήρη έλεγχο στις κινήσεις του κάθε Pokemon είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους fans που έχουν συνηθίσει τις μάχες με turn-based moves. Η συνεργασία της Bandai Namco Studios και της Nintendo μας προσφέρει ένα παιχνίδι το οποίο θυμίζει περισσότερο Tekken παρά κλασικό παιχνίδι Pokemon. Ο στόχος σε κάθε μάχη είναι απλός, δύο Pokemon ρίχνονται στη μάχη σε μια πίστα μέχρι το ένα να βγει knock-out. Ο πρώτος παίχτης που φτάνει τις δύο νίκες κερδίζει τον αγώνα. Σε κάθε μάχη, υπάρχουν δύο διαφορετικά views στα οποία τα Pokemon μπορούν να κινηθούν είτε ελεύθερα σε ολόκληρη την πίστα (field phase) ή σε παραδοσιακό 2-D (duel phase) το οποίο έχουμε συνηθίσει σε άλλα fighting games. Σε κάθε μια από αυτές τις δύο φάσεις το κάθε Pokemon εκτελεί διαφορετικές κινήσεις ενώ όλα τα κουμπιά και συνδυασμοί κουμπιών αναλογούν σε διαφορετικά κτυπήματα. Σε όλα αυτά, προσθέτουμε και τα support Pokemon για τα οποία υπάρχει επιλογή πριν από τους αγώνες, τα οποία μπαίνουν στη μάχη ως βοήθεια προς τα κυρίως Pokemon. Αυτή η ποικιλία κινήσεων και διαφορετικότητα από το κάθε Pokemon στο άλλο, αποτελούν ένα αρκετά δύσκολο και μεγάλο challenge για όποιον θέλει να γίνει master στο παιχνίδι.

GAME MODES

Practice mode

Το πρώτο mode του παιχνιδιού για όσους δεν είχαν κάποια επαφή με το original παιχνίδι, αναμφίβολα θα πρέπει να είναι το Practice mode στο οποίο ένα εκτενέστατο tutorial σου μαθαίνει όλα τα mechanics του παιχνιδιού με παραδείγματα. Επίσης υπάρχει η επιλογή για ελεύθερη προπόνηση ή προπόνηση των κινήσεων του κάθε Pokemon στα οποία δίνεται η ευκαιρία για να μάθει κάποιος όλους τους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Έχοντας μάθει τα βασικά του παιχνιδιού και με λίγη προπόνηση ένας beginner στο παιχνίδι μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στα κανονικά modes του παιχνιδιού.

Single Player – Ferrum League

Το κυρίως Single Player mode του παιχνιδιού είναι το Ferrum League στο οποίο ο παίκτης με το Pokemon του ξεκινάει από ένα χαμηλής κατηγορίας πρωτάθλημα με στόχο να κερδίσει όσο ποιο πολλές μάχες και να γινεί ο νούμερο ένα εκπαιδευτής μαχών στο Ferrum Region. Υπάρχουν 4 κατηγορίες και ο παίκτης πρέπει να καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή σε όλες για να γίνει ο πρωταθλητής. Για να κερδίσει την άνοδο στην επόμενη κατηγορία ο παίκτης θα πρέπει να κερδίσει αγώνες και τουρνουά της κάθε κατηγορίας για να ανεβάσει την θέση του. Με την κατάκτηση ενός τουρνουά ο παίκτης έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί κόντρα στον League Master με έπαθλο την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Κερδίζοντας αγώνες ο παίκτης επίσης κερδίζει Poke Gold τα οποία χρησιμοποίει για να ξεκλειδώσει unlockables και επιλογές customisation του χαρακτήρα του. Επίσης, μαζεύοντας skill points αναβαθμίζει τα στατιστικά του Pokemon του, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα πιο ψηλά Leagues. Το παιχνίδι επίσης διαθέτει daily challenge με το οποίο ξεκλειδώνονται επιπλέον unlockables. Έτσι, το single player mode προσφέρει ατελείωτες ώρες gameplay με τους παίκτες να μπορούν να παίζουν μέχρι να ξεκλειδώσουν όλα τα unlockables και να αναβαθμίσουν όλα τα Pokemon.

Multiplayer modes

Για multiplayer το παιχνίδι διαθέτει 3 επιλόγες. Στο Local Battle mode 2 παίκτες μπορούν να διαγωνιστούν μεταξύ τους στην ίδια κονσόλα είτε ενώνοντας 2 μοχλούς ή χρησιμοποιώντας ένα Joy-Con ο καθένας. Υπάρχει η επιλογή για Split Screen ή και δύο παίκτες να βλέπουν ολόκληρη τη πίστα και να μετακινούνται ελεύθερα χωρίς να έχει ο καθένας το δικό του view. Στην πράξη η επιλογή του Split Screen δεν φαίνεται να είναι πολύ λειτουργική αφού το παιχνίδι είναι πολύ πιο ορθολογικό όταν βλέπεις τον αντίπαλο σε ολόκληρη την πίστα. Στο Wireless Battle 2 συστήματα Nintento Switch μπορούν να ενωθούν ασύρματα δίνοντας την επιλογή στο κάθε παίκτη να βλέπει το παιχνίδι από τη δική του οθόνη. Οι online μάχες ενώνουν τους παίκτες στο διαδίκτυο όπου διεξάγεται η μάχη για την πρώτη θέση στα παγκόσμια leaderboards ή για casual φιλικά παιχνίδια στη στιγμή. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τη δημιουργία Groups στα οποία οι users καθορίζουν τους συμμετέχοντες και τους διάφορους κανονισμούς για τις μάχες.

CONCLUSION

Το παιχνίδι είναι πολύ καλά σχεδιασμένο με κάθε Pokemon να διαθέτει τις δικές του κινήσεις και cut-scenes στις διάφορες πίστες και special moves. Το παιχνίδι τρέχει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε docked και console modes με τα χρώματα να είναι ζωντανά και αντάξια του brand Pokemon. Οι αμέτρητες επιλογές σε customisation και upgrades δείχνουν πως το παιχνίδι κυκλοφόρησε σαν να ήταν ένα νέο και καλοδουλεμένο παιχνίδι παρά ως ένα απλό remake του original παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι ένα γεμάτο fighting game που θα μπορούσε να ικανοποιήσει και τους casual αλλά και τους competitive gamers οι οποίοι λατρεύουν τα fighters. Οι hardcore Pokemon fans όμως θα πρέπει να περιμένουν τα Pokemon Let’s Go Pikachu και Eevee για να απολαύσουν μια πιο αυθεντική εμπειρία Pokemon.

Το review έγραψε ο Λούης Σιάνιος για το CyprusGamer.com, τον οποίο και υπερευχαριστούμε. Ευχαριστούμε επίσης την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού, γι’ αυτό το review.

 

This slideshow requires JavaScript.

To Pokemon brand και η αποκλειστικότητα που διαθέτει, είναι για τη Nintendo ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στη μάχη με τις υπόλοιπες εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα παιχνίδια Pokemon είναι πάντοτε best-sellers για τις κονσόλες της Nintendo με τους gamers να ξοδεύουν ατελείωτες ώρες παίζοντας ένα παιχνίδι Pokemon. Η πρώτη…
Γραφικά - 7
Gameplay - 8
Ήχος - 7
Ψυχαγωγία - 7
Αντοχή στο χρόνο - 8

7.4

Gotta win'em all!

Κλωτσομπουνίδι πίκα-πίκα, με τα τερατάκια τσέπης που αγαπούμε. Διασκέδαση για όλες τις ηλικίες και ικανότητες εκπαιδευτών 😉

BUY NOW
User Rating: Be the first one !
7

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Inspyrouation

Given breath in LHX, F117 A and Commanche, faced evil in Hunter Hunted and RE2. Explored the space of Earthworms and Necromorphs, the lands of New Austin and Empire city. Forged in the fires of Olympus, fought Dahaka, Vladimir Lem, Pagan Min and the Joker. Responded to the Call of Duty in the Battlefield, as Destiny dictated, in Uncharted waters. Was named Aiden Pearce, Enzio Auditore, Trevor Philips, and Jack Cooper. Hundreds of worlds. Thousands of identities. The life of a gamer.

Check Also

Sonic Mania Plus Review (PS4)

[Εισαγωγή για παιχνίδι με μπλε χαρακτήρα. Something funny] Τι είναι μπλε και δεν κλείνει ποτέ; ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.