ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

LandFort Review (Android)

Δυστυχώς ή ευτυχώς βρισκόμαστε στην εποχή όπου οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε έτοιμοι να παίξουμε παιχνίδια από νέους developers. Όχι όλοι φυσικά, αλλά δύσκολα ένα νέος θα δοκιμάσει παιχνίδια από νεοσύστατες εταιρείες. Παρότι είναι μία προσωπική άποψη, έχω παρατηρήσει ότι η Gaming κοινότητα ζητά νέες ιδέες και προσπάθειες, αλλά όταν αυτές έρχονται, πολλοί τις ‘’κοιτούν’’ με προκατάληψη. Το να καταδικάζουμε κάτι άλλωστε πριν τη ‘’δίκη’’ είναι μία κακή συνήθεια.

12190385_10206980824615691_462328515_o

Το LandFort είναι ένας τίτλος που κυκλοφόρησε ήδη στην αγορά μέσω του Google Play από τη νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, MataSoft. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και ο συγκεκριμένος τίτλος είναι μία άρτια και ολοκληρωμένη δουλειά για να γνωρίσουμε την εταιρεία. Όπως προαναφέραμε το LandFort κυκλοφορεί στο Google Play, ενώ πρόσφατα η εταιρεία προσέφερε στο κοινό και ένα update για την επιδιόρθωση ενός bug που εντοπίστηκε στο τομέα της χρήσης των abilities στο χαρακτήρα του παιχνιδιού.

12197450_10206980824655692_13907457_oΜιλώντας για χαρακτήρες και abilities, ας ξεκινήσουμε να λέμε λίγα λόγια για το παιχνίδι. To LandFort αποτελεί ένα Puzzle game το οποίο βρίσκεται αρκετά κοντά στο γνωστό σε όλους τίτλο, Angry Birds. Αυτό το οποίο κάνει το παιχνίδι πραγματικά να διαφέρει είναι τα Rpg στοιχεία.  Το LandFort στηρίζεται αρκετά στη στόχευση, κάτι το οποίο το καθιστά αρκετά δύσκολο. Πραγματικά απαιτεί συγκέντρωση. Το LandFort εξελίσσεται σε έναν φανταστικό κόσμο, ο οποίος έχει καταληφθεί από  στρατό δαιμόνων που βρίσκεται υπό τις διαταγές του Λόρδου Devenoth. Εντάξει αυτού του είδους τα παιχνίδια δεν στηρίζονται σε περίπλοκα σενάρια αν και μην το υποτιμούμε καθώς τουλάχιστον υπάρχει ένα μικρό Lore. Στόχος μας ως ιππότες, είναι να καταστρέψουμε το στρατό των δαιμόνων, να βρούμε τους επιζώντες και να ανακαταλάβουμε το χαμένο βασίλειο.

12194490_10206980824575690_2029640425_o

Όπως προαναφέραμε το παιχνίδι στηρίζεται στη στόχευση, η οποία μπορούμε να πούμε είναι σύνθετη και αρκετά ενδιαφέρουσα. Η οποιαδήποτε αναπήδηση αντικειμένου ή εμποδίου μπορεί να προκαλέσει ζημιά είτε σε εμάς είτε στον αντίπαλο. Το παιχνίδι χωρίζεται σε στάδια τα οποία περνώντας τα, κερδίζουμε coins και εμπειρία. Με τα coins μπορούμε να κάνουμε διάφορα upgrades, όπως να κάνουμε recruit και άλλους ιππότες τους οποίους σιγά σιγά μπορούμε να τους αναβαθμίσουμε κάνοντας τους δυνατότερους. Επίσης μπορούμε να ‘’αγοράσουμε’’ κάποια skills τα οποία μας βοηθούν να συνεχίσουμε με περισσότερη ευκολία το παιχνίδι. Κάθε φορά που ο ιππότης ή οι ιππότες μας χάνουν στη μάχη το παιχνίδι ξεκινά από την αρχή έτσι καταλαβαίνεται ότι η δυσκολία του παιχνιδιού είναι αρκετά υψηλή. Με κάθε επίπεδο που ανεβαίνει ο ιππότης μας, επιτρέπεται να ‘’ανεβάσει’’ 4 διαφορετικές ιδιότητες του μέσω 2 πόντων που κερδίζει ανά επίπεδο. Υπάρχει το strength που αυξάνει τη δύναμη των χτυπημάτων σας, το armor που μειώνει το ποσοστό της ζημιάς που σας προκαλούν οι αντίπαλοι, το Intellect που αυξάνει τη δυναμική των skills σας και τέλος το tactics που μειώνει το cooldown των skills. Επιπλέον με τα coin μπορείς να ‘’αγοράσεις’’ πόντους για να ανεβάσεις τους τομείς στους οποίους προαναφερθήκαμε.

12190313_10206980824495688_800948267_o

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι απλοϊκά και υπάρχει αρκετά έντονος φωτισμός και έντονα χρώματα. Γενικά θα δείτε αρκετές αντιθέσεις και το μάτι δεν κουράζεται. Αυτό που δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο είναι ο ήχος του παιχνιδιού. Η μουσική υπόκρουση που βρίσκεται πίσω, παρότι επαναλαμβάνεται, ταιριάζει απόλυτα στο ύφος του παιχνιδιού. Παρότι μιλήσαμε για δαίμονες, μην φανταστείτε ότι βρισκόμαστε στο κόσμο του Diablo. Οι χαρακτήρες και οι στολές τους αντιστοιχούν στον Μεσαίωνα. Ένα από τα αρνητικά του παιχνιδιού είναι η επανάληψη των αντιπάλων. Ας μην έχουμε όμως και παράλογες απαιτήσεις καθώς μην ξεχνάμε ότι το παιχνίδι προσφέρεται δωρεάν από την MataSoft.

Εν κατακλείδι, το παιχνίδι αποτελεί ένα μικρό ‘’διαμαντάκι’’ το οποίο αξίζει να βρίσκεται στο smartphone όλων των gamers. Είναι αρκετά εθιστικό ενώ τα rpg στοιχεία το κάνουν πραγματικά άξιο προσοχής. Η μουσική είναι πραγματικά καλή με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην καταντά βαρετό.

Δυστυχώς ή ευτυχώς βρισκόμαστε στην εποχή όπου οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε έτοιμοι να παίξουμε παιχνίδια από νέους developers. Όχι όλοι φυσικά, αλλά δύσκολα ένα νέος θα δοκιμάσει παιχνίδια από νεοσύστατες εταιρείες. Παρότι είναι μία προσωπική άποψη, έχω παρατηρήσει ότι η Gaming κοινότητα ζητά νέες ιδέες και προσπάθειες, αλλά…

Review Overview

Gameplay - 8
Γραφικά - 8
Ήχος - 8.5
Αντοχή στο χρόνο - 8
Ψυχαγωγία - 8

8.1

Πολύ καλό

Μία νέα προσπάθεια που αξίζει. Απόδειξη ότι καμιά φορά τα απλά πράγματα είναι τα καλύτερα.

User Rating: 4.65 ( 1 votes)
8

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Gkogkas Antonis

Hello my fellow Gamers... My name is Antonios Gkogkas. I am from Greece (Xanthi-Serres) and in the last 8 years i live in Cyprus-Larnaka. I am an Animal Scientist Msc Animal Nutritionist. My first touch with video games was a mixture of luck and nintento love! My first game was snow bros on nes when my cousin gave me to test it. Since then my collecting dream was stuck in my head. My mother, 2 years later ,brought me a Ps1 with Crash Bandicoot Racing and Metal Gear Solid 1. Then all started...Uncharted Series, The last of Us and Final Fantasy is one of the most beloved games of mine... Keep gaming...Games serves us...We do not serve games!!

Check Also

NBA 2K19 Review (PC)

Ο πασίγνωστος μπασκετικός τίτλος, επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά. Τα πράγματα όμως είναι λίγο ιδιαίτερα ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.