Thursday , 20 September 2018

HyperX Alloy FPS Keyboard – Review

Κακά τα ψέματα η HyperX, έχει μπει για τα καλά στον χώρο των gaming περιφερειακών. Όχι μόνο φυσικά αυτό, μιας και πλέον αποτελεί μία από τις πιο υπολογίσιμες ‘’δυνάμεις’’ στον εν λόγω τομέα. Και αυτό το κατάφερε σε ένα αρκετά μικρό χρονικό διάστημα, φροντίζοντας να προσφέρει ποιητικά προϊόντα, σε αρκετά συμφέρουσες τιμές.

Είδαμε πολλά μέχρι τώρα από αυτήν. Από την πλέον γνωστή σειρά ακουστικών Cloud, η οποία συνεχίζει και είναι μία από τις top σειρές gaming ακουστικών, μέχρι και τους HyperX SSDs. Κάτι έλλειπε όμως… Και αυτό είναι ένα gaming μηχανικό πληκτρολόγιο. Φυσικά και το έφερε και για ακόμη μία φορά δημιούργησε κάτι εξαιρετικά καλό.

Ο λόγος για το HyperX Alloy FPS Mechanical Keyboard με το οποίο περάσαμε αρκετές ώρες και παρακάτω θα σας διατυπώσουμε την άποψή μας για αυτό.

Περιεχόμενα Συσκευασίας & Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αρχικά να πούμε πως η HyperX, συνεχίζει να μένει στην επιβλητική κόκκινη γραμμή της. Μέσα στην συσκευασία του πληκτρολογίου θα βρούμε το ίδιο το πληκτρολόγιο, το αποσπώμενο καλώδιο (1.8 μέτρα), το οποίο ενώνεται με ένα ακόμη καλώδιο, μιας και αυτό χρησιμοποιείται ως USB Charging Port (υπάρχει και η σχετική είσοδος στο Keyboard).

Έπειτα θα βρούμε και μία συσκευασία, με κάποια επιπρόσθετα textured keycaps σε κόκκινο χρώμα (πρόκειται για τα W,A,S,D και 1,2,3,4), μαζί με ένα keycap remover. Τέλος, μία ευπρόσδεκτη έκπληξη είναι η ενσωμάτωση μίας όμορφης υφασμάτινης θήκης για μεταφορά του πληκτρολογίου. Αρνητικό θεωρώ το γεγονός πως η HyperX, δεν συμπεριέλαβε κάποιο wrist-wrest. Είναι κάτι το οποίο ίσως δυσαρεστήσει αρκετούς αλλά από την άλλη είναι ένα feature το οποίο θα δούμε στο HyperX Alloy RGB το οποίο αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε:

Switch: Cherry MX Brown, Red, Blue

Type: Mechanical

Backlight: Red

Light effects: 6 LED modes and 5 brightness levels

Connection type: USB 2.0 (2 USB connectors)

USB Passthrough: Yes (mobile phone charging only)

Polling rate: 1000Hz

Anti-ghosting: 100% anti-ghosting

Key rollover: 6-key / N-key modes

Media control: Yes

Game mode:Yes

Cable

Type: Detachable, braided

Length: 1.8m

Dimensions        

Width: 441.65mm

Depth: 129.38mm

Height: 35.59mm

Weight (keyboard and cable): 1049g

Design

Ξεκινώντας με κάποια γενικά χαρακτηριστικά να πούμε πως το πληκτρολόγιο ζυγίζει 1.05 κιλά. Αρκετά καλά θα έλεγα, μιας και το κύριο σώμα του πληκτρολογίου είναι φτιαγμένο από μέταλλο (η πάνω επιφάνεια). Έχει μήκος 44 εκατοστά περίπου (το μήκος ενός τυπικού μηχανικού πληκτρολογίου με Numpad).

Αυτό που λάτρεψα στο Alloy, είναι τόσο τα ανύπαρκτα bazzel του, όσο και η εξαιρετικά λεπτή κατασκευή του. Αποτελεί ένα από τα πιο λεπτότερα μηχανικά πληκτρολόγια εκεί έξω, εάν όχι το λεπτότερο. Όμορφη λεπτομέρεια το λογότυπο της HyperX, στο πάνω δεξιά μέρος του πληκτρολογίου. Επί προσθέτως, ο κόκκινος φωτισμός (στα χρώματα της εταιρίας), είναι αρκετά καλός και δένει στην όλη φιλοσοφία του πληκτρολογίου. Υπάρχουν έξι led modes καθώς και πέντε επίπεδα φωτισμού. Γενικά το κόκκινο φως, διαχέεται ομοιόμορφα και ωραία πάνω στο πληκτρολόγιό  δίχως να χάνει καθόλου από την αίγλη του. Και σίγουρα η μεταλλική του φύση δεν βοηθά σε αυτά. Παρ’ αυτά η HyperX, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Εμπειρία Χρήσης

Δούλεψα αρκετό καιρό με το Alloy. Αρχικά να πούμε, πως στα χέρια μας ήρθε η έκδοση με τους Cherry MX Brown διακόπτες, ωστόσο το πληκτρολόγιο πωλείται τόσο με τους Blue όσο και με τους Red. Να διευκρινίσουμε αρχικά κάτι για τους διακόπτες. Οι Red, οι οποίοι συστήνονται για gaming, απαιτούν μαλακότερες κινήσεις και η πρόσφυση ανάμεσα στο δάχτυλο και την τελική εντολή γίνεται εξαιρετικά γρήγορα. Από την άλλη, έχουν μεν την ‘’μηχανική υφή’’, είναι αρκετά ήσυχοι αλλά όχι clicky. Οι Brown αποτελούν το μέσο των Red και Blue, μιας και συστήνονται τόσο για gaming όσο και για δακτυλογράφηση. Απαιτούν σίγουρα περισσότερη πίεση και ο χρόνος πρόσφυσης είναι αρκετά μεγαλύτερος. Ο έλεγχος σίγουρα τις περισσότερες φορές είναι καλύτερος. Σε σχέση με τους red, είναι και πιο θορυβώδες ενώ έχουν μια αμυδρά clicky υφή. Τέλος, οι Blue είναι οι πιο ”φασαριόζοι” της παρέας. Συστήνονται για γράψιμο, μιας και η πίεση που χρειάζεται ώστε να δοθεί η X εντολή είναι εξαιρετικά μεγάλη (σε σχέση με τους άλλους δύο). Eάν θέλετε τον κλασσικό μηχανικό clicky ήχο, αυτοί οι διακόπτες είναι για εσάς! Αυτά όσον αφορά τους διακόπτες και τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, πριν καταλήξετε.

H όλη μου εμπειρία με το Alloy ήταν πραγματικά καλή. Χρησιμοποίησα το keyboard τόσο σε δακτυλογράφηση όσο και σε gaming. Όπως είπαμε, στα χέρια μας ήρθε η έκδοση με τους Brown διακόπτες. Εάν θέλετε να τα έχετε όλα σίγουρα οι brown είναι για εσάς. Άνετοι στο γράψιμο, αρκετά καλοί στο gaming δίνοντας μία πολύ όμορφη εμπειρία και ακουστικά αλλά και στην χρήση. Όπως κάθε μηχανικό πληκτρολόγιο, έτσι και το Alloy μετά από μία μέρα άρχισε να σκονίζεται. Δυστυχώς είναι κάτι το οποίο έχουν όλα τα μηχανικά πληκτρολόγια και αυτό θα πρέπει να το έχετε στο μυαλό σας. Δεν παρατήρησα το παραμικρό lag στις εντολές μου και όσον αφορά την συμπεριφορά του Alloy, συμπεριφέρθηκε τέλεια. Στιβαρή κατασκευή και παράλληλα κομψότατη.

Από την άλλη έχω να επιρρίψω δύο αρνητικά, τα οποία ίσως να αποτελούν και υποκειμενικά κριτήρια. Το ένα είναι το wrist wrest. Οι καρποί μου, μετά από δύο ώρες χρήσεις άρχιζαν πραγματικά να κουράζονται. Είναι κάτι το οποίο, για πολύ κόσμο εκεί έξω αποτελεί ένα βασικό κριτήριο αγοράς το εν λόγω feature. Επί προσθέτως, θα ήθελα και την ενσωμάτωση ενός software για τον πλήρη έλεγχο του πληκτρολογίου. Σίγουρα μέσω του Function Key, μπορείς να ρυθμίσεις τόσο την φωτεινότητα και τα μοτίβο, όσο και τον ήχο του πληκτρολόγιο κτλ. Σίγουρα η εταιρία όμως, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός software.

Στα θετικά κρατάμε, το πανέμορφο design, το αποσπώμενο καλώδιο και την ενσωμάτωση έξτρα θύρας USB για φόρτιση κινητού, την μεγάλη ποικιλία switches για κάθε γούστο, την κομψότατη υφασμάτινη θήκη καθώς και τα δύο χρόνια εργοστασιακής εγγύησης.

Εν κατακλείδι, η HyperX στην πρώτη της προσπάθεια να φέρει ένα μηχανικό πληκτρολόγιο, τα κατάφερε εξαιρετικά. Μικρά πταίσματα η μη ενσωμάτωση wrist wrest και συνοδεία κάποιου software, κάτι το οποίο πιστεύουμε πως θα φέρει στα επερχόμενα προϊόντα της. Μία εξαιρετικά καλή πρόταση από την εταιρία, την οποία μπορείτε να βρείτε στην τιμή των 100-110€.

Μετά από τα παραπάνω, το βραβείο το οποίο δίνουμε στο Alloy είναι:

Ευχαριστούμε την HyperX Europe, για την διάθεση του πληκτρολογίου για τις ανάγκες του Review.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Geo

Τhe story of my life? It all started when i met Max Payne at the age of seven... The rest is a beautiful fairy tale! And of course PC MANIAC!

Check Also

Creative Sound Blaster JAM – Review

Αναμφισβήτητα η Creative τους τελευταίους μήνες έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ πάνω. Προσπαθεί όλο και ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.