Wednesday , 17 October 2018

Dragon’s Crown Pro Review (Ps4)

Με ρώτησε πριν από μερικές μέρες ένας πολύ καλός μου φίλος, αν στη Κύπρο υπάρχει ακόμα κόσμος που παίζει Ps Vita. Με χαρά του απάντησα ότι ναι υπάρχει. Και όχι μόνο υπάρχει, αλλά λόγο της ιδιαιτερότητας αυτής της κονσόλας ( να έχει παιχνιδάρες και γενικά τα ps vita games να συνδέονται με συλλέκτες) να υπάρχει κόσμος που πραγματικά ξέρει από video games. Από πού να πρωτοξεκινήσεις. Βέβαια στη καρδιά μας παραμένουν τα rpg με στοιχεία hack n’ slash-beat ‘em up. Ένα από αυτά είναι το Dragon’s Crown το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά στο Ps Vita  το 2013. Κυκλοφόρησε και στο Ps3 αλλά αυτά τα games θέλουν ‘’χέρια’’. Η κυκλοφορία του Dragon’s Crown Pro στο Ps4 το μήνα που διανύουμε μας έκανε να θυμηθούμε τα παλιά. Ένα game που πραγματικά άφησε εποχή καθώς τέτοιου είδους παιχνίδια φέρνουν τη νέα γενιά παικτών πιο κοντά στους παλιούς. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε από την Vanillaware, , ενώ στο τιμόνι βρισκόταν ο Hashino γνωστός για τη συνεργασία του με την ATLUS, και για τη συμμετοχή του στη σειρά Persona.

Λίγα λόγια για το σενάριο του Dragon’s Crown. Βρισκόμαστε σε μία εποχή ιπποτών, αμαζόνων και τεράτων. Ο κόσμος του Hydeland δεν θα είναι ποτέ ίδιος. Σκοπός μας είναι ανάκτηση ενός Relic, του Dragon’s Crown. Ο τίτλος έχει αρκετές ομοιότητες με το Odin Sphere αν και εδώ νομίζω τα πράγματα είναι πιο ‘’οργανωμένα’’.

Σε σχέση με την έκδοση του Ps Vita δεν υπάρχει καμία ουσιώδης διαφορά. Καμία μα καμία. Η ανάλυση φυσικά του παιχνιδιού έχει προσαρμοστεί ανάλογα στο Ps4 Pro με την ανάλυση να αγγίζει τα 4k, ενώ πλέον υπάρχει πλήρης ενορχήστρωση του παιχνιδιού από τον Sakimoto. Το παιχνίδι ξεκινά, με το να επιλέξουμε ανάμεσα σε Νάνους, Ξωτικά, Αμαζόνες, Μάγους και Ιππότες. Το Dragon’s Crown είναι ένα μαγευτικό 2D παιχνίδι που θα σας θυμίσει σε πολλές στιγμές το Dungeon’s And Dragon’s της Capcom. Οι χρωματισμοί του παιχνιδιού είναι πανέμορφοι, και για ακόμα μία φορά μας αποδεικνύουν οι ‘’indie’’ εταιρείες ότι γνωρίζουν από αυθεντικό gaming. Μικρό budget και καλλιτεχνική σκοπιά σε όλους τους τομείς. To Dragon’s Crown είναι γεμάτο dungeons, τέρατα και πολύ μα πάρα πολύ Loot. Γενικά δεν θα δυσκολευτείτε στο να βρείτε items. Ούτε καν να βρείτε φίλους καθώς ο τίτλος υποστηρίζει multi και cross player gaming. Οι πίστες έχουν διάρκεια 20 περίπου λεπτά και αναλόγως το ‘’build’’ και το παίκτη που έχετε υπάρχει αυξομείωση αυτής. Τα πράγματα δεν άλλαξαν καθόλου από το Ps Vita καθώς και εδώ, με την ολοκλήρωση ενός stage ξεκλειδώνουμε διάφορα skills είτε active είτε passive που μας βοηθούν στις μάχες. Το παιχνίδι πάντως σφύζει από καλλιτεχνική κουλτούρα. Η τέχνη του να ‘’μπογιαντίσεις’’ όμορφα ένα παιχνίδι ανήκει στην Vanilla. Τι άλλο να ζητήσει κανείς. Σχεδιασμό. Απλό και νοσταλγικό gameplay και μουσική που σκοτώνει. Σιγά μην ξεχνούσα τη μουσική. Απολαυστική σε κάθε σημείο. Ξεχωρίσαμε το Forgotten Sanctuary αλλά και το Victory.  To θετικό με το Dragon’s Crown είναι ότι δεν επιμένει στην απλή συνταγή του go go go με το βελάκι να δείχνει δεξιά. Μπορείς να κάνεις διάφορα sidequests και να επιμένεις σε πίστες και εχθρούς. Κάτι που δεν μας άρεσε ανέκαθεν με το παιχνίδι ήταν το επίπεδο δυσκολίας του αλλά και το γεγονός ότι ο εξοπλισμός μας έχει μικρό durability.

Εν κατακλείδι το Dragon’s Crown Pro επανακυκλοφόρησε χωρίς καμία ουσιώδη αλλαγή. Το γεγονός της 4k ανάλυσης δεν έχει να μας πει απολύτως τίποτα καθώς άλλα πράγματα έχουν αξία. Θα θέλαμε να δούμε κάποιες προσθήκες, ίσως κάποιο πιο όμορφο cinematics ή νέα dungeons. Η εταιρεία προτίμησε να παραμείνει πιστή σε ένα ακόμα ‘’remastered’’ και απέφυγε το ρίσκο. Είναι από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για τον κόσμο που απέφευγε τέτοια games να δοκιμάσει επιτέλους κάτι το διαφορετικό. Ένας τίτλος για όλες τις ηλικίες με την τιμή του να είναι αρκετά ελκυστική.

Με ρώτησε πριν από μερικές μέρες ένας πολύ καλός μου φίλος, αν στη Κύπρο υπάρχει ακόμα κόσμος που παίζει Ps Vita. Με χαρά του απάντησα ότι ναι υπάρχει. Και όχι μόνο υπάρχει, αλλά λόγο της ιδιαιτερότητας αυτής της κονσόλας ( να έχει παιχνιδάρες και γενικά τα ps vita games να…

Review Overview

Gameplay - 8
Γραφικά - 8
Ήχος - 7
Αντοχή στο χρόνο - 7.5
Ψυχαγωγία - 8.8

7.9

Πολύ καλό

Θέλαμε να δούμε μερικές προσθήκες

BUY NOW
User Rating: Be the first one !
8

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Gkogkas Antonis

Hello my fellow Gamers... My name is Antonios Gkogkas. I am from Greece (Xanthi-Serres) and in the last 8 years i live in Cyprus-Larnaka. I am an Animal Scientist Msc Animal Nutritionist. My first touch with video games was a mixture of luck and nintento love! My first game was snow bros on nes when my cousin gave me to test it. Since then my collecting dream was stuck in my head. My mother, 2 years later ,brought me a Ps1 with Crash Bandicoot Racing and Metal Gear Solid 1. Then all started...Uncharted Series, The last of Us and Final Fantasy is one of the most beloved games of mine... Keep gaming...Games serves us...We do not serve games!!

Check Also

Sonic Mania Plus Review (PS4)

[Εισαγωγή για παιχνίδι με μπλε χαρακτήρα. Something funny] Τι είναι μπλε και δεν κλείνει ποτέ; ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.