Wednesday , 17 October 2018

Cyprus Comic Con 2017: Οι εντυπώσεις μας από την έκθεση

Το Σαββατοκύριακο 2 & 3 του Σεπτέμβρη, η Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία υποδέχτηκε την 4η Cyprus Comic Cοn (CCC), τη ‘γιορτή’ των comics, των ταινιών, των παιχνιδιών και των cosplayers, με πολλούς καλεσμένους από το εξωτερικό, καλλιτέχνες και χιλιάδες επισκέπτες. Το CyprusGamer δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ως μετέχων, ήταν όμως εκεί και τις δύο μέρες, απολαμβάνοντας την εκδήλωση αυτή που έγινε πλέον πολυαναμενόμενος, ετήσιος θεσμός.

Όπως μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν, η CCC φιλοξένησε το διήμερο πληθώρα καλλιτεχνών, καταστημάτων, εταιρειών και διαγωνισμών. Λόγω της τεράστιας ζήτησης τις προηγούμενες χρονιές, η στέγαση της CCC μεταφέρθηκε στην Κρατική Έκθεση, και χωριζόταν σε 5 κύριες ενότητες.

Artists’ alley & Special Guests

Γραφίστες, εικονογράφοι, γλύπτες, tattoo artists και χειροτέχνες εκθείασαν τις δημιουργίες τους στο κοινό, μοιραζόμενοι το πάθος τους και δείχνοντας σε περιπτώσεις την τεχνοτροπία και προσέγγισή τους, παρέχοντας πολλά από αυτά για αγορά. Εντοπίσαμε πολλά νέα άτομα, ανερχόμενα στο χώρο, με πραγματικά αξιοθαύμαστες δημιουργίες, καθώς και παλαίμαχους καλλιτέχνες, όπως τον Rumen Petkov (Johnny Bravo, Dexter’s Laboratory), τον Lee Townsend (Spider-Man, Judge Dredd) και τον Chris Achilleos (Doctor Who, Amazona).

Στο χώρο βρίσκονταν πάνελ με καταστήματα comics, 3D Printing, αερογραφίες, youtubers και τους ειδικούς καλεσμένους, τους:

Gerald Home (“Tessek-Squid Head” Star Wars)

Milto Gerolemou (“Syrio Forel” Game of Thrones)

Hafthor Julius Bjornsson (“The Mountain” Game of Thrones).

Το πρώτο περίπτερο συμπλήρωναν με την παρουσία τους διάφοροι ΜΚΟ και φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το P.A.W.S. και Cans for Kids, η περιοχή των tabletop boardgamers και η σκηνή για τα Q&A sessions των καλεσμένων.

Cosplay and Film Festival

Το δεύτερο κομμάτι της CCC στέγασε τους Cosplayers, άτομα ντυμένα ως τους αγαπημένους τους ήρωες από ταινίες, παιχνίδια και comics, οι οποίοι διαγωνίστηκαν για τη συμμετοχή τους στο EuroCosplay Championship και τον διαγωνισμό της εκδήλωσης που πρόσφερε πλούσια δώρα. Ο χρόνος, αφοσίωση και δουλειά που εμπλέκεται στη δημιουργία ενός τέτοιου κουστουμιού, πιστό όσο πιο πολύ γίνεται στον χαρακτήρα που είναι βασισμένο.

Στο θεατράκι της έκθεσης στήθηκε το Film Festival, παρουσιάζοντας 27 συμμετοχές, όπως το Sanctioned του Harry Ayioti, το A Father’s Day του Chris Lane, και το Finito του Mauricio Bartok.

Gaming

Διασχίζοντας τα εξωτερικά Food Court και την μουσική σκηνή, φτάσαμε στο gaming area. Μπαίνοντας στην αίθουσα αμέσως ένιωθες τον διαφορετικό παλμό και ενέργεια που ενέπνεαν τα διάφορα δρώμενα. Με ζωντανά τουρνουά League of Legends (InSpot), Hearthstone (Cypher Gaming),  Smash Bros (Cyprus Smash Bros), και Tekken 7, Street Fighter V και Injustice 2 (Cyprus Throwdown), ζωντανή ανταπόκριση και πλούσια δώρα από τους επιμέρους χορηγούς, το θέαμα που προβαλλόταν από τα projectors διασκέδασε τους οπαδούς τους κάθε είδους καθ’ όλη της διάρκεια της CCC.

Στον περίγυρο των σκηνών αναμέτρησης βρίσκονταν πάνελς με διάφορα καταστήματα και εταιρείες σχετικές με gaming, όπως Bionic, Collectors Realm, Cougar Gaming Cyprus, Gamers’ Boulevard, POW, Powersound, Second player, Sony Cyprus και Stephanis. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Grand Turismo, το Spiderman Homecoming σε VR, να γνωρίσουμε τους δημιουργούς του Evistoria Games, να ψηφίσουμε στο Scrapyard Wars, να δούμε και να τεστάρουμε τις τελευταίες προσθήκες σε εξοπλισμό και παιχνίδια, να τσιμπήσουμε κάποια memorabilia, και να θυμηθούμε τα παλιά με φλίππερ και δίσκους βινυλίου.

Επίλογος

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεση, που προσφέρει ένα χώρο έκφρασης και απόλαυσης για τον κάθε είδους συμμετέχοντα.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές, που εκπροσωπούν τις χαρακτηριστικές πλέον μωβ* φανέλες επάξια.

Αποχαιρετούμε την CCC2017 με ωραίες αναμνήσεις, και την υπόσχεση ότι του χρόνου, το CyprusGamer θα είναι εκεί, να μεταφέρει την εμπειρία σε άλλα επίπεδα.

Τι μας άρεσε

-Η τιμή εισόδου, προσιτή για όλο το κοινό

-Η ασφάλεια και ευρυχωρία του χώρου

 

Τι δεν μας άρεσε

-Η καθαριότητα πάσχιζε ανά διαστήματα

-Ο κλιματισμός υπολειτουργούσε

*Ο συγγραφέας ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι σίγουρος αν το χρώμα είναι μωβ, λιλά, μωβ προς λιλά, λεβαντί, ή οποιοδήποτε άλλο σε αυτό το φάσμα, καθώς είναι άντρας και βλέπει τα χρώματα σε 16-bit.

This slideshow requires JavaScript.

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Geo

Τhe story of my life? It all started when i met Max Payne at the age of seven... The rest is a beautiful fairy tale! And of course PC MANIAC!

Check Also

Assassin’s Creed Rebellion: Έρχεται σε Android και iOS μέσα στον Νοέμβριο

Πριν κάμποσο καιρό η Ubisoft, είχε ανακοινώσει και επίσημα τον free-to-play mobile τίτλο της, με ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.