Thursday , 20 September 2018

Assassin’s Creed Rogue Remastered Review (Ps4)

Η Ubisoft έχει τεράστιες σειρές και τίτλους στο οπλοστάσιό της. Άλλοι είναι fan του Division, άλλοι fan του Far Cry αλλά νομίζω ότι η σειρά Creed έχει κερδίσει το περισσότερο κόσμο. Ένα από αυτά είναι και το Assassin’s Creed Rogue το οποίο κυκλοφόρησε πριν από αρκετό καιρό χωρίς να έχει εντυπωσιάσει. Ο λόγος ήταν γιατί είχε αρκετά προβλήματα στη κάμερα του, δανείστηκε πάρα πολλά στοιχεία από το Black Flag καθώς θύμιζε σε πολλά ένα ακόμα pirate game, αλλά και αμέτρητα bugs τα οποία δυσκόλευαν τους παίκτες. Αυτή τη φορά δε θα αναλύσουμε εκτενώς το τίτλο αλλά θα σταθούμε κυρίως στις όποιες διαφορές έκανε η Ubi για τη βελτίωση της αρχικής έκδοσης.

Σεναριακά το Rogue περιστρέφεται γύρω από τον πόλεμο των επτά ετών μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας από το 1756 και μετά. Κεντρικός ήρωας είναι ο Shay ο οποίος είναι ένας ακόμα assassin ο οποίος αποφασίζει να πάει στο πλευρό των Templars για την αποκατάσταση της αλήθειας. Περίεργο αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρον όσο αναφορά τη πλοκή του.

Δυστυχώς η επιστροφή στη Remastered  έκδοση δεν απαλύνει το πόνο στα νεύρα μας από το gameplay το οποίο για ακόμα μία φορά είναι ελαττωματικό.  Όχι βέβαια σε όλο το φάσμα του. Τι εννοώ. Τα προβλήματα βρίσκονται κυρίως στη στεριά παρά στη θάλασσα . Οι ναυμαχίες είναι εξαιρετικές με τη κάμερα να λειτουργεί άψογα, το Looting να μην παρουσιάζει θέματα, τα upgrades να είναι εναρμονισμένα. Στη στεριά τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα καθώς το inventory έχει τεχνικά θέματα, το parkour style δεν λειτουργεί σωστά με τα άλματα καθώς αλλού θες να πας αλλού σε πηγαίνει, ειδικά στα κυνηγητά γίνεται ο κακός χαμός. Ένα από τα θετικά του παιχνιδιού είναι πως το παιχνίδι προσφέρει αμέτρητο Looting και collectibles αλλά δεν αποτελεί προσθήκη. Ο τεράστιος κόσμος προϋπήρχε.

Οι ναυμαχίες όπως προανέφερα είναι απίθανες. Η κονβέρτα μας που έχει όνομα Morrigan είναι χάρμα οφθαλμού. Μπορείτε να της προσθέσετε κανόνια, πανιά, θωράκιση. Πλέον στο remastered μπορεί και ο αντίπαλος να κάνει boarding οπότε προσοχή στις κοντινές αποστάσεις! Θεωρώ πως το καλύτερο είναι να θερίσετε τους αντιπάλους με τα κανόνια από μακριά.Όπως παρατηρήσαμε μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή στο παιχνίδι. Το νέο Rogue τρέχει σε 4k πλέον αλλά μόνο σε κατόχους του Ps4 Pro και Xbox one X. Οι υπόλοιποι όπως τα ξέρατε. Τα γραφικά έχουν μία τεράστια βελτίωση καθώς πλέον ο φωτισμός βελτιώθηκε ενώ έγιναν τεράστιες αλλαγές στα τοπία και στα χρώματα.

Εν κατακλείδι, οι αλλαγές που έγιναν αφορούν μόνο τα γραφικά και τίποτα περισσότερο. Καμία αλλαγή στο gameplay όπως και καμία αλλαγή στον ακουστικό τομέα. Τα προβλήματα παραμένουν ίδια και το κακό είναι ότι δεν βλέπουμε κάποια κίνηση για αλλαγές. Στα θετικά είναι ότι η τιμή είναι αρκετά χαμηλή και σίγουρα για τους συλλέκτες αυτό είναι θετικό.

Η Ubisoft έχει τεράστιες σειρές και τίτλους στο οπλοστάσιό της. Άλλοι είναι fan του Division, άλλοι fan του Far Cry αλλά νομίζω ότι η σειρά Creed έχει κερδίσει το περισσότερο κόσμο. Ένα από αυτά είναι και το Assassin’s Creed Rogue το οποίο κυκλοφόρησε πριν από αρκετό καιρό χωρίς να έχει…

Review Overview

Γραφικά - 8
Gameplay - 6
Ήχος - 7
Αντοχή στο χρόνο - 7.5
Ψυχαγωγία - 7

7.1

Μέτριο

Για τη τιμή του είναι ότι πρέπει αν και δεν έγιναν σοβαρές αλλαγές

BUY NOW
User Rating: Be the first one !
7

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Gkogkas Antonis

Hello my fellow Gamers... My name is Antonios Gkogkas. I am from Greece (Xanthi-Serres) and in the last 8 years i live in Cyprus-Larnaka. I am an Animal Scientist Msc Animal Nutritionist. My first touch with video games was a mixture of luck and nintento love! My first game was snow bros on nes when my cousin gave me to test it. Since then my collecting dream was stuck in my head. My mother, 2 years later ,brought me a Ps1 with Crash Bandicoot Racing and Metal Gear Solid 1. Then all started...Uncharted Series, The last of Us and Final Fantasy is one of the most beloved games of mine... Keep gaming...Games serves us...We do not serve games!!

Check Also

Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy Review (PS4)

Back to the future? Blast from the past? Ή μια νέα αρχή για ένα παλιό ...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.