Όσα είδαμε στο Nintendo Switch Launch Event στην Αθήνα

657

Τελευταία φορά, που είδαμε την Nintendo να κυκλοφορεί μία κονσόλα ήταν το 2012, με το Wii U, μία κονσόλα η οποία υποσχέθηκε αρκετά, αλλά δεν τα πήγε τόσο καλά όσο θα έπρεπε ή τουλάχιστον σύμφωνα πάντα με τους στόχους τους οποίους είχε θέσει η ίδια η εταιρία.

Η νεότερη κονσόλα της Nintendo ονομάζεται Nintendo Switch. Μία προσπάθεια της Ιαπωνικής εταιρίας, να κάνει ένα δυνατό come back και να χτυπήσει τους άλλους δύο ”μεγάλους” αντιπάλους, την Sony και την Microsoft. Τι είναι λοιπόν το Nintendo Switch για όσους αναρωτιούνται ή δεν γνωρίζουν ακριβώς.

Πρόκειται για μία υβριδική κονσόλα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κανονική οικιακή σταθερή κονσόλα αλλά και ως φορητή. Στην πρώτη περίπτωση, η κονσόλα συνδέεται μέσω του σχετικού dock, και από εκεί μπορείτε αναπαυτικά να απολαύσετε το εκάστοτε παιχνίδι στην τηλεόρασή σας. Όμως, εάν θελήσετε, μπορείτε να αφαιρέσετε άπω το dock την κονσόλα και να έχετε μία φορητή -πλέον- κονσόλα.

Όσον αφορά την δικιά μας εμπειρία, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την κονσόλα, στο Nintendo Switch Launch Press Event που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Σε έναν αρκετά μεγάλο χώρο, είχαν στηθεί διάφορα μικρά περίπτερα, με δεκάδες κονσόλες και τίτλοι του Switch να περιμένουν να τους δούμε.

Περνώντας στην εξωτερική εμφάνιση, μας κέντρισε το ενδιαφέρον το πόσο μικρή και κομψή κονσόλα είναι το Switch. Εν συνεχεία, εκτός φυσικά της κονσόλας αυτής καθ’ αυτής, είδαμε και τα υπόλοιπα αξεσουάρ, όπως τα Joy-Con Controllers, τα οποία κάθονταν πάρα πολύ καλά και στα δύο χέρια με το βάρος τους να είναι μηδαμινό. Φυσικά εκεί υπήρχε και το Nintendo Switch Pro Controller, για αυτούς οι οποίοι αναζητούν μία πραγματική εμπειρία με κονσόλα και δεν αρέσκονται στην ίδια την κονσόλα παίζοντας μέσω του dock.

Πολύ όμορφο controller, σχετικά βαρύ το οποίο μας θύμισε αρκετά τόσο στην χρήση όσο και στην συνολική εμπειρία το Xbox 360 Controller. Τέλος, είδαμε και από κοντά το Joy-Con Wheel, ένα αξεσουάρ για τους λάτρεις της οδήγησης. Ακόμη ένα κομψό αξεσουάρ από την Nintendo, που σίγουρα οι λάτρεις των racing παιχνιδιών (Mario Cart π.χ) θα ενθουσιαστούν.

Τα παιχνίδια τα οποία ήταν διαθέσιμα στο event ήταν αρκετά. Από τα πρωτοκλασάτα The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario 8 και Splatoon 2 μέχρι και το Just Dance 2017, ARMS, SnipperClips, Super Bomberman R και Street Fighter II Ultra.

Όσον αφορά τα γραφικά-ποιότητα εικόνας και το ποια είναι η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στο να παίζει κανείς φορητά μέσω της κονσόλας είτε με την βοήθεια του dock σε μία τηλεόραση, τα πράγματα δεν διαφέρουν. Ειδικά δε, τα The Legend of Zelda: Breath of the Wild και Mario Kart 8 ήταν πραγματικά πανέμορφα με το πρώτο να με κάνει αρκετές φορές να χαζεύουμε την οθόνη της τηλεόρασης προσπαθώντας να αγναντέψω τον τεράστιο κόσμο του Zelda. Οι διαφορές σε σχέση με το Wii U είναι πραγματικά τεράστιες και αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή.

Δεν νομίζω, πως το Switch έχει τίποτα να ζηλέψει, τουλάχιστον στον οπτικό τομέα, από τις κονσόλες τις τρέχουσας εποχής, μιας και η ποιότητα που είδαμε σε όλα τα παραπάνω παιχνίδια και δε στους ΑΑΑ τίτλους που υπήρχαν στο event, έμοιαζαν πάρα πολύ όμορφα.

Εν κατακλείδι, μιλάμε σίγουρα για μία αξιόλογη προσπάθεια της Nintendo, να επανέλθει πιο δυνατή στην αγορά, προσφέροντας κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον το οποίο κατά έναν μοναδικό τρόπο μπορεί να προσεγγίσει τόσο τους σκληροπυρηνικούς fans της Nintendo όσο και τον απλό gamer που δεν έχει έρθει σε τόσο στενή επαφή με κονσόλες της εταιρίας. Μοναδικός στόχος της Nintendo τώρα, θα πρέπει να είναι να φέρει όσους περισσότερους τίτλους (third party) στο Switch.

Το Switch έχει τα φόντα να γίνει μία αξιομνημόνευτη κονσόλα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Ευχαριστούμε πολύ την G3 Great Games για την πρόσκληση καθώς και την CD Media για την υπέροχη διοργάνωση και φιλοξενία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.