Η εμπειρία μας από την EGX 2017

633

EGX 2017

Όπως και πέρσι επισκεφτήκαμε και φέτος την αγαπημένη έκθεση κάθε Gamer  στο Birmingham. Για όσους δεν γνωρίζουν, η έκθεση αυτή διοργανώνεται μια φορά κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και φιλόξενη πολλές εταιρίες παιχνιδιών και διαφόρων άλλον δραστηριοτήτων όπου θα εξηγήσω πιο κάτω. Στην έκθεση είχαμε την δυνατότητα να δούμε και να δοκιμάσουμε παιχνίδια και περιφερειακά τα οποία είτε μόλις κυκλοφόρησαν η που θα κυκλοφορήσουν στους επόμενους μήνες. Η ομάδα μας, με αντιπρόσωπους το Σταύρο Παφίτη (ΤΖΑΑ), Θεόδωρο Καλοπαίδης (TheoTheGreek) και Σέργη Χριστοδούλου (DarkEyes), σας μεταφέρουν την εμπειρία που έζησαν.

Νωρίς το πρωί λοιπόν ξεκινήσαμε για να πάμε στην έκθεση, μετά από περίπου μιας ώρας ταξίδι φτάσαμε στην είσοδο του Εκθεσιακού Χώρου όπου πριν προορίσουμε ετοιμάσαμε τον εξοπλισμό μας (cameras and videos) αλλά και την ψυχολογία μας για το τη μας περίμενε μέσα στην έκθεση. Όπως ανάφερα και πιο πάνω η έκθεση διοργανώνετε στο Birmingham και ο εκθεσιακός χώρος ονομάζετε National Exhibition Center (N.E.C). Ο εκθεσιακός χώρος έχει τεράστιες διαστάσεις και για να μπορέσεις να δοκιμάσεις όλα τα Games που βρίσκονται στο χώρο πρέπει να πας όλες της μέρες που είναι ανοικτή η έκθεση για το κοινό. Η έκθεση είναι ανοικτή για 4 μέρες και διοργανώνετε γύρο στα τέλη Σεπτέμβρη.

Με την είσοδο μας στην έκθεση αντικρίσαμε πάρα πολλά και διάφορα Indie Games όπου πολλής κόσμος έριχνε μια ματιά σε αυτά λόγο του ότι τα Indie Games κάθε χρόνο βγαίνουν πολλά νέα και διασκεδαστικά παιχνίδια τα οποία δεν είναι κάτι που πρέπει να αφιερώσεις πάρα πολλή χρόνο σε αυτά είναι περισσότερο για να περνά ο χρόνος σου και δεν χρειάζεσαι high end gaming computer για να μπορείς να απολαύσεις ένα απλό Game.

Προχωρώντας πιο μέσα αντικρίσαμε ένα νέα ανερχόμενο παιχνίδι το οποίο είναι λάτρης σε πολλούς Gamers γιατί η ουρά που περίμενε να δοκιμάσουν το παιχνίδι ήταν ατελείωτη.

Το Destiny 2 ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι ήταν επόμενο να διαθέτη ένα μεγάλο μέρος του εκθεσιακού χώρου λόγο του ότι ήταν χωρισμένο σε 3 διαφορετικά μέρη

Το πρώτο μέρος μπορούσες να δις από κοντά με πολλή λεπτομέρεια models και όπλα από το παιχνίδι υπήρχαν τρεις χαρακτήρες όπου μπορούσες να φωτογραφηθείς μαζί τους και μια βιτρίνα όπου υπήρχαν 6 διαφορετικά όπλα του παιχνιδιού με πάρα πολλή λεπτομέρεια.

Τα άλλα δυο μέρη όπου περίμεναν με ανυπομονησία οι fans του παιχνιδιού να δοκιμάσουν ένα από τα δύο Modes. Η ούρα ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη, στο ένα μπορούσες να δοκιμάσεις το Strike Mode το οποίο μπορούσες μαζί με άλλους 2 παίχτες να πολεμήσετε σε διάφορα μέρη πολλούς αντιπάλους και στο τέλος να νικήσετε το μεγάλο αρχηγό.

Στο δεύτερο μέρος μπορούσες να δοκιμάσεις το Crucible Mode σε αυτό το mode παιζόταν από δύο ομάδες Players VS Players. Ομάδες των τεσσάρων ατόμων μάχονται εναντίον.

Φεύγοντας αντικρίσαμε ακόμα μια μεγάλη ουρά όπου κόσμος περίμενε να δοκιμάσει το νέο Forza 7 όπου μπορούσες να δοκιμάσεις το παιχνίδι σε δυο διαφορετικούς τρόπους στο ένα έπαιζες το game σε μοχλό του XBOX OneX και στο άλλο με τιμόνι το οποίο σου έδινε πιο ρεαλιστική αίσθηση λόγο του ότι vibration που είχαν στο τιμόνι.

Να προσθέσω επίσης ότι όλα τα παιχνίδια έπαιζαν σε Resolution και φαίνονταν όλα φανταστικά με πάρα πολλή λεπτομέρεια και πολύ καλά γραφικά.

Μετά προχωρήσαμε στην UBISOFT όπου μπορούσες να δοκιμάσεις 4 παιχνίδια Assassin’s Creed Origins, Far Cry 5, Mario + Rabbids Kingdom Battle και South Park: The Fractured but Whole.

Assassin‘s Creed Origins, φέρνει τη σειρά επιτυχιών στην Αρχαία Αίγυπτο, μια γη μεγαλοπρέπειας και ίντριγκας, εξαφανίζοντας σε μια αδίστακτη μάχη για εξουσία. Αποκαλύψτε τα σκοτεινά μυστικά και τους ξεχασμένους μύθους καθώς πηγαίνετε πίσω στη στιγμή της ίδρυσης. Όλοι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν το παιχνίδι σε Console Xbox One X η σε PC.

Far Cry 5, Οι παίκτες είχαν σαν αποστολή να αντισταθούν κατά των φανατικών σε μια μικρή πόλη, στο παιχνίδι είχαν την δυνατότητα να τροποποιήσουν τα όπλα και τα οχήματα όπως τους βόλευε για να ολοκληρώσουν την αποστολή, επίσης το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει επίσημα στης 27 Φεβρουάριου 2018 και όσοι παραβρέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσουν πολλούς μήνες πριν.

Όπως και πέρσι στην έκθεση δεν θα έλειπαν και φέτος τα Retro Games για τους παλιούς λάτρης που έκαναν μεγάλες επιτυχίες με Consoles, Nintendo 64, Xbox, PlayStation’s, ακόμα και για όσους θυμούνται τα Pinball flippers όπου εγώ προσωπικά στην μικρή μου ηλικία πέρασα πολλές ώρες παίζοντας με αυτά υπήρχε ένα μικρό κομμάτι στην έκθεση με αρκετά από αυτά όπου οι παρελκόμενοι μπορούσαν να παίξουν και πολλής κόσμος βρισκόταν εκεί να θυμηθεί την παιδική του ηλικία, ήταν μια πολύ μεγάλη χαρά να ξαναβλέπεις αυτά τα παιχνίδια.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο Call of Duty: WWII το οποίο θα κυκλοφορήσει δημόσια στης 3 Νοέμβριου 2017 στην έκθεση μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι σε κονσόλα σε 4Κ Resolution ανάλυση όπου έδινε στους παίκτες να δουν και να θαυμάσουν ένα ανερχόμενο παιχνίδι που θα καθηλώσει πολύ κόσμο.

Με την ευκαιρία μπορέσαμε να δούμε επίσης ένα παιχνίδι που καθήλωσε όλους του λάτρης του PC Gaming το οποίο είναι το Player Unknown Battlegrounds για όσους παρευρέθηκαν εκεί μπόρεσαν να δοκιμάσουν το Xbox Version όπου θα κυκλοφορήσει επίσημα μέσα στον επόμενο χρόνο, το παιχνίδι αυτό με τον ερχομό του μέχρι τώρα έχει κάνει πωλήσεις πέραν το 10 εκατομμυρίων και είναι ακόμα σε Early access, έχει ξεπεράσει πολλά άλλα παιχνίδια σε πωλήσεις και συνεχίζει ακόμη.

Στην έκθεση υπήρχαν πολλά μικρά μαγαζάκια με πολλά και διάφορα ειδή από παιχνίδια, είδη ένδυσης, και το καλύτερο ήταν όταν ανακαλύψαμε ένα το οποίο πουλούσαν όλα και τα παλιά Game boy’s, Nintendo’s 64, Game Cube’s, PlayStation 1.2, και δεν ξέρω πως τα κατάφερα είχαν μια τεράστια συλλογή από παιχνίδια για όλα, αν μπορούσα θα τα αγόραζα όλα αλλά τα χρόνια περνούν και όλοι μας προτιμάμε να προχωρούμε μπροστά στην τεχνολογία και να δοκιμάζουμε ότι νέο κυκλοφορεί.

Εμείς στην έκθεση είχαμε φτάσει την τελευταία μέρα και παντού κυκλοφορούσαν Cosplayers και μετά είδαμε ότι θα διεξαγόταν διαγωνισμός προς το τέλος της έκθεσης για να διακηρύξουν το καλύτερο Cosplayer όπου θα έπαιρναν βραβείο.

Μετά από μια ολόκληρη μέρα περιήγησης στην έκθεση έφτασε στο τέλος της και αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία για το 2018 για να μπορέσουμε να ξαναπάμε και να περάσουμε ευχάριστα και να σαν μεταφέρουμε όσα είδαμε.

Πιο κάτω σαν έχουμε ετοιμάσει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να δείτε και εσείς τι είδαμε στην έκθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.