Ηνωμένο Βασίλειο: ”Σπάσιμο” συμβολαίων σε μη ρεαλιστικές ταχύτητες ‘Ιντερνετ!

363

Η ταχύτητα ίντερνετ αποτελεί ένα μείζων θέμα, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Εκτός αυτού οι εταιρίες μέσω των διαφημίσεων και των πολιτικών τους, στην ουσία σου πουλάνε ψεύτικες ταχύτητες, πληρώνοντας ένα ”Χ” ποσό το οποίο δεν αρμόζει εν τέλει, στο προϊόν που λαμβάνεις.

Το καλύτερο παράδειγμα είναι η γνωστή πολιτική του ”24άρι ADSL απεριόριστο Ίντερνετ”, που εν τέλει όπως όλοι μας γνωρίζουμε, αγγίζει στο καλύτερη τα ”11-12” (στην πλειοψηφία).

Έτσι, η υπηρεσία Ofcom στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε πως από την 1η Μαρτίου του 2019, οι πάροχοι ίντερνετ θα πρέπει να παρουσιάζουν και να προσφέρουν πιο ρεαλιστικά νούμερα στον εκάστοτε πελάτη. Οι πάροχοι με την σειρά τους, εφόσον λάβουν παράπονα για την ταχύτητα θα έχουν 30 ημέρες ώστε να βελτιώσουν την ταχύτητα.

Εάν ο πάροχος δεν προχωρήσει στο παραπάνω, τότε ο πελάτης θα έχει το δικαίωμα ”σπασίματος” του συμβολαίου χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση.

Όπως είπε και ο ίδιος ο consumer group director της Ofcom:

”Οι πελάτες πρέπει να γνωρίζουν τι υπογράφουν. Αυτά τα μέτρα θα γεφυρώσουν το κενό στις broadband ταχύτητες που πωλούνται σε σχέση με αυτές που εν τέλει λαμβάνονται. Βοηθάμε τον κόσμο, δίνοντας του την ευκαιρία να εγκαταλείψει πιο γρήγορα δίχως καμία επιβάρυνση, εάν η εταιρία δεν δώσει αυτά τα οποία υποσχέθηκε”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.